Mennyi időnként ébredt fel éjszaka az újszülött gyereketek és mennyit volt ébren?
Semmi tapasztalatom nincs ilyen téren, most várjuk az első babánkat. Az egyik baba-mama csoportban leírtakon azonban nagyon elcsodálkoztam, ezért kíváncsi vagyok nálatok ez hogy ment. Majd később esetleg leírom az ott olvasottat is.
Kérdésem tehát az, hogy mennyi időnként ébredt meg a pici és mennyit kellett vele lenned a visszaalvásig éjszaka?
Az elejétől pótlást kapott. 3-4 óránként ébredt és az, hogy mennyit volt fent változó volt, volt mikor már az evésbe bealuld, máskor 1 órát is fentvolt. Igaz ritkán. Fél óra legtöbbször. Olyan 6-8 hetesen már csak enni kelt fel, etetés, büfi is aludt is. Akkor ráadásul már csak egyszer kelt fel enni (9-kor raktam le) hajnal 3 körül aztán 6 körül kezdődött a nap.
Jó alvó a mai napig, 1 éves.
3 óránként kelt magától éjjel is enni, megette, gyors büfi és aludt tovább. 6 hetes volt, amikor már kicsit kitolódott a 3 óra, 8 hetes korára már átaludta az éjszakát, kb 12 órát húzott le egyszerre.
Nekünk az ő alvásánál nagy szerencsénk volt, aztán remélem a második is követi majd ezt a példát :)
3 óránként ébredt éjjel is, tehát ez azt jelenti, hogy háromszor kelt. Még órára is meg lehetett becsülni, hogy 10 körül, 1 körül és 4 körül ébredt. De ez tényleg csak az első hetekben volt, szopizott, büfiztettem és aludt tovább. Büfiztetni muszáj volt, nagyon mohó volt és sokat bukott is. Eleinte előfordult egyszer-egyszer, hogy valamelyik éjjeli szopi után nem akart visszaaludni, de csak elvétve.
Kb. egy hónap múlva a 10 órai szopit elhagyta, 2 hónapra rá a másodikat és a harmadikat összevonta, tehát már csak egyszer kelt, és 3 hónapos korára végigaludta az éjszakát.
Ez mázli kérdése egyébként, hogy milyen lesz a babád, én örülhetek, de valószínűleg semmit nem csináltam másképp, mint azok az anyukák, akiknek sokáig vagy sokszor kel a babájuk.
Szerintem is mázli kérdése. Nekünk nincs mázlink! :)
A Nagy is 2,5 évesen aludta át normálisan, rendszeresen az éjszakát. Természetesen éjjel nem kapott már enni, mármint tápszert, de hol ezért,hol azért, megébredt.
A Kicsi most 11,5 hónapos. Ő az első 6 hétben kelt 3 óránként, aztán 6 hetes korától csak egyszer ébredt kb. 3 hónapos koráig. Utána azt hittük, eljött a Kánaán, mert elkezdte átaludni az éjeket. Na a vége az lett,hogy ez tartott kb. 7 hónapos koráig. Azóta van,hogy egy éjjel 3-szor is felkel. Nem tudom az okát, de nem is keresem annyira, és nem foghatom rá mindig mindenre. Illetve ráfoghatom, hogy fogzás, meg mozgásfejlődés, de ettől még nem lesz jobb. :)
Elfogadtam,hogy nekünk ezt dobta a gép. A sírni hagyáson kívül próbáltunk sok mindent. Éjjel nem kap tápszert, ha nem elég,hogy visszaadom a cumit, akkor max. vizet adok. Ezt anno a Nagynál a doki is hangsúlyozta,hogy 9 hónaposan ne adjak éjjel tápszert, ha rendesen vacsorázott, mert ahhoz szokik hozzá.
Szóval várunk, hogy elmúljon.
Akkor mégiscsak elég meredek amit a csoportban írtak, hogy másfél óránként ébred a pici és 1 óra hosszát van ébren. :) És sokan egyetértettek, hogy nagyon hasonló náluk is a szitu. Már megijedtem, hogy az az általános.
Persze minden baba más, és attól, amiért van egy általános statisztika még simán lehet óránként ébredő babám. De reméljük a legjobbakat :)
2 gyerekem van, bár a kicsinél még csak most alakul, de leírom.
első pici súlyú volt, 3 óránként ennie kellett, amit az előző étkezés kezdetétől kellett számítani. gyenge is volt, 1-1,5 óráig evett, majd 20-30 percig büfiztettem. hulla fáradt voltam, egy hónapos volt mikor az orvos szerint bőven eleget hízott, túl is teljesített, elérte egy átlagos csecsemő születési súlyát :D
onnantól jó volt, 3-4 órákat aludt, igaz sokáig maradt az 1 óráig tartó szopizás. így utólag visszagondolva, kevés volt a tejem, ennyi idő volt mire annyi termelődött pluszba, hogy jól lakjon.
nemrég szintén kis súlyú babám született, de nem voltam hajlandó erre a kikészülésre, orvos jóváhagyta, mndván okos a csecsemő.
2 hetes koráig 3-4 órákat aludt éjjel, tehát 2x-3x kelt, 2 hetes korától pedig 6-7 órákat aludt éjjel, majd még 3-4 órát :)
tény, hogy most 6 hetesen annyi kiló mint a másik gyerekem 4 hetesen, de sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, nyilván mert én is az vagyok :)
na meg minden baba más! :)
az, hogy másoknál hogy van, közel se jelenti, hogy nálatok is úgy lesz! ráadásul a babáknál csak az biztos, hogy mindig máshogy lesz minden :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!