Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért nem tudnak aludni a babák?

Miért nem tudnak aludni a babák?

Figyelt kérdés

Negyedik napja tart, és már bocsánat, de ahogy az Uram mondta, a t@künk kivan az egésszel.

Babánk eddig este 8-9 körül elaludt evés után, így áttettük a kiságyba, szépen aludt is legkevesebb hajnal 4-ig. Akkor kapott megint enni, aztán alvás reggelig.

Ma negyedik napja nem alszik el mélyen az esti altatás után, ha a kiságyába tesszük, legkevesebb félórán belül sírva visszakel. Aztán meg ásítozik, hogy ő álmos, de az Istennek sem alszik vissza, akármit próbálunk! Adom neki a cicit, elalszik rajta, ahogy átraknám, felkel. De ha nem teszem át és hagyom aludni, akkor is felkel.

Kb. 10-11 környékén jön egy sikeres átrakás, de 1-kor már kel is, és ekkor 4-ig nincs megállás.

Ismét hangsúlyoznám, ez alatt végig iszonyat álmos, leragadna a szeme, mégsem alszik!

Aztán nagy szenvedések után 6-8 óráig alszik.

Ez még barátok között sem bírható így ki! Nap közben 3-szor alszik félórát, ez kb. 6-7 óra, amit naponta alszik! A fele annak, amire egy 4 hónapos babának szüksége volna!

Ráadásul evés közben csapkod, köröz a kezével, ezt eddig nem csinálta!

Mit csináljak? Ez borzasztó, kezdek belecsömörleni a kialvatlanságba! Próbálok segíteni neki, de a határaimat feszegetem most már és az Uram sem bírja tovább!

Nem értjük mi a probléma! Hogy lehet ezt megoldani? Félek hosszútávon rászokik erre az alvási rendszerre.

2019. jan. 5. 01:35
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
40%

A babak ilyenek, ezert vagy gyeden.

Az enyem detto ilyen volt, masfel evesen javult a helyzet.

De a baratnomnek pl. 6 gyereke van, 18 eve nem aludta at az ejjelt!

Majd megszokod.

A ferjed meg menjen aludni a masik szobaba.

2019. jan. 5. 01:38
 2/38 A kérdező kommentje:

Milyen másik szobaba menjen? Nem élünk olyan luxusban hogy 60 szobánk legyen a házban! Van 2, az egyik a miénk, a másik a szüleimé és az öcsémé, dugig vannak 2 ággyal abban a kis szobában!

Mégis hogy a frászban lehet kibírni hogy 2 órát alszol csak?

Hogy lehet azt kijelenteni, hogy megszokom? Hagyjam így szegény gyereket? Hát pont az a lényeg, hogy valami baja van, majd' leesik a feje, mégsem tud aludni, valami nem hagyja! Egy felnőtt embernek kevés a napi 6 óra alvás, hogyha nem egyben történik, nemhogy neki! Nekem aztán ne mondja senki, hogy nyugodjak bele mert ez nem járja! És érezzük hogy mindhárman szenvedünk!

2019. jan. 5. 01:59
 3/38 anonim ***** válasza:
71%

"Az Uram"

Édes f aszom. Középkor?

2019. jan. 5. 02:15
 4/38 A kérdező kommentje:

Annak hívom aminek akarom és neki is jól esik! Uracskámnak hívom vagy becézgetem mashogy is.

Óriási nagy szenvedést okozott neked, hogy egyértelműen megjelöltem őt a szövegben? Vagy csak az a bajod hogy nem valamelyik rokon értelmű szót használtam, mint: párom/férjem, esetleg hogy nem neveztem apukának? Jaj, micsoda bűn!

Nagyítóval keresem a hozzaszólásodban azt a részt, ahol próbálsz értelmes választ adni a kérdésemre. De nem találok olyat.

2019. jan. 5. 02:25
 5/38 anonim ***** válasza:
90%
A babák ilyenek, ezer dologtól lehet. Nincs más, túl kell élni. Szerencsére nem marad így, de készüljetek fel hogy eltarthat egy darabig az éjszakázás. Az apuka meg kapja össze magát!
2019. jan. 5. 06:33
 6/38 anonim ***** válasza:
90%

ÉN is csak ennyit tudok írni, hogy ilyenek a babák. Egy idő után megint jól fog aludni, aztán újra lehetnek rosszabb időszakok. Gyerek, nem gép.

Ui: azért megjegyezném, az nem luxus, ha valakinek, egynél több szobája van.

2019. jan. 5. 06:48
 7/38 anonim ***** válasza:
100%

4 napja tart és kezdesz beledögleni? Ajjaj, akkor bele is fogsz.

4 hónaposan teljesen normális. Lehet mozgolódik a foga, zavarhatja az alvását a mozgásfejlődés... Nincs orvosság rá, túl kell élni.

2019. jan. 5. 07:34
 8/38 anonim ***** válasza:
83%
Azt írod, 10-11-től alszik 1-ig, majd 4-től 6-8 ig. Ez akkor minimum 4, maximum 7 óra alvás egy éjszaka. Akkor hogy jön ki az hogy te 2 órát alszol? És igen, lesz ez jobb is, de ennél rosszabb is jöhet még. Egy baba ezzel jár.
2019. jan. 5. 07:52
 9/38 anonim ***** válasza:
85%
Embereljétek meg magatokat, mert innentől kb. mindig lesz valami,ami miatt nyugtalanabbul fog aludni. A baba nem egy eszik-alszik gép. Rengeteg minden befolyásolja az alvásat. Ilyenkor már kezdődhet a fogzás, ott a mozgásfejlődés, nem sokára megismerkedtek a szepával is, és az is természetes, hogy ahogy nől, egyre kevesebbet fog aludni. Ő alszik annyit, amennyire szüksége van.
2019. jan. 5. 07:57
 10/38 anonim ***** válasza:
85%

Az en babam 1eves lesz es szuletese ota egyetlen egy ejszakat sem aludt at,sot amiota fogzas van van h 8-10x is fel kel ejszaka...

ugy h ez nem jobb lesz hanem rosszabb...

2019. jan. 5. 08:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!