Nem merek elindulni a kisbabámmal?
Sziasztok ! Roppant szégyellem leírni.Első babás anyuka vagyok 2 hetes a kislányom.Férjem megy vissza dolgozni reggeltől estig oda lesz.Félek a kicsivel elindulni ugyet intézni ,bevásárolni.stb...
Eléggé megszédulök még,mert lent van a vasam,de szedem a vastablettát.Félek nehogy rosszul legyek az utcán.Vagy a kicsi sírjon vígasztalhatatlanul.Eddig csak a ház sarkáig mentem egy magam a babával.Anyukám nem tud eljönni segíteni,mert dolgozik.Volt valaki ilyen helyzetbe ??
Először ne ügyet intézni menj, hanem csak egy rövid sétára. Csak fokozatosan. Aztán legyen a cél egy liter tej a közeli kisboltból, ahonnan könnyen hazaszaladsz, ha nagyon sírna. Csak jóllakott babával indulj el. Ki kell tapasztalni, hogy hova férsz be babakocsival (sajnos van olyan kisbolt, ahova sehogy, azt kénytelen az ember kerülni, vagy magára kötni a babát).
Az igazán fontos dolgokat egyenlőre a férjed intézze.
Az első sétához kérj meg mégis valakit, hogy kísérjen el.
Ha sír a baba, akkor ne arra gondolj, hogy mit szólnak az emberek. Legfeljebb visszaemlékeznek arra, amikor ők voltak fiatal szülők és hogy az ember ilyenkor milyen esendőnek érzi magát és a picit is. És nem lesz semmi baja, ha sír egy kicsit. Arra gondolj, hogy mi baja lehet? Ugye? Semmi. Persze az ideális a csinos anyuka az álomszép, szendergő babucival. Lesz ilyen is, ne aggódj. Bátorság! A legjobb kis anyukája vagy a gyerekednek és kész!
Igen, gyakorolni kell. Nekem legalábbis kellett. Eleinte én is nagyon bizonytalan voltam.
Aztán amikor nagyobbacska és hosszabb sétákra mentek, főleg, ha már megy is, hogy mit vigyél magaddal (inni, enni, játék, másik játék, ilyen-olyan törlőkendő, pelus, pótruha, kissapka😨). A végén úgy néztem ki, mint egy puputeve.
De boldog teve:)
Így van, gyakorolni kell. Én mindig etetés-büfiztetés után indultam el, többnyire megúsztam a sírást a picivel. Illetve babakocsiban altattam el, végigaludta a boltolást
Nekem is egész nap odavolt a férjem, addig, mivel nem sikerült ám minden nap bevásárolni és emiatt főzni, vagy rendeltük a kaját estére, vagy a tesco meg auchan oldalán is lehet bevásárolni és házhoz szállítani. Ezek mint alternatívák remekül bejöttek.
Három gyerekkel is bevált, hogy amint megcsapja az orrukat a friss levegő, már alszanak is. Otthon 20 perc után ébredő baba séta közben alszik két órát. 👍 Ez duplán igaz, ha 20 fok alatti a hőmérséklet.
Először menj vele olyan parkba, ahol le tudsz ülni egy padra, ha nem érzed jól magad.
Nyugodtan várd meg a férjed: ekkora babát nyáron a kora esti órákban, meg kora reggel a legjobb kivinni, amíg hűvös van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!