Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Skarlát ellen allergia gyógysz...

Skarlát ellen allergia gyógyszert kaptunk? Ez normális? Mindenhol antibiotikumot írnak.

Figyelt kérdés
Apa vitte a gyerkőcöt kórházba ott kaptuk. Nem ismerte fel a doki a betegséget? Nem mondta a dokinak hogy járvány van az oviban úgy meg volt ijedve mert elég rosszul van a leányzónk.
2016. dec. 18. 17:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem normális! A hugom gyerekorvosa sem ismerte fel eloszor. Aztan mikor malnanyelve lett rogton felirta a penicilin tartalmu antibiotikumot. De te felismerted az orvos meg nem? Az hogy lehet? Vagy arra gondolsz, mert jarvany van az oviban?
2016. dec. 18. 17:15
 2/16 A kérdező kommentje:
Amiatt is hogy járvány van és amiatt is mert látszik, fáj a torka alig tud nyelni, a nyelvén is ott a lepedék ezenkívül mindenhol pöttyös mint a képeken ha beírod a googleba. Lázas is 39.1 volt neki délután.
2016. dec. 18. 17:18
 3/16 anonim ***** válasza:
Milyen gyógyszert kapott?
2016. dec. 18. 17:53
 4/16 anonim ***** válasza:
Ha lázas és pöttyös, akkor kell az antibiotikum. Vettek garatmintát tőle? Esetleg annak az eredményét meg kell várni?
2016. dec. 18. 21:41
 5/16 anonim ***** válasza:
Ilyen a lányomnál is előfordult elvitem orvoshoz mert fájt a torka stb de nem mi doktornénink volt igy azt mondta hogy virus ez,de hétfön vigyem vissza szombaton már lázas volt gyerek hétfön vissza vitem doktornéninhez az megnézte nyelvét ,börét és egyböl mondta hogy skarlát ,és antibiotikum kell.
2016. dec. 19. 04:53
 6/16 anonim ***** válasza:

Van most egy vírusos torokgyulladás járvány, ami skarlátszerű kiütésekkel jár.

A fiam és a lányom is átesett rajta a múlt héten.

Először én is skarlátnak hittem, de a nyelve csak lepedékes fehér/sárga volt, nem pedig a skarlátra jellemző málnapiros. Mi sem kaptunk rá (szerencsére) antibiotikumot, mert ez vírus. Fenistil csepp a viszketésre, és 3-4 nap alatt átesik rajta.

Persze ettől lehet, hogy nálatok tényleg skarlát áll fenn, csak leírtam a mi esetünket.

2016. dec. 19. 06:22
 7/16 A kérdező kommentje:
Tuti skarlát ma voltunk a saját dokinknál. Kapott antibiotikumot, de már mindene pöttyös hányt hajnalban. Ő sem érti hogy nem ismerték fel mivel a hétvége alatt eléggé kijött tipikus tünetek vannak. Gyógyulunk és imádkozunk hogy sem mi a párommal sem a 8 hónaposunk ne kapja el.
2016. dec. 19. 11:45
 8/16 A kérdező kommentje:
Sumamed szirupot kapott a gyerkőc szedi hétfő óta de a láz még mindig visszatér és a hányinger. A torka alakul a málnanyelv nagyon csúnya és az egész teste kiütéses még a talpa is. Az augmentinre allergiás. Gyenge lenne a gyógyszer hogy még tart a magas láz? Most mértem 38.1, bár csak így délután megy már jobban fel. Visszavigyem ünnep előtt szombaton elfogy a gyógyszer 6 napig szedi.
2016. dec. 21. 17:20
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Jesdzusanyam...

Sksrlátra a minimum a 10 nap antibio, ami pennicilintartalmu kell legyen.

Mindenkepp vigyétek vissza, nagyon gáz, hogy a dokitok ezt nem tudja...

Lehetvgyenge a gyógyszer,,es kevés..a heim pálba nekunk se ismertek fel,,es hiaba pofaztam, hogy jarvany van az oviba, nem irta fel...majd hajnalba rihantunk vissza, mahdnem megfulladt a saját nyálába, nem bírt nyelni, es mindez nagyon hirtelen 1-2 óra alatt alakult ki, menjetek mindenkepp...

Jobbulást

2016. dec. 21. 23:15
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha allergiás a penicillinre (az Augmentinben az van), akkor nem kaphat azt. De ha nem javul mára látványosan, akkor vidd vissza mindenképpen, az antibiotikumnak, ha jó, két nap alatt hatnia kellene.
2016. dec. 22. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!