Rachel Warner kérdése:
Tényleg létezik olyan, hogy a túlzott fáradtságtól nem tud aludni?
Figyelt kérdés
Kisfiam 4 hónapos és tegnap eléggé összejött neki minden,egyhuzamban több órát fent volt,ezalatt játszott,sétálni voltunk,nézelődött+még borult a rutinja is,mert a fürdetés és az altatás is teljesen máshogy zajlott,mint eddig. Jó alvó volt,vagy átaludta az éjszakákat,vagy 1x kelt enni és akkor is egyből visszaaludt utána (tápszeres). De tegnap éjjel vagy 6x felsikított,átmentem,megsimogattam a hátát és visszaaludt. Valahol olvastam egy olyat,hogy egy idő után már átesnek abba a végletbe,hogy a túlzott fáradtság nem jó alvást eredményez,hanem csak nyűglődést éjjelre is. Vagy az zavarhatta meg ennyire,hogy kicsit borult a rutinja?2018. szept. 29. 16:16
1/10 anonim válasza:
Igen, van ilyen, a fiam is alig aludt, ha már átesett a holdponton, viszont szerintem tegnap volt valami a levegőben, mert az én jól alvó 3,5 hónapos lányom is alig aludt, igaz ő napközben, estére kidőlt. A napi rutin változása is megzavarja az arra érzékeny babákat. Mi kb. 2-3 hetente szoktunk menni mamához, és hiába ugyan az a napirend, nem szereti, ha nem a saját kuckójában alszik, vagy ha kimarad a délelőtti séta. Másnapra már minden oké. Na meg ugye most hidegfront is jött. Bármi lehet az oka a nyugtalan éjszakának, bízzunk benne, hogy csak átmeneti.
2/10 anonim válasza:
Tényleg. Az enyém még másfèl évesen is rosszul aludt éjjel, ha túl fáradt volt.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Lehet,hülye kérdés,de az is közrejátszhat 4 hónapos babánál,hogy más ringatta el és tette le? Eddig apuka szokta születésétől fogva,tegnap én is próbáltam,de nem sikerült,aztán végül a papa tette le. Ez számít valamit?
2018. szept. 29. 20:02
4/10 anonim válasza:
Igen, ez abszolút így van. A lassan 4 éves fiammal is "egyensúlyozni" kell, hogy kifáradjon estère, de ne is pörögjön túl. Ha túlpörög, akkor képes órákig rohangálni teljesen céltalanul. Kisbabaként meg vigasztalgatatlanul üvöltött, ha fáradt volt. A 2 éves kislányom ugyanígy van. Ha túlpörög, kezelhetetlen lesz. Pincér vagyok. A kis vendégeinknél is azt látom, hogy egy darabig nagyon szépen, ügyesen csücsülnek az asztalnál. Rövid családi ebédnél nem is szokott gond lenni velük. Több órás rendezvénynél viszont kb.a harmadik órában elszabadul a pokol. Elfáradnak, elfogy a türelmük. A babák elkezdenek sírni, a nagyobbacskák őrült módon rohangálnak.
5/10 A kérdező kommentje:
És az,hogy letettük éjjel,de 1-2 óra múlva megint sírt,az is lehet ettől? Vagy ilyenkor folyamatosan sír úgy,hogy letenni se lehet?
2018. szept. 29. 20:53
6/10 anonim válasza:
2-es vagyok, biztosan nem egyforma minden baba, de a fiam könnyen elaludt ilyenkor de sokszor felriadt. A semmiből olyan keserves sírásba kezdett, mintha fájna valamije. + nagyon korán kelt reggel is olyankor.
A kicsi viszont nagyon nehezen alszik el ilyenkor. Forgolódik, dumál. Ébred ő is.
7/10 A kérdező kommentje:
Nap végén már én is sírtam,annyira sajnáltam,hogy így felborítottam a napirendjét. Csak az a helyzet,hogy én nem tudom használni az egyik kezem és ezért napközben hintában altatom,este az éjjeli alváshoz meg apuka,mert ő tudja ringatni,de tegnap közbejött neki valami és nem ért haza,csak amikor már a pici álomba üvöltötte magát a papa ölében. Eleve fáradt is volt,elmúlt már 8 óra is,mire el tudott aludni,fürdetés 7-kor van és délután 4 óta már fent volt. Úgy volt,hogy apuka megjön a fürdetésre,de csúszott neki is a dolog 2 órát,tehát se a fürdetésnél se az altatásnál nem volt ott és én még rontottam a helyzeten,amikor bemérgedtem ez miatt és meg is ijedtem,hogy egyedül hogy fogom letenni a picit.
2018. szept. 29. 21:05
8/10 anonim válasza:
Jobb ha lazulsz, mert biztos lesz még ilyen, hogy egyedül kell letenned vagy borul a napirend vagy túlpörög vagy bármi történhet. Ha te idegeskedsz a babád is atveszi. Én is azt tapasztaltam, ha túl fáradt volt már vagy nagyon zűrös volt a nap, sok inger érte nehezen is aludt el és piszok rosszul is aludt. De elmúlik, egyszer-egyszer úgyis előfordul, de aztán visszatértek a megszokott kerékvágásba.
9/10 A kérdező kommentje:
Igen,most már tudom,hogy kár volt. Még mindezt talán meg is úsztuk volna,talán fel se zaklatta volna ennyire,ha én nem teszek rá még1 lapáttal,így is felfordult körülötte minden,legalább tőlem a nyugalmat kellett volna kapnia.
2018. szept. 29. 22:02
10/10 anonim válasza:
Ha többször is felkel éjszaka sirva, lehet hogy fáj a torka vagy jön a foga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!