Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy csecsemovel nehezebb vagy...

Egy csecsemovel nehezebb vagy egy babaval?

Figyelt kérdés
Baba alatt azt ertem, hogy mondjuk amikor mar nem ujszulottnek szamit, hanem 4-6 honapos elmult

2019. aug. 4. 10:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%
Akkor lesz könnyebb, ha iskolás lesz.☺
2019. aug. 4. 10:35
 2/11 anonim ***** válasza:
58%
A csecsemő és a baba ugyanaz.
2019. aug. 4. 10:38
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
En őszintén nem szerettem az újszülött kort. Nekem jobb hogy nagyobb. Most legalabb nem csak nyuglodik ha ébren van. De konnyebbnek nem mondanam csak kicsit talan szorakoztatobb. van visszajelzes.
2019. aug. 4. 10:58
 4/11 anonim ***** válasza:
61%

Nekem meg nincs saját gyerekem, éppen úton, de baratnom gyerekéből kiindulva én erre szamitok: a csecsemő nehéz, mert mindent neked kell kitalalnod hogy legyen, mit szeretne stb. Ezen felül nem csinál semmi érdekeset a baba (persze tudom a sajátodnál az is érdekes ha rad néz, én csak kívülállóként ítélem meg). Folyamatosan készenlétben vagy. Viszont azért itt altalaban meg csak éhes, álmos vagy anyát akarja, esetleg a pocija fáj.

Pár hónaposan az a nehez hogy kezd kifejlődni az akarata, de nem tudja a tudtodra adni. Ha valamiért nyűgös úgy kell tippelgetni. A kiskacsát akarja? A könyvet? Viszont itt már mosolyog gagyog, baratnom kislánya imádta ha verseket mondtam neki. Szóval itt már lehet vele kommunikálni.

Egy évesen már tudja mit akar és el is tudja mondani/mutogatni csak nem győzöd utolérni 😁 szerintem ez a legszórakoztatóbb de a legfarasztobb is. Itt már nincs az hogy leteszed a jatszoszonyegre és iszol egy kávét.

2019. aug. 4. 11:06
 5/11 anonim ***** válasza:
12%
Egyikkel sem nehéz. 4 tök különböző habitusú gyerekem van, a babás korszak a legcsodálatosabb. 😊
2019. aug. 4. 12:08
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

Mind korban megvan a nehézség.

Az első pár hétben,hónapban a ,,megismerkedés".Hogy nem tudod miért sír.Aztán mert hasfájós, vagy mert óránként ébred.Utána ha beindul a mozgásfejlődés akkor azért(mondjuk nálunk az volt a legnyugisabb időszak napközben, éjjel meg háborús helyzet).Aztán később meg azért nehéz mert marhára tudja mit akar, de azt pont nem lehet(cserébe eljuttok addig ,hogy rendes és végigalussza az éjszakát:D).

Minden esetre nekem az első év sokkal könnyebbnek tűnt, mint most, hogy már majdnem 2 éves és folyamatosan AKAR, egyszerre, azonnal,mindent, rögtön és csak azért is:D

2019. aug. 4. 12:20
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Nekem az újszülött korszak sokkal nehezebb volt mint csecsemő korszak. Brutálisan hasfájós volt, alig akart beindulni a tejem, depis voltam, fájt a császárseb, súlyos vashiányos lettem alváshiánnyal együtt, stb. Borzasztó volt.

Aztán ahogy végre beállt a tejem, kimásztam a depiből, elmúlt a hasfájása, helyreállt a vasértékem, tudtam aludni, kialakult a napirend, begyógyult a sebem, elkezdett mosolyogni, azóta csodálatos minden. :) És könnyebb is sokkal.

2019. aug. 4. 12:29
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.

Örök igazság de nem mindenben. Anyagilag pl mindenképp, meg a problémák fajsúlyát tekintve is. De alvás szempontjából pl jobb a nagyobb gyerek. Szóval nincs mindenre kiterjedő igazság.

Saját tapasztalat, az első 3 hónapra gyakorlatilag nem is emlékszem olyan keveset aludtam hogy nem is tudom hogy éltem túl. Pedig nem vagyok nagy alvás igényű, de mikor hetek óta nem tudsz 2 órát sem aludni egyhuzamban az nehéz. Most 8 hónapos, már tök jó, mert alszik éjjel sokat lehet vele mokazni, de lépni sem tudok nélküle mert határozottan megkezdte a szeparaciós szorangast. Plusz már mindenhol feláll szóval sokat vagyok résen. Nagyon elfáradok nap végére. De legalább általában alszunk éjszaka.

2019. aug. 4. 12:32
 9/11 anonim ***** válasza:
71%
Én két gyerek után azt mondom hogy gyerekfüggő. Az újszülött lehet eszik-alszik-nézelődik, vagy nonstop-sír baba is. Az sem mindegy hogy szülés után milyen gyorsan jössz helyre. Egy nagyobb babával is nehéz, de kérdés hogy mihez viszonyítjuk, milyen volt előtte.
2019. aug. 4. 14:37
 10/11 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem is gyerektől függ. Ha nyugis, akkor a csecsemőkor a könnyebb, hiszen legalább lerakod és ott marad és viszonylag még sokat alszik, míg kúszó-mászó-totyogó, folyton bajba kerülő és szeparációs szorongó baba mellett vécére is nehéz kijutni lelkiismeret-furdalás nélkül. De egy csecsemő is lehet már nehéz eset, ha hasfájós (egyik gyerekem), ha féléves koráig 2 óránként eszik éjszaka (másik gyerekem) és még sok egyéb "nyalánkság".
2019. aug. 4. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!