Mikor fordult át a babátok és honnan hová?
3 hónapos a lányom, tegnapelőtt átfordult hasról hátra, azóta folyamatosan csinálja. Védőnő szerint nagyon korai, nem kellene neki még, maximum oldalról hanyatt, azt meg vagy egy hónapja csinálja. Nem a védőnők gyöngye, de azért csak aggódom, tényleg korai?
Egyébként úgy csinálja (teljesen tudatosan, direkt), hogy nekimegy fejjel a kiságy oldalának, feltolja a fenekét és oldalra kibillen, így átfordul. Szerintem ez nem is az igazi, teljesen szabadon végzett megfordulás, de a védőnő szerint ez is annak számít...
Mindkettő 3,5 hónaposan hátról hasra. Nincs kőbe vésve honnan hova forduljon először. Amúgy semmi bajuk. Persze ha 2-3 hetesen fordul át az vagy izomtónus zavarra utal vagy véletlen, de 3 hónaposan oké szerintem.
Aranyos lehet, hogy a kiságyat használja :D feltalálja magát :D
Én úgy tudom, hogy amit magától csinàl a baba az nem lehet baj. Igazából szerintem ő most rájött, hogy ezt is tudja és még segitseget is talált hozzá, nagyon aranyos lehet.
Egyébkènt az én kisfiam 3,5 hónaposan fordult hátról hasra, 4,5 hónaposan jutott el odáig hogy könnyedén menjen ez jobbra és balra is. Ezután ő is csinált ilyen “fej földbetúrást”, neki ezzel kezdődött a hasról hátra forgás. Azt 5,5 hónaposan tökéletesítette, azóta minden létező irányba forog, gurulva közlekedik. 5 hós kora óta pedig 4kézláb rugózik, próbálkozik. Elvileg ez is korai még, de most mit csináljunk? Mégsem kötöthetjük le🤷🏻♀️
Én örülök, hogy mindig próbálkozik valami újjal. Az nagyobb baj volna ha nem csinálna semmit, nem lenne motivációja.
Nekünk a védőnő azt mondta, a mai babák mindent hanarabb csinálnak már.. úgyhogy ne aggódj :)
Amúgy me ahány ember annyi vélemény. Szerintem halgass az ösztöneidre. Biztos nagyon ügyes💞
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!