Hogy éritek el, hogy hasfájós babátok aludjon eleget?
Nekem 8 hetes hasfajosom van. Ugyan o nem alussza at az ejszakat (3 orankent eszik ejjel-nappal), de bapkozben ha nagyon nem tud aludni, akkor vagy elindulok vele valahova babakocsiban, vagy a mellkasomra fektetem es rajtam alszik.
Ez a ketto mukodik nala, a babakocsiban 2-3 orat is vegigalszik, ha megyek vele es razza, szerintem konnyebben kijon menetkozben a puki is. A mellkasomom fekve pedig en rimgatom meg egy kicsit, amikor jon a szelgorcs es visszaalszik szepen.
3. gyerek, tehat nem vagyok idomilliomos, de megoldom, mivel ez a ket dolog mukodik. Ha nem teszem, akkor a delutant vegigsirja a szel miatt es a faradtsag miatt.
Biztos van valami, ami nalatok is mukodik, csak ki kell tapasztalni.
Amugy o tapszeres es valtottunk mar tapszert, ez kifejezetten hasfajos babaknak van elvileg, de nem tortent nagy valtozas. Ez eletkori sajatossag elsosorban, 3 honapos kor korul javul a helyzet. Addig ki kell birni.
Rengeteg dolgot kiprobaltam (a legnagyobb gyerek is hasfajos volt) es segiteni ugyan lehet nekik, de csodaszer nincs. Az ido segit...
Nekem az egyik gyerekem jóval kevesebbet aludt, pedig nem volt hasfájós. (2-3 óránként ébredt éjszaka is, napközben meg max 2x1 órát aludt újszülöttként is.) És még két évesen is ezt csinálta, csak akkor már napközben sem aludt, pedig bölcsis is volt. Most 4 és már jó alvó éjszaka.
A hasfájós gyerekem viszont délután 3-6 között sírt, de az éjszakákat végigaludta este 8-tól reggel 6-ig egy keléssel, és nappal is jókat aludt, kb. 2x 2-3 órát. Aztán három hónaposan kinőtte és az egy kelés is elmaradt.
Szóval nem biztos, hogy összefügg bármi bármivel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!