Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem merek elindulni a kisbabám...

Nem merek elindulni a kisbabámmal?

Figyelt kérdés

Sziasztok ! Roppant szégyellem leírni.Első babás anyuka vagyok 2 hetes a kislányom.Férjem megy vissza dolgozni reggeltől estig oda lesz.Félek a kicsivel elindulni ugyet intézni ,bevásárolni.stb...

Eléggé megszédulök még,mert lent van a vasam,de szedem a vastablettát.Félek nehogy rosszul legyek az utcán.Vagy a kicsi sírjon vígasztalhatatlanul.Eddig csak a ház sarkáig mentem egy magam a babával.Anyukám nem tud eljönni segíteni,mert dolgozik.Volt valaki ilyen helyzetbe ??

2019. aug. 5. 23:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Korai még, főleg ha nehéznek érzed. Nekem a 6 hetes szülészeti kontrollra kellett egyedül menni átszállással, bkv-val, és napokra előre rettegtem, plusz annyi inger volt hirtelen a város, hogy vhogy szédültem a sok szín meg hang miatt.

Addig csak sétálni voltam a babával, itthon viszont mindent megcsinàltam.

Legyél türelmes magadhoz, vki hamar kimerészkedik, van, aki nehezen. Fogod érezni, amikor már több megy.

2019. aug. 6. 07:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szokni kell. Emlékszem, én is hogy féltem, ahogy elment mellettünk egy autó. De a legjobban, a főúton lévő zebrától féltem. Nincs lámpa, csak jó indulat (ha van), de rossz helyen van és sok volt már ott a baleset. Hát engem a víz vert mikor át kellett menni rajta.

Amúgy egy 2 hetessel azért nem kellene még ügyet intézni, meg boltba menni. Nem kell burokban élnie de azért még korai. Egyelőre setaljatok ha van erőd. Nekem nem volt, mert azt sem tudtam merre vagyok arccal. Szép lassan alakult, te se érezd magad rosszul miatta. Menni fog!

2019. aug. 6. 08:25
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan várj még az ügyintézéssel, a sétára pedig majd a férjed elkísér. Ne kockáztass meg egy rosszullétet távol az otthonodtól! Szedd a vasat, ha tudod akkor a bevásárlást szállíttasd házhoz, amikor pedig jól érzed magad akkor tegyetek egy kisebb kört pl. a ház körül. Aztán ahogy erőre kapsz, egyre nagyobb távokat tudsz majd megtenni! Amiatt ne aggódj, hogy nagyon sírni fog, szerintem simán elalszik a baba :) inkább magad miatt figyelj oda.

Én kivéreztem szülés után, tudom milyen nehéz, én egy hétig még a 3 kilós babámat sem tudtam felemelni, fizikailag képtelen voltam rá. Hagyj magadnak, magatoknak időt, és semmit nem kell amúgy szégyellned ezen!

2019. aug. 6. 10:09
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat.Terhesen is és előtte is energikus voltam jöttem,mentem stb....Furcsálom,hogy a kicsivel nem merek elindulni nagyon sehova,mert egyből elkap a rosszullét.
2019. aug. 6. 10:46
 15/16 anonim ***** válasza:

A gyermekágy 6 hét. Ezidő alatt nem ügyet intézni kell, hanem max sétálgatni, levegőzni annyit, hogy az ne legyen megterhelő a számodra.

Kutya nem fog megszólni érte, ha 6 hétig csak a sarokig mentek meg vissza 5-10-15 percre.

Az embered meg majd bevásárol hazafelé, vagy max ha hazaért, akkor te elmész egyedül egy kicsit nagyobb sétára, esetleg boltba.

2019. aug. 6. 10:58
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Fontos, hogy eldöntsd magadban, hogy valóban szédülsz vagy csak bebeszéled magadnak. Tudom, miről beszélek, nekem is volt ilyen szorongós időszakom. Fontos, hogy tisztázd magadban, mitől félsz. Sír a baba séta közben? Nem lesz semmi baja, nem fog senki furán nézni rád. Ne menjetek először messzire, bármikor haza tudsz menni, ha annyira sírna.

Ne hagyd magadban ezt a félelmet, mert egyre rosszabb lesz. Ha pszichés, akkor kezdj el ellene tenni, ne hagyd, hogy rosszabb legyen.

Vedd végig fejben, hogy mi bajotok lehetne, és mit tudsz ellene tenni. Vigyél vizet, stb. És tedd hozzá magadban, hogy mindig tudsz segítséget kérni, illetve bármikor haza tudsz menni, ha úgy alakul.

Ne ültesd el magadban a félelmet, mert egyre nőni fog. Nekem sokáig tartott megint rendbe hozni, és még mindig nem az igazi.

2019. aug. 6. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!