Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 9 hónapos kisfiam eddig talán...

9 hónapos kisfiam eddig talán ha 4x aludta át az éjszakát, megoldás?

Figyelt kérdés

Mióta megszületett mindenki vigasztalt, hogy majd ekkor meg akkor már át fogja aludni az éjszakát, de telnek a hónapok és mégsem. :( Már nagyon fáradt vagyok, pláne, hogy közben építkezünk is és állandóan intézkedek, telefonálgatok, főzök, ráadásul egyedül is vagyok, mert a párom non-stop dolgozik. Ha csak 1 hétig átaludná végre az éjjeleket, ki tudnám végre pihenni magam. Ráadásul én nappal nem tudok aludni. Sokszor próbáltam, de sohasem sikerül. Jár az agyam. :(

Szoptatom még, illetve már hozzá is táplálom, napi 5-6x eszik, az evések között szopizik.

Cumit sohasem fogadott el, próbáltam több félét, mióta hozzátáplálom, a cumisüveget sem. Inkább pohárból iszik.

Este 8-kor alszik el és éjjel 2-kor, 4-kor és 6-kor is kel általában. Felsír a kiságyban és eleinte csak pityereg, aztán ha nem megyek, egyre jobban rázendít. Ha pityergéskor már kiveszem az ágyából és cicire rakom, kb 2 perc múlva újra alszik, ha megvárom a rázendítést, akkor annyira felébred, hogy akár fél óráig is elcicizget. Szerintem nem eszik nagyon, vagyis hát tej jön, tehát eszik is, de inkább úgy látom, hogy csak a cicizés varázsa érdekli, aztán alszik is tovább.

Próbáltam már, hogy este többször etetem, tejpépet adok neki, stb... de semmi sem hat. Sírni nem akarom hagyni, meg úgy látom, nem is hatna az sem. Van ötletetek?

2017. ápr. 11. 12:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

kosz a lepontozast, indokolni is tudod?

2

2017. ápr. 11. 13:51
 12/17 anonim ***** válasza:

Nekem 13 hónapos a lányom és mai napig 3x kel enni.

én nem próbáltam a sirni hagyast. A teát próbáltam hogy este csak azt kap. Semmi eredeménye. Most kijött a 9. foga meg mikor hüvösebb volt 2 ejszakám volt hogy csak 1x kelt fel.

Nekem is mondták majd ekkor meg akkor... stb..

Anya azt mondta van egy munkatarsa neki a kisfia 3 eves koráog kelt igy.

A szakértő szerint baba/gyerekpszihológus szerint ez a keles teljesen normális 3 eves korig kb.

Nekem Doktor nő is azt mondta teljesen normális. Az hogy vannak babák akik elejétől kezve alszanak az szerencse.

Idő kell.

Az én lanyom ráadásul egyből visitva kezdi nem is nyöszörög.

2017. ápr. 11. 13:52
 13/17 anonim ***** válasza:
m9ndjuk ha csak 2-3 szopi miatt kelt volna ejjelente akkor nekem sem lett volna téma az alvástréning...de az enyém óránként kelt cicizni, 8szor egy ejjel atlagosan, de olyan is volt hogy 12szer....es ha odaadtama cicit nem szopizott, csak nyamogott rajta harmat aztan visszaaludt...amikor mar ejjel sirtam a kimerultsegtol, es akkor se tudtam elaludni mikor lehetosegem lett volna (insomnia) ugy dontottem hogy az egeszsegem erdekeben nem adok neki cicit elalvashoz barmi is lesz (nalunk az egyutt alvas sem ment). Hogy legyen mogotte koncepcio, a felvesz leteszt valadztottam. meglepo de mukodik, nagyobb lanyom azota 3 eves, nyugis, kiegyensulyozott es mosolygos termeszet, koranak megfelelo daccal :) es imád.
2017. ápr. 11. 14:00
 14/17 anonim ***** válasza:

Hátha a lányom lett volna az első gyermekem, valószínű nem lenne tesója!

20 hónapos, és még 3-4 alkalommal kel éjjel.

Ez már egész jó nála. Volt h 20 percenként kelt...

7 hós koráig cicizett, éjjel már 5 hós korától eltolta a cicit! Volt együtt alvás, felvesz letesz, " csodabogyó" tea, kispárna, gyógynövényes párnabetét stb szóval amit csak lehet kipróbáltunk.

Eredménytelenül!!!!

Ezzel szemben a fiam ( elsö gyerek) 10 HETES korától enne se kért éjjel! Este 8 kor letettük, reggel 7kor kelt, úgy hogy motymogott, gagyogott a kiságyban.

Még a lányom ha ráeszmél h nincs ott senki, nem hogy sír, torka szakadtából " vonyít" tényleg olyan hangot ad.

Szóval majd egyszer talán kialszom magam....

2017. ápr. 11. 21:26
 15/17 A kérdező kommentje:

Akkor igazából úgy látom, nincs "gyógymód". Minden gyerek más és valaki szerencsés, valaki nem, valakinél beválik valami, valakinél nem. Bár az én fiacskám meg valószínűleg másban jó. Pl, sok kérdést olvasok arról, hogy nem esznek rendesen a babók, ezzel nálunk nincs gond. Ha így vesszük, én is szerencsés vagyok. :)

Ma éjjel megint pocsék éjszakánk volt és annyira fáradt voltam, hogy a gyerekszoba közepére tettem egymásra 4 pokrócot, hogy jó puha legyen és arra fektettem a fiam, melléfeküdtem és úgy szoptattam. Elaludtunk, mint a bunda és arra ébredtem 2 óra múlva, hogy mindenem fáj a földön fekvéstől, viszont a csávó meg édesdeden aludt. Azon filózom, lehet, hogy az ágyát utálja? Mondjuk ő oldalt alszik úgy, hogy a lábait egyenesen maga elé húzza, szóval ilyen L alakbab fekszik és ha fordul, akkor a lábait meglendíti és átdobja a másik oldalra, úgy fordul vele a teste is. :D Lehet, h ehhez a manőverhez kicsi a kiságy és felébred. Ma járókában fogom altatni, kíváncsi leszek, hogy alakul az éjszaka.

2017. ápr. 12. 09:49
 16/17 anonim ***** válasza:
azért van ennyit fent, mert megszokta hogy cicin alszik vissza. hogy mi ébreszti, az most mellékes...ennyi idősen már általában visszatudnak aludni (képesek rá) cumival, ujjukkal, macijukkal stb. már ha a szülő ezt hagyja...ha egyből cicire teszed akkor ne várj csodát.
2017. ápr. 12. 09:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Az en gyerekem is ezt csinalta. Majdnem egy eves volt mar amikor eldontottuk hogy leszoktatjuk az ejjeli szopzatasrol, harom napba telt, utana tobbnyire ataludta az ejszakakat. Most mindjart ket eves, jonnek a fogai, ujra kel honapok ota legalabb egyszer, de olyankor is eleg ha megsimogatom vagy kap egy kis vizet es alszik tovabb..
2017. ápr. 12. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!