Miert sir ennyit? Mit thetunk ez ellen? Ez normalis?
Arrol lenne szo, hogy van egy 6 hetes fiunk aki rengeteget sir egesznap. Ha felvesszuk setalunk vele akkor abbahagyja, de ha csak foglalkozunk vele pl. agyon fekszok akkor ugyanugy sir. Gyakran nagyon keservesen, behergelve magat.
A napok abbol allnak kb. hogy siras, alvas, eves. Nagyon kicsi atmenet van koztuk :)
Ezek nem azoknak a hasfajos sirasnak tunnek, nem huzogazja a labat.
Vettunk neki hintaszeket,az egy ideig neha jo es akkor csondben van.
De hogy lehetne segiteni ezen az egesznapos sirason hogy ne csak ugy erezze magat jol ha setalunk vele kezben.
Nem akarjuk ledobni meg otthagyni es nem foglalkozni vele, csak aprobb dolgokat megcsinalasara kellene kis ido, mosogatas stb.
Ejszaka egyebkent alszik.
Az én babám ugyanez. Ha kell én egész nap ringatom a kis popóját. Mások véleménye nem érdekel, ha "elrontom" majd megküzdök a helyzettel. Viszont neki most erre van szüksége, hiszen ha nem lenne, akkor nem jelezné. 9 hónapig hallotta minden lélegzetvételemet, természetes, hogy velem akar lenni, minél közelebb hozzám.
(Feleslegesen nem dajkálom, ha gögicsélni kezd leteszem és játszunk, ha elalszik, megy az ágyába.)
Már régebbi kérdés, de gondoltam válaszolok, hátha tudok én is segiteni valamit.
Kisfiam is sírós volt nagyon, úgyhogy átérzem. Szerintem is olvass picit a 4.trimeszterről. Én erről anno nem igazan tudtam, de valahol logikus dolog, hogy nehezen és lasssn szokják meg a kinti világot, azok után hogy 9 hónapig milyen biztonságos, meleg, szűk otthonuk volt az édesanyjuk hasában. Sajnos vannak olyan babák akik nehezebben viselik a váltást és hogy egy új helyzethez kell alkalmazkodniuk. De megnyugtatlak, nem tart örökké! :) még 6-8 hét maximum!
Ami nálunk bevált: kibélelt babakocsi+cumi. Az én babám úgy aludt benne, hogy kinyitottam az ajtót, beállítottam a babakocsit és közben megfőztem, kimostam, vagy kitakaritottam. Persze mindig ránéztem. De olyan szinten biztonságban érezte magát benne (4 hós koráig müködött) hogy bombát is lehetett volna robbantani mellette.
Ha kertes házban laktok akkor az külön előny ezügyben.
Ezen kívül a hordozókendő. Én a Liliputi ruhalmas kendőjét használtam. Az egyik legnagyobb “babás” találmány, abban is órákat aludt! Az Adamo hintát is meg lehetne próbálni, sokaknak beválik.
Egyébként ha éjjel alszik az már önmagában ajándék. A nappalokhoz pedig sok kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!