Én reagálom túl vagy igazam van? Többi lent.
Annyira imádom, amikor egyből jönnek itt az önkormányzati szabályozással, meg kiélezik a témát a szomszédra, hogy egyébként is tapintatosnak kéne lennie és így és úgy, ahelyett hogy felfognánk, csak azért mert gyerekünk van, még nem állt meg a világ és nem várhatom el senkitől sem, hogy azért legyen csendben vagy halassza el a dolgát, mert én altatok. Vagy talán a postásokra is van külön szabály, hogy hova mikor csengethetnek be, ha pl levelet kell átadni, mert nehogy épp altatni próbálunk valaki az adott házban/lakásban?! Azért ne esssünk már át a ló túl felére. Nem is biztos, hogy a szomszéd látta, h kint alszik a gyereket, mint ahogy az sem, hogy egyébként a környező lakhelyén van-e korlátozás fűnyírásra és az sem biztos, hogy ha van is, akkor megszegte a szomszéd.
Ahelyett, hogy egyből szabályokkal vagdalóznánk, el kéne fogadni, hogy nem minden van/lesz úgy, ahogy nekünk az megfelel. Ez van. Akinek meg tényleg az az első gondolata és teendője a szomszéd fűnyírása kapcsán, hogy el kezd kutatni/keresgélni érvényben lévő szabályokról, hogy jól odavághassa neki, hogy áháá, mégis hogy merészelte, az nekem legkevésbé sem a jó szomszédi viszonyról árulkodik..
Csak ne kelljen már mindenkinek hasra esni attól, mert te szültél egy gyereket! Igen, marhára túlreagálod.
És ha majd lesz tesója , akkor addig kivágod az utcára a nagyot míg a kicsi alszik?
Attól, hogy gyereked van, nem körülötted forog a világ.
A szomszedtol nem varhato el, hogy normal ebrenleti idoben hetkoznap hozzatok igazitsa, hogy mikor nyirja a fuvet.
Tudom, milyen ez, ha nehezen elalvo gyereked van. En ugy alltam hozza, hogy se besotetiteni nem fogok, se csondben lenni, szokja a zajt, aztan lett egy olyan babam, akit egyreszt baromi nehez volt elaltatni, masreszt MINDEN zajra felebredt, es azonnal orditott, ket csukott ajto mellett nem tudtam mosogatni, mert felebredt ra, persze mar annak is orultem, ha leraktam.
De lett megoldas, bent altattam feher zaj mellett. Letoltottem egy appot, de youtubeon is van fent rengeteg jo hosszu, pl. porszivohang. Az en gyerekem legtobbszor ilyen hangos oceanhangra, vagy vihar hangjara aludt. Igy nem volt gond, ha csongettek, es zajongni is lehetett. Baratnom kislanya mellett besotetites nelkul recsego padlon jarkalva, hangosan beszelgetni is lehetett, ugyis aludt 3-4 orat a gyerek, de o ejjel sem ebredt 6-8x, mint az en gyerekem.
Aztan olyan 2,5-3 eves kora kozott lett jobb a helyzet (sosem nyugodtam bele, hogy nem lehet zajongani), mostmar beviszem a szobaba, elalszik 5-10 perc alatt, es siman lehet zajongani. Olvastam, hogy ez idegrendszeri erettseg kerdese is, ez nalunk bejott, idovel valtozott szerencsere a helyzet, mar reg nem kell feher zaj.
Ha teged zavar a szomszed, altathatod bent feher zaj mellett. A felsoszomszedaink eleg nyugis emberek, de a ferfi koran kel hajnalban, es motorral tavozik. Masik szomszed kint van a teraszon a kicsi gyerekevel, aki kiabal az enyemnek, mert nagyon joban vannak, mikor az enyemnel mar alvasido van, es hallja is a gyerekem, mert ugye melegben nyitva hagyjuk jobban az ablakot.
Masik megoldas elkoltozni mindenkitol tavol egy tanyara, es akkor nincs, aki zavarjon :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!