Ti gyereketek mikor aludt el önállóan? Hogy lehet rászoktatni?
Most 16 hónapos mindig is popsirázogatással aludt el, de mostanában kezdi idegesíteni, mikor altatom el mindig tolja el a kezem meg emelgeti a popóját.
Most elkezdtem azt hogy simogatom és éneklek neki, és most sikerült is végre először így elaltatnom.
De egy kérdésem lenne.. Ha éjjel felkel akkor hogy altassam vissza? Ha akkor rázogatom akkor nem szokik vissza elaltatásnál is? Sajnos most jön a foga így éjjel 6-7x is kel sírva ilyenkor felváltva férjemmel visszarázogatjuk.
Illetve úgy alszik hogy elalszik kiságyba aztán 1-2 óra múlva jön közénk nagyágyba ilyenkor nem hiszem hogy elég lesz ha simogatom, magától meg félálomba felhergelve nem fog visszaaludni? Ötletek?
Vagy lehet így felesbe csinálni hogy ha felébred akkor segítséggel visszaaltatni amúgy meg magától?
18
Nincs igazad! Minden szoktatas kerdese. Miert van az, hogy sok olyan kerdest olvasok, hogy nem lehet tole semmit sem csinalni, nem tud egyedul elaludni. Ezek mind azert vannak mert korhazbol hazajovet arra lettek szoktatva. Olben vannak,a szulokkel egyutt alszanak. Ez mind szep es jo csak egy ido utan a szulok megint szeretnenek hazaseletet elni de a baba ott alszik veluk vagy szeretnenek neha elmosogatni, fozni v csak siman fellelegezni es le kell szoktatni a babat ezekrol. Egy baba nem arra vagyik, hogy non stop babusgassak olben, lehet azt a babat anelkul is szeretni. Egy kisbaba, aki faradt, el tud aludni. En latom rajta, hogy mikor almos es olyankor leteszem aludni. Par perc es elalszik. De ugyanugy edesanyam, nagymamam se ringatja alomba, ha naluk van. Anya leteszi a francia agyra, mikor almos, nagymamam a kanapera, mikor almos. Elotte pedig foglalkoznak, jatszanak vele ahogy en is. Az elso egy honapban fekudtunk egymas mellett, utana mikor jobban lettem atkoltoztettem a kisagyaba. Ket-harom nap alatt hozzaszokott, hogy ott alszik.
Egyik hozzaszolonak igaza van, nem attol leszel jo anya, mert vered a melled, hogy veled alszik a babad vagy ringatni kell. Mi is ugyanugy szeretjuk a mieinket. Csak nekem kell az a kis szabadido fel 9-tol, amit akarmivel eltolthetek. Es, hogy miert irom, hogy minden szoktatas kerdese? Pont a tegnap ejszakam a jo pelda.
Mindig 8 orakor van furdes, enmar 7-kor megfurdettem, mert ugy gondoltam, hogy inkabb most, ne 10-kor mikor felkel. Ha fel 9-kor fekszik le, egybol elalszik es csak 3.15-kor kel. Most is fel 9-kor aludt el, de 1 oran keresztul jarkaltam a szobajaba. Azert sirt, mert nem a megszokott idoben lett lefurdetve. Elaludt vegul, de nem ugy, mint fel 9-kor es kelt hajnal 1-kor meg hajnal 4-kor.
Hulye otlet volt hamarabb lefurdetni csak ma minden csuszott es muszaj volt..lehet, varnom kellett volna. Ma 8-kor fog furdeni es utana aludni fog. Es csak egyszer fog felkelni 3.15-kor.
Ezert mondom, hogy minden szoktatas kerdese es igen is a szulo is tehet rola, hogy hogyan alszik el a gyermeke.
A masik kerdesedre a valasz. Pici meg, miert nem segitesz neki az elalvasban. Segutunk, pont, hogy ravezetjuk, hogy egyedul aludjon el. Ez peedig lehet onzoseg, de en egesz nap vele vagyok, szuksegem van arra, hogy estenkent kiuljek a kore olvasni vagy csak meredni magam ele, ha meg parom itthon van, vele lenni.
Egy kisbaba el tud aludni egyedul is, anelkul, hogy sirni hagyjak. Ha sir, nem kell felkapni, simogatni kell az arcat, betakarni, adni neki egy puszit es kijonni. Ezt addig ismetelni, amig sir: igy nem rendul meg a belenk vetett bizalma, tudja, hogy anya es apa jonnek es segitenek, de egyuttal le is szokik a ringatasrol, fenekrazogatasrol. Es egy ido utan elalszik. Magatol. :)
És szerinted az hogy van, hogy az enyém picinek nagyon jól aludt, 2-4 hónapos kora között 11-12 órát aludt éjjel egyhuzamban, altatás nélkül, aztán egyszercsak nem tudott aludni, elkezdett ébredni? Én szoktattam rosszul, mikor előtte aludt magától? Ne legyél már nevetséges... a szexuális életem meg köszi, rendben van, van egyéb helyiség a lakásban. Főzni takarítani is tudok mellette, nem hisztis, remekül elvagyunk, egyáltalán nem problémás gyerek, pedig mindig felvettem, ha sírt, és 2 évesen sem csinálok ügyet abból, hogy éjjel átjön mellém. Na, akkor ez hogy lehet szerinted? Hiszen én elrontottam, nem?
Kicsit szállj le a magas lóról, és próbáld elfogadni, hogy nem egyformák a babák. Az enyém pl. mikor elkezdődött ez a rosszabbul alvó szaladza, ordított ha nem segítettem neki elaludni. Lejet, hogy neked normális, hogy azt hallgatod, nekem nem. Meg ez a "nem veszem fel, nem aludhat velem, tanuljon meg egyedül lenni, nehogy igénye legyen rám" hozzáállás sem.
Amúgy neked mennyi idős a gyereked?
Marmint amit en irok?
Utolso elotti voltam
En nem hallgatom az orditast es nem vagyok magas lovon. Soha nem hagytam sirni de nem szoktattam olbe es segitettem neki az elavasban is, de nem ringatassal, fenekrazogatassal. Nagyon jo kisbaba es nem ez hatarozza meg a kapcsolatunkat. Nyilvan vannak mas babak is, sirosabbak, de ott is meg lehet talalni az okot, hogy miert sir. En pl, hogyha sir es nem lehet megnyugtatni,kimegyunk setalni. Nem azt mondtam, hogy az en modszeremet isteniteni kell, de meg lehet probalni. Akinek nem inge, ne vegye magara :)
Semmi rosszat nem akartam,de teny,hogy sok baba hozza van szoktatva bizonyos dolgokhoz.
25-os :)
Felre irtam, mert nem lattam, hogy a 22-es is irt :)
Csak egy elmeleti kerdes es nem akarok kotekedni:
nem lehet, hogy ez a szoptatas miatt van? Hogy sok baba azert olbebaba? Tapszereseknel nem tapasztalok ilyet (marmint itt a gykn)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!