Szülés után mennyivel fogadtatok ottalvós látogatókat?
Az első gyerekünk születése után 2 héttel később érkeztek a szüleim, apukám 3 napra maradt csak, anyum pedig 3 hétig, sokat segített, főzött, ringatta két szoptatás között a picit (nagyon hasfájós volt) hogy tudjak picit pihenni stb. Aztán a kistesó születése előtt anyukám már pár nappal korábban iderepült, ő vigyázott a nagyra amíg mi kórházban voltunk és összesen 8 hétig velünk lakott. A két gyermekünk között 1.5 év korkülönbség van és akkoriban a férjem munkája miatt sokat volt úton, úgyhogy nagyon nagy segítség volt. De a többi rokon nem jelentkezett be míg ilyen frissen... Mi repültünk haza karácsonyra mikor a pici már 4 hónapos volt, aztán meg nyáron jöttek hozzánk és mentünk mi is újra nyaralni. Korábban a naggyal 6 hónaposan repültünk először haza.
Azt biztosan nem szerettem volna ha gyerekestül itt lettek volna a rokonok, annyira nem nagy a lakás, ha hasfájós a baba mint nálunk volt az első akkor senki nem tud igazán aludni se, nekem ráadásul sürgősségi császárom volt és az első 3 hét szenvedős volt. Szerintem diplomatikusan mondd meg hogy majd szóltok ha már alkalmas egy ilyen családos látogatás, de először nektek is ki kell hogy alakuljon egy rutin, és nem lenne időd/energiád élvezni a látogatást.
Ingyen nyaralásra akarnak használni, nem a baba érdekli őket. Ne engedd szerintem, mert megszokják. Az unokatestvérem így járt, ő is külföldön persze. Először jó képet vágott hozzá, aztán volt két család, akik valahogy "odaszoktak", és aztán őrületes sértődés lett belőle a második kicsi születése idején, amikor mindkét család egyszerre (!!) jelentkezett be. Szerintem most álld ennek útját, az elején. Jöjjön egyszerre csak 1 ember, ha tényleg segíteni akar. Ha nyaralni, akkor vegyen ki szállást.
1 ember viszont, aki tényleg a kezed alá dolgozik, és nem vendégnek megy oda, sokat tud segíteni. De az egy hozzád közel álló személy legyen, anya, testvér.
Elso par hetben ne... Ha meg keves a hely, akkor vegyenek ki szallast.. Akkor latpd h tenyleg akarnak e segiteni v nyaralni. :D
Amúgy elso par hetben(kb 4)mindenki zavart aki 1 oranal tovabb maradt. Fajt az oldalam, es csopogott a tejem, gyerek meg óránként szopizott..
Ottalvosra 2 ejszaka max amit birtam volna kesobb, de őszintén amíg szopizott zavart ha vannak nálunk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!