Hogy szokassam különszobába a másfél éves fiamat?
Merjed. HATÁROZOTTAN. 1 év fölött az anyatejnek 0 a tápértéke a baba számára, azt is határozottan állítsd le. Bőg egy-két napig (ettől semmi baja nem lesz) majd rájön, hogy ez a helyzet. Beteszed a kiságyba és leülsz mellé mesélni,énekelni. Nem a karodban, mellen lógva kell elaludjon. (már 3 hónaposan se)
"Hiába mondom neki hogy fáj anyának" - persze hogy hiába mondod, hisz nem érti, ezzel csak egy perverz felnőttet nevelhetsz: fáj, de neki élvezet - hagyd már a fenébe ezt.
Inkább a megérzésidre hallgass. Íme egy ellentétes vélemény.
Ha egy év felett a tej tápértéke nulla, akkor az én 20 hós fiam 8 hónapja mivel működik, mert ételt nem nagyon eszik.... Lehet ott bőven tejed, és nyugiforrás is.
Szerintem nyugodtan megpróbálhatod külön szobában altatni, ha jó alvó, nem okoz fennakadást.
Csak akkor szoktasd le, ha nyűg neked, de ha nem, nincs ezzel gond.
A cuminak végképp nincs tápértéke, mégis nekedugranak, ha megkérded, miért az egy 4 évesnek...
Jó esetben az új környezet elvonja majd a figyelmét a cicidről. Ha sír, akkor se add neki.
Sajnos ilyen helyzetben csak a határozottság megoldás, ha mindig engedsz neki, akkor sosem lesz előrelépés.
Nem kell mondogatni neki, hogy fáj, úgysem érti. Mostantól nem teszed cicire és ennyi.
Meg fogja szokni.
Nálunk a védőnő azt tanácsolja ilyenkor hogy adjunk cumisüvegből tejet vagy kakaót neki.
Sógornőmnél bevált.
5hós anyukája.
7, a cicin alvásra való rá nem szoktatás. Onnantól hogy foga volt, egyszerűen megfordítottuk a sorrendet. Esti szopi, fürdés, fogmosás, alvás lett a sorrend, de előtte se mellemel a szájában tettem le aludni. Evett, elraktam, őt meg le. Ringatva, dúdolva, hátsimizve, fenekét paskolva... mikor mi vállt be.
Egyszerűen olyan módszert nem vetsz be, amit magad se akarsz fenttartani.
De nyilván könnyebb befogni a száját, mint elaltatni.
Ennyi ökörséget már rég hallottam a szoptatásról, mint amit itt összehordtatok. Arra kíváncsi lennék, hogy ha az ominózus fél éves az ágyba betéve sírni kezdene mit lépne a fenti válaszoló...nem minden gyermek működik egyformán.
Valamint, ha a tej kevés lenne, jópár 1-2év közti gyerkőc éhen halna...
Kérdező, másfél éves gyermek még nagyon pici és nagyon sok változás fog következni, ráadásul a szeparációs szorongás is éppen időszerű. Egyszerre nem szabadna ennyi mindennek kitenni. Legyen meg a költözés, pár hónap múlva külön alvás (bár én spec ezzel sem szivatnám saját magam, nekem jobb mellette fekve elsimizni, ha ébred, mint átfutkosni) és fokozatosan a cici megvonás. Az LLL.hu oldalon van hasznos írás az elválasztásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!