Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Brokkolikrém levest szeretnék...

Brokkolikrém levest szeretnék cinálni, még soha nem csináltam. Hogyan csináljam hogy a 11 hós lányom is ehessen belőle?

Figyelt kérdés
2010. júl. 13. 16:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Én nem szeretem, viszont lányom imádja, Kis vízben 1 burgonyát 3 rózsa brokkolival 1 kus vegetával puhára főzöl,15 perc majd majd leszűröd teszel rá egy kuskanál tejfölt, 1 kisdarab vajat vagy margarint és összetöröd villával. Nagyon finom, magatoknak is készítheted hús mellé köretnek.
2010. júl. 13. 16:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Egy fej brokkolit rózsáira szedve (vagy egy zacsi mirelitet) felteszel főni annyi vízben, hogy éppen ellepje.

Karikázol bele egy darab krumplit, beleteszel egy kisebb fej vöröshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát (már mindegyiket eheti a babád), kicsit sózod, tehetsz hozzá kevés őrölt köménymagot is. Kevés ideig főzöd, hogy megpuhuljon, de ne főjjön szét, aztán és átöntöm turmixgépbe, beleteszek egy fél doboz főzőtejszínt, összeturmixolom, és még visszateszem a tűzre, hogy összerottyanjon.

Tejszínt helyett tejfölt is lehet. Azt sajnos nem tudom, hogy tejszínt, tejfölt mikortól ehet a baba, de legfeljebb a neki szánt adagot vedd ki hamarabb, mielőtt még a tejszínt hozzátennéd, és úgy turixold össze neki.

Nagyon egészséges étel!

2010. júl. 13. 17:03
 3/4 anonim ***** válasza:
utánanéztem, tejfölt 1 éves kortól, tejszínt 2 éves kortól ehet a baba. Mondjuk én mindig ráhagyok legalább 2 hónapot.
2010. júl. 13. 17:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! :)
2010. júl. 13. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!