Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik kisbaba mellett...

Anyukák, akik kisbaba mellett jártok fodrászhoz/pilláshoz/körmöshöz/kozmetikushoz stb. , hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés

Akik nem járnak, ne írják, hogy "sehogy", köszi. :)

4 hónapos baba anyukája vagyok, a szülés előtt 2 hetente voltam körmösnél, szempillásnál, havonta fodrásznál és kozmetikusnál. A szülés előtt leszedettem magamról mindent, ami "mű" volt, mert nem tudtam, hogy leszek/leszünk majd, mennyire lesz időm ezekre. A nyarat kibekkeltük így, igazából végig a nyaralónkban voltunk, ott nem is hiányoztak ezek a dolgok. De most, hogy újra beindultak a mindennapok, úgy érzem jó lenne "megszépülni" picit. A férjem így sem panaszkodik, sosem miatta csináltam ezeket, hanem magam miatt. Igazából arra gondoltam, hogy a hajamat balayage festéssel csináltatnám meg, azzal nem kéne havonta fodrásznál üljek, viszont a pilla-köröm az azért 1,5-2 órás elfoglaltságot jelentene. És itt a probléma, hogy a pici az rám van gyógyulva... Tudom, ez az én hibám is, mert mindenhová viszem/visszük magunkkal, ritkán van az, hogy csak a nagyiékkal, vagy a barátainkkal lenne. Pedig bízunk bennük, de annyira jó baba, szinte sosem sír, mindenhol jól érzi magát... Viszont pl pilláshoz nem vihetem, ott ha sírni kezdene, leragasztott szemmel, fekve nem tudnám megnyugtatni. Ugyanez a körmös...

Arra gondoltam, hogy amikor ezek az időpontok vannak, akkor jönne velem ő is, és anyukám is. És amíg én intézem ezeket, ők sétálnak a környéken (vannak a közelben éttermek, kávézók, üzletek is). Így ha bármi van, ami tényleg sos dolog, akkor ott vagyok, de közben azért mégsem "csak úgy" van ott a kislányunk, anyukámmal lenne. A férjem szerint túlgondolom, meg hogy semmi baja nem lenne, ha simán itthon hagynám őket... Szerintetek?

2019. szept. 9. 20:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk is a séta vált be. Nekem 2-4 hónap között az apjával sem volt el otthon, csak így sétálva.

Semmiképp se vidd be magaddal, nem illik.

2019. szept. 9. 21:41
 12/17 anonim ***** válasza:
72%

Vagy az amit mondtál, hogy viszed anyukádat ha ráér és ő addig pesztrálja a babát vagy pedig keresel új szakembert aki házhoz jön, ők többnyire rugalmasabbak az időpontokkal, hátha meg lehet oldani akkor amikor a férjed is otthon van. De egyébként szerintem simán anyuddal is otthon hagyhatod, nekem az a tapasztaltom, hogy ha én nem vagyok a közelben akkor vígan elvan mindenkivel.

Nekem egyébként teljesen elegem lett ezekből az időpontokból és abból, hogy volt, hogy a körmöm már egy centire lenőtt, a pillásnál mindig az új szettet kellett fizetnem mert leeset az egész mire sikerült kilogisztikáznom. Emiatt elkezdtem itthon géllakkozni és pillázni (1d-t csinálok csak nem ilyen bonyolultat mert ez a seprűszempilla szerintem nem esztétikus), 2-3 hetente megcsinálom amíg a gyerek alszik másfél óra alatt. Bármikor cserélhetek színt, tölthetek pillát stb. A bőrömmel már pár éve kiokosítottam magam és itthon kémiai hámlasztok meg kenek kb 10 féle hatóanyagot ezért nagyon szép, fodrászhoz nem járok olyan gyakran mert szerencsém van a hajammal. Ha van ilyenekhez affinitásod akkor ajánlom, hogy kezdd el otthon, kitűnő stresszlevezetésnek is. 😅

2019. szept. 9. 21:41
 13/17 anonim ***** válasza:
58%
Körmöshöz járok ezek közül havonta, a többit itthon megoldom magamnak. Én úgy szoktam megoldani, hogy viszem magammal a babát. Általában végigalussza, ha nem, akkor kiveszem, ha nálam sem marad meg, akkor a kozmetikából valamelyik lány, akinek nincs dolga, átveszi. Egyszer volt már olyan is, hogy kivitte a kozmetika elé sétálni, 10 perc alatt visszaaludt. Jó, ez most lazának tűnhet, de évek óta ismerem őket, mindenki legalább egygyerekes anyuka, szóval nem olyan meredek történet. Ha te meg tudod oldani, hogy anyukád vigyáz a babára, sétálgatnak addig, ahogy írtad, tök jó, ha lenne nap közben ilyen segítségem, én is így oldalám meg.
2019. szept. 9. 22:19
 14/17 anonim ***** válasza:
95%

Csak körmöshöz járok 3 hetente, akkor a férjem van a babával.

Esti időpontra megyek.

Nekem nincs nagymama így másképp nem tudom megoldani. Vagyis 1 van de messzebb, ritkán taliznak.

De nekem sokat van az apjával, járok több helyre is ami nem ilyen szépészet, hidd el egy felnőtt ember elvan a babával pár órára főleg aki felnevelt egy gyereket, nélküled is túlélnek.

Legalábbis én nem aggódom szét az agyam, majd megnyugtatják. Nem csak én kell hogy létezzek neki.

2019. szept. 9. 22:43
 15/17 anonim ***** válasza:
36%

Annyira nem ertem egy ket ember stilusat, modorat... miert kell ilyen lekezelonek, undoknak lenni? Teljesen normalis kerdest tett fel es ezek teljesen nornalis igenyek. Sot, kedves kerdezo, veregsd vallon magad, amiert van ezekre igenyed, nem egy lepukkant trutyi maradsz otthon a gyerekkel.

Na de valaszolva a kerdesedre... nekem is reggeltol estig dolgozik a ferjem, igy napkozben nem igazan tudom rabizni a babat(2hos), este meg orulok, hogy egyutt lehetunk, nem akkor rohangalni kormoshoz. Meg nappal valahogy jobb erzes is sztem. Szoval en anyukamat szoktam megkerni vagy a sogornomet, aki epp terhes, ugyh van ideje, mar nem dolgozik:) es ha minden kotel szakad, senki nem er ra, akkor jon bebiszittyo. A korhazban megismertem egy vegtelenul kedves csecsemos noverket, aki masodallasban vallal gyerekcsoszkodest. Par ezer ft, itt van 2 orat, en szeretem, a gyerek szereti, mindenki jol jar.

2019. szept. 10. 08:01
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Anyukámban bízok maximálisan, napi szinten itt van velünk, ismeri a babát, a szokásait, mindent, de azért na, mégis parázok picit. De lehet megpróbáljuk, hogy egyszer alvásidőre időzítem ezeket, és akkor itthon maradnak ketten, hátha...

74%-os, neked meg nem értem, mi a bajod, miért kell belekötni mindenbe, amit írok. Sehol nem írtam, hogy élethalál kérdése lenne az, hogy újra legyen körmöm, vagy szempillám, de igen, hiányzik. Ez nem jelenti azt, hogy akkor én most ennek fogok mindent, és mindenkit alárendelni. Ennyire frusztrált vagy? Vagy ez olyan, mint az oviban, hogy nem vagyok szimpi neked, ezért semmi nem jó, amit írok, és mindenbe bele kell kötni?:)

2019. szept. 10. 11:06
 17/17 anonim ***** válasza:
63%
Jó tudni, hogy akinek nincs igénye műszempillára, és műkörömre, az " egy lepukkant trutyi".
2019. szept. 10. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!