Ti gyereketek mikor aludt el önállóan? Hogy lehet rászoktatni?
Most 16 hónapos mindig is popsirázogatással aludt el, de mostanában kezdi idegesíteni, mikor altatom el mindig tolja el a kezem meg emelgeti a popóját.
Most elkezdtem azt hogy simogatom és éneklek neki, és most sikerült is végre először így elaltatnom.
De egy kérdésem lenne.. Ha éjjel felkel akkor hogy altassam vissza? Ha akkor rázogatom akkor nem szokik vissza elaltatásnál is? Sajnos most jön a foga így éjjel 6-7x is kel sírva ilyenkor felváltva férjemmel visszarázogatjuk.
Illetve úgy alszik hogy elalszik kiságyba aztán 1-2 óra múlva jön közénk nagyágyba ilyenkor nem hiszem hogy elég lesz ha simogatom, magától meg félálomba felhergelve nem fog visszaaludni? Ötletek?
Vagy lehet így felesbe csinálni hogy ha felébred akkor segítséggel visszaaltatni amúgy meg magától?
Kipróbáltam már, én is el tudnék aludni úgy :D csak finom rázogatásra kell gondolni, nem rázzuk szét azért.. annyira rossz nem lehet ha csak így hajlandó elaludni..
Most nem is tudtam simivel visszaaltatni délután nem tudom mi lenne a megoldás erre, hogy aludhatna el önállóan.. :-/
A fiam még nincs 1 éves, de ha elég nyugalom van körülötte és egy cumival plüss kutyával a kiságyban van, akkor ha játszik is csendben, belealszik.
Mivel a te gyermeked már kijár a szobából, valami olyasmit kellene kitalálni ami a szobában vagy az ágyban tartja. Erre van ötleted?
Ha fáradt akkor könnyebben alszik el gondolom.
Soha.
Egyik sem.7 és 3 évesek.
Mesélek,imádkozunk,utána mese cd es bent a szobájukban varom, hogy elaludjanak.Ha alszanak akkor megyek ki.
Lányom 3éves és még sosem aludt el önállóan.
10 hós koráig ringatva a kezemben aludt el.
Azóta az ágyában énekelek neki és ülök az ágya mellett vagy ha kéri simogatom a hátát.
Első naptól fogva!
Este magától,Napközben néha oldalra fordítom és simogatom a hátát.de általában magától.
Én nem szeretném, hogy egyedül aludjon el. Önző vagyok, de szeretek neki mesélni, verset mondani. Így fejlődik az értelmisége, a fantáziája.
A gyereknek KELL mesélni. Könnyebb rácsukni az ajtót, hogy aludjál vazze, persze, de szerintem nem helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!