5 hetes kisfiam hasfájós és sokat sir, de most 2 napja amennyit fent van annyit sir nem alszik nyugodtan 1 óránál többet. Mi ilyenkor a teendő?
Én megtanultam egy babamasszázs-technikát, mert hiába próbálkoztunk mindenfélével, nem használt.
Illetve sokat volt rám kötve, kendőben, főleg a délutáni-esti órákban. Így tudott pihenni a kicsi, és pedig tudtam foglalkozni a naggyal (5 éves volt).
Sajnos már 11 hónapos volt a kicsi, amikor kiderült, hogy tejfehérje-érzékeny és azért ennyire rossz alvó, így nekem teljes tejmentes diétára kellett átállnom, amíg szopott, illetve kapott Pepti tápszert. azóta sokkal jobbak az éjszakáink.
Kislányom is hasfájós volt, sokat sírt. Biogaia nem ért semmit szinte, se az Espumisan.
Köményteát adtunk neki, de mivel nem itta meg üresen, így a tápszert ezzel kevertük be, ízlett neki. Ez segített a legtöbbet.
Aztán kiderült, hogy a laktózt nem bírja. Nekem tejmentes étrendre kellett váltani, pluszba kap mellé Lactase comfort cseppet, és Milumil Pepti tápszert (Pregomint nem bírta).
Sajnos ki kell kísérletezni, hogy melyik babának mi jó. :/
Eszik rendesen?
Sulygyarapodasa rendben van?
Milyen gyakran kakil, es mennyire konnyen?
Van egy konkret napszak, vagy mindig ez van, mikor ebren van?
Miota van ez?
Hogyan szoktad altatni?
Tapszeres, vagy anyatejes?
Mennyire van otthon nyugodtsag?
Hasfajasra miket probaltal eddig?
Milyen jelei vannak, hogy a hasa faj? Feszeng, tekereg, huzkodja a labat?
Szopi kozben nyugodtan eszik?
En csak azt tudom elmondani, hogy nalunk hogy van, szuletesetol fogva napi 3-5x kakil, amit en ettem es eszek azota is: reggelire zabpehely reszelt almaval, kis fahejjal es mezzel, banan, rizs, heti 1-2 alkalommal hus, kenyerbol csak teljes kiorlesu tonkoly- vagy rozslisztes, hal, zoldsegek (madarsalata, rukkola, repa, krumpli, edesburgonya), neha magvak (dio, kesudio). Kerulom a cukrot, feher lisztet, tejtermekeket es a tul sok hust, minden nap eszek friss gyumolcsot/zoldseget.
Emellett sokat hordozom hordozokendoben, 5 hetes koraban szinte le sem lehetett tenni, csak ejszaka, kulonben sirt. Ugy tudom, a hordozas segit a hasfajos babanak. Nalunk az un. esti hasfajas volt, amit csak igy hivnak, de valojaban csak tul sok az inger, tulporog a baba es nem alszik.
Nem tudom, nalatok mi lehet a gond, ha korabban rendben volt. Mi az a kupp? Ez valami marka? Vagy kupra gondoltal?
Van barmi, amit az etrendeden valtoztattal? Igeny szerint szopizik, vagy milyen idokozonkent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!