Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mikortól érdemes rendszert...

Mikortól érdemes rendszert beiktatni a baba életébe? És hogyan?

Figyelt kérdés

4 hetes a kislányunk, az esti fürdetés fixen 9-kor van. Napközben viszont össze-vissza alszik, van ébren. Ebben a korban ez még normális vagy már lassan időszerű lenne beiktatni valamilyen rendszert?

Ha kell már a rendszer, akkor hogyan vezessem be?

2019. máj. 11. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálunk mindig csak a fürdetés volt fix, illetve az ebéd utáni alvás( de ha nem volt álmos, vagy nem aludt el, akkor ezt is hanyagoltuk). Mindent úgy csináltunk, ahogy ő alakította, ami az alvást, evéseket illeti. Kb. 6 hónapos korában beállt egy rend, ami utána maradt, de ez magától alakult így.
2019. máj. 11. 12:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Ilyen kicsinek nem kell napirend, a fix fürdetés sem fontos. Mi van ha alszik olyankor, felkelted? Érezni fogod, hogy mikor kell már a rendszer pár hónaposan, félévesen, de onnantól viszont már fontos lesz. Én amikor 4 hetes volt mindig délután fürdettem amikor éppen felkelt, sőt néha csak lemostam a csap alatt, nem kell áztatni egy ilyen kicsi babát.
2019. máj. 11. 14:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is olyan 6 hónapos korában kezdett kialakulni egy napirend. Az első 3 hónap káosz volt mert hasfájós volt a pici.Ott lehetetlenség lett volna. Utánna nálunk nem én alakítottam a dolgokat hanem a baba. Beállt egy nagyjából 7-8 órai kelésre, plusz nappali 3 alvásra. Ezekhez alakítottam az etetés, játékot, fürdetést, babakocsizást stb
2019. máj. 11. 16:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Azonnal...

Persze ez nem jelenti azt, hogy úgy is lesz.

Mindenhez érdemes körítést..

Ébredés után ez van az van

ekkor van séta..

Stb

Egy idő után beáll

Aztán megint változik, hiszen nő..

De a lényeg, hogy nektek kell egy keret, hogy mit mikor, akkor van esély hogy lesz rendszer.

Pl mi 6 kor fürdettünk ez csúszott már 7-re

11 hónapos

Reggel 6-kor kel

8-9 közt tízórai

10:30

15:30 alszik 1-1 órát

Közte 13:30 ebéd

Majd 5-6 közt uzsi

Vagy délelőtti vagy a délutáni alváskor sétálunk..

Tehát ez a rendszer

De ezt kb 3 hónapos kora óta így van, az evéseket kellett beleiktatni

2019. máj. 11. 20:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ha egyre több fix dolog lesz a pici életében, ki fog alakulni minden, de most még nem kell eröltenti, csak fokozatosan - segíteni neki kitapasztalni mitől lesz kiegyensúlyozott és jókedvű baba. (Nyilván vannak, akiknek nem jön be a napirendesdi, nekünk már elég korán volt, valahogy a kisfiam is igényelte, kiszámíthatóbb a napi ritmusunk).

Szóval mi így csináltuk (hangsúlyozom, MI, nekünk ez vált be):

Ahogy mondod, esti fürdés, elejétől este 7 körültől van. Akkor fürdünk mi is. Utána jöttek a délutáni séták. Nyáron szültem, délelőtt, napközben lehetetlen volt sétálni, így maradt a délután. Aztán lesz mondjuk 2 séta. Illetve a ritmus, ami kezdetben fontos lehet: tiszta pelus, szopizás, alvás, játék. Lehet most össze vissza alszik 5ször egy nap. Aztán 1 hónap múlva csak 4szer, abból is 1 a babakocsiban a napi séta alatt. Aztán észreveszed hogy éjjel is "csak" 3szor ébred enni. Ebből lesz 2 fix. Mindeközben rááll, hogy a tyúkokkal kel a pici mondjuk 6kor, egyre többet van fent, mondjuk 1 órát. Máris "csak" 3szor alszik.

Hozzátáplálás megint segít egy lépcsőfokot ugrani. Tudni fogja hogy a délelőtti gyümölcs után szundi... Majd a nagy játszásban, forgolódásban-kúszásban elfáradva délután is alszik egy nagyot.

Mindig figyelni kell a jelzéseit amelyek kezdetben az éhségre és álmosságra utalnak. Ha jól emlékszem a kisfiam kb 6 hónapos koráig 3szor aludt kb, utána 2szer és 10 hónaposan álltunk át a napi 1 alvásra, de ha igényelte, pl fárasztó kertiparti volt, akkor 2szer aludt 1 évesen is.

Hosszú lett, talán túl "erőltetettnek" tűnhet másoknak, de nekünk ez abszolút működött, olyannyira hogy este 7kor pl integet a vendégeknek, hogy ő akkor kezdi az esti rutint. Mi is így élünk, pontosak voltunk mindig is, a fiam is ezt örökölte, biztonságérzetet ad neki. Amikor a harmadik-második alvása csúszott volna bele nagyon az estébe, előfordult hogy óvatosan ébresztgettem. Így este mindig időben tud elaludni, reggel pedig időben kelünk.

2019. máj. 11. 23:15
 6/6 Coffelia ***** válasza:

4 hetesen még tart a "negyedik trimeszter", az adaptálódás a külvilághoz. Rengeteget szopizik, szagolja a mamát, a cicit, alig lát, nincs neki más, csak a tapintás és a bújás. Össze-vissza elalszik babakocsizás, hordozás és autózás közben... nekünk akkor lettek hasonlóak a napjaink amikor elkezdtem vagy délelőtt vagy délután fixen eljárni babakocsis sétára, és akkor lett napi két alvás a megszámlálhatatlan 20 perces fetrengésekből.

5 hónapos már tuti volt.

2019. máj. 12. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!