Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen esetleges hátrányai...

Milyen esetleges hátrányai lehetnek a babaágyra tehető pelenkázó lapnak a különálló pelenkázó komóddal szemben?

Figyelt kérdés

Gondolom, h a komód mellett szól, h lehet benne tárolni a pelenkát, krémeket, stb., és a későbbiekben sima komódként működhet tovább. De nem tudom, h érdemes-e ennyit kifizetni érte, nem praktikusabb-e az ágyra tehető pelenkázólap...bár azt meg mindig le kell venni, mert ahogy nő a baba, biztosan zavarni fogja. Vagy nem?

Tapasztalatok érdekelnének már gyakorló szülőktől.

2008. nov. 14. 10:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én a második gyerekemnek ilyet vettem.1 év alatt kettőt fogyasztottunk el belőle,mert mindig tönkrement,szétrepedt a műanyagja.Aztán végül vettem pelenkázó komódot,mert terveztünk még babát.Aki azóta megszületett,így ki van használva a komód is.Sőt,én csináltattam egyet a fürdőbe is,az nem olyan szép de nagyon praktikus,és azt megúsztuk 20 ezerből.Amit arra kell tenni pelenkázószivacsot,az nem megy tönkre hamar,mert nem kell állandóan levenni feltenni.

Remélem segítettem,üdv

2008. nov. 14. 10:59
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem most 11 hetes a kislányom,a kezdettől kiságyra tehető pelenkázót használunk.Én eddig fenthagytam az ágyon a pelenkázót,nekem egyedül annyi a " hátránya " eddig,hogy a zenélő-forgót nem tudtam a picivel szemben feltenni a kiságyra,mert ugyebár ott a pelenkázó lap van,hanem a pici "feje fölé" tettem. Igazából én nem bántam meg,hog ilyet vettem,mert szerintem már úgy sem fogom tudni sokáig használni,mert már most úgy ficánkol,hogy lassan biztonságosabb lesz az ágyon pelenkázni a picurt,szóval sztem nem nagyon éri meg a drágább komódot megvenni.
2008. nov. 14. 11:00
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, valahogy én is úgy gondoltam, h nem biztos, h sokáig tudom majd használni a pelenkázót, mert lehet, h néhány hónaposan már az ágyon egyszerűbb és biztonságosabb lesz tisztába tenni...:)
2008. nov. 14. 11:06
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia! Mi egyik helyről babaágyat kaptunk, majd a szüleim vettek egy arra szerelhető pelenkázó lapot. Az egy dolog, hogy nem lehet rárakni, mert a babaágy szélesebb volt, mint a lap (mivel csak egy méretben lehetett kapni, meg voltak róla győződve, hogy biztos jó). Másrészről olyan nagyon belóg az ágyba, hogy nem fértem hozzá a gyerekhez, és akkor még a pörgő-forgó-zenélő fel sem volt szerelve. Szerencse, hogy a férjem ezermester, megoldottuk úgy, hogy ráerősítette egy sima polcra. Az lett volna a legjobb, ha az ágy végére tudtuk volna erősíteni, de akkor nem fért volna el minden bútor a pici szobájába.

Remélem segítettem, üdv.

2008. nov. 14. 11:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Mi csak 4 hónapos koráig tudtuk igazán kihasználni a kiságyra tehetőt. A kisfiam ilyen idős korára már annyira forgolódott, mászott le róla pelenkázás közben, hogy komoly erőfeszítés volt fél kézzel mindig vigyázni, hogy le ne essen! Azt persze hozzá kell tennem, hogy egy "szupererős, szupereleven" kisfiunk van, aki már 2 (!) hónapos 11 naposan hasrafordult. 4 hónapos koráig bírtuk tehát az "egyensúlyozást", azóta a pelenkázólapot a mi ágyunkra teszem, csak hát lehajolva, vagy térdelve nem olyan kényelmes a oelenkázás...
2008. nov. 14. 11:09
 6/12 anonim ***** válasza:
az ágyra szerelhető lapon nem sokáig tudod pelenkázni, mert hamar elkezdenek mocorogni, és az ahhoz nem túl stabil. én egy fenyő pipereasztalra csináltattam egy fenyő pelenkázóskeretet. olyan mintha komódon lenne, de mégsem. szóval, másmilyen bútorra is lehet tenni pelenkázót, nézz körül a lakásban. de egyébként akkor sincs semmi, ha ágyon pelenkázod, csal lehet, hogy neked nem olyan kényelmes.
2008. nov. 14. 11:21
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat mindenkinek!

Utolsó válaszoló, köszi az ötletet, körülnézek, hátha valamire rá lehet rakni a pelenkázólapot:)!

2008. nov. 14. 11:34
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia.

Nálunk semmi hátra´nya nincsen.A fürdöben a mosógép tetejére tettem,mert kevés a helyünk.Pont elfe´r rajta,mintha oda találták volna ki.

2008. nov. 14. 12:20
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk gurulós pelenkázó (de lefixálható) és fürdető állványunk van. A pelenkázólapot fürdéskor lehajtom ott van a kád alatta, a fürdés végén vagy kiengedem vagy kimerem a vizet belőle, ki is emelhető a kád a legvégén szoktam és úgy mosom ki.

Van rajta két polc pelenkáknak és egyéb dolgoknak. A brendonba lehet kapni szerintem megéri praktikus dolog!

Ja majdnem 6 hónapos a lányom kb. 74 cm hosszú és még elfér benne simán a kádjába, pedig mindenki azt mondta, hogy kicsi a kádja, ne vegyek ilyet és még egy darabig tuti, hogy tudjuk használni még.

Boldog babavárást kíván majdnem 6 hónapos anyuka.

2008. nov. 14. 15:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Utolsó válaszoló vagyok, ilyen van ennyiért vettük mi is májusban csak mi kék színűben. [link]

2008. nov. 14. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!