Babaágy helyett Járóka?
Annyira túl van misztifikálva ez a "ne aludjon ott, ahol játszik" dolog. Egy normális alvásigényű gyerek, ha álmos, el fog aludni mászás közben a padlón is, flig a kanapéra kapaszkodva, vagy a bilin ülve, vagy arccal a spagettiban.
Ha annyira helyhiány van, hogy fér el a kiságy mellett a járóka is? Mondjuk én nem zárnám járókába a gyerekemet, szerintem ketrec, de alvásra pont tökéletes.
Ez a külön szoba pici babának is agyon van modernkedve, vagy nem találok rá megfelelő szót.Anya-apa egy szobában, a pici meg egyedül külön! Nem a kérdezőre írom!
De sokan ezt csinálják.A gyereknek érezni, tudni kell az anya közelségét, hogy mrindig ott van vele. Ősbizalom kialakulása, ami kb.2-3 éves korig a legfontosabb dolog.Nem hagyjuk sírni, nem fog "elkapni", hanem megtanul bízni a szülőkben, ami az egész életére kihat.Alvás közben ha felnéz, meg egyáltalán tudnia kell, mellette van anya, nem hagyja ott.De hát erről könyvek vannak, pár sorban képtelenség leírni.
Ezt egy anya érzi.
Most sokan majd írják az ellenkezőt, de nem érdekel. 4 gyereket neveltünk fel úgy, hogy amikor megszülettek, kiságyban alvás, éjjel felébredt, szopcsira magam mellé vettem, egy idő után odaalakult az egész, ott aludt.Hatalmas franciaágyban, köztünk.Mindig a legkisebb.Amikor a legkisebb született, már terhességem alatt aki épp ott aludt, fokozatosan át lett szoktatva saját ágyba.Mivel kb.3 évente születtek, ezért a 4.gyereknél a 3.gyerek 2,5 éves volt, ő mellettem aludt, külön ágyon.A két nagy 6,5 és 9 évesek ketten aludtak külön szobában.Majd amikor kamaszodtak és saját maguk kérték a külön szobát, akkor lett nekik berendezve.
Már felnőttek, külön élnek, de sokat jönnek, nagyon jó barátias a kapcsolatunk, bizalmas.Nem lettek önállótlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!