Ez most komoly?

Figyelt kérdés
Lassan 6 hónapja nem alszok,két-három órákat az első ébredésig este,mert mindig volt,van valami.Hasfájás,mozgásfejlődés,idegrendszer éretlenség stb.Miért hajnalban kell gyakorolnia lányomnak az átfordulást közvetlen mellettem a babaöbölben úgy,hogy sírás és kínlódás legyen a vége?Nem tudom letenni szoptatás után sem a hátára sem a hasára,oldalára aludni.Más is volt,van így?Mi a teendő?3 éves koráig kialvatlanság,fáradtság...stb.amíg nem adjuk óvodába s nem tanulja meg úm.a rendszert?Hogy este alszunk?Nem értem... :-(((((
2017. márc. 2. 06:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%
Igen, van ez igy. Nem te vagy az egyetlen.
2017. márc. 2. 06:59
 2/16 anonim ***** válasza:
60%
Én 8 hónapig szívtam ezzel. Élőhalott voltam már. Férjem is kelt sokszor, de kicsi lakásban így sem tudtam aludni. Tápszeres volt egyébként a fiunk. Volt, hogy éjjel összeestem a fáradság miatt. Fogytam, a verkepem szörnyű volt, pajzsmirigyem is romlott. 8 hónapos korában visszamentem dolgozni, férjem jött el gyedre. Kapásból párszor Budapesten kellett aludnom. Hosszú hónapok után végre tudtam aludni. A férjem meg otthon volt a fiunkkal és megunta a felkelést és első ébredés után maga mellé tette az ágyba. Reggelig aludtak. Hazaértem és kisimult volt az arca! Röhögve mondta, hogy rajott a megoldásra. Ezután egyszer kelt éjjel enni és utána jött közénk. 15 honaposan az evést is elhagyta. Aztán egyre később feküdt közénk. Most már csak hajnalban jön (3,5 eves). Következő gyereknél nem szivatom magam hónapokig az biztos.
2017. márc. 2. 07:20
 3/16 anonim ***** válasza:
75%

Mindig lesz valami.....

Hasa, foga, mozgásfejlődés.

19 hónapos a lányom. És nem nem alszik éjjel rendesen.

Van h csak 2x kel, de olyan is van h 20 percenkênt......

Pedig már 16 foga van nem volt még egy éves mikor megtamult járni. Rendesen lefárasztom és bapközben is max 1x másfél órát alszik. Persze nem éhes és szomjas,...

Ez van. Egyszer majd csak alszunk már

Kitartás!

2017. márc. 2. 07:36
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom magam mellé venni,próbáltam már!Rugdos,csapkod,nem járok jobban!Volt szó az apai Gyed-ről,ámde én nem tudok annyit keresni,mint Ő,ez is kilőve.Marad az egyévesen bölcsibemenetel,amennyiben nem változik a helyzet...
2017. márc. 2. 07:46
 5/16 anonim ***** válasza:
62%

Most úgy őszintén: mit vársz egy fejlődő szervezettől? Hogy minden csk pikkpakk szép lesz? Erre szoktm mondni, h z nyaság nem az a rózsszín cukormázas sztori,amit jó sokan elképzelnek.

Legyél vele türelmes, hidd el, hogy neki,a gyermekednek a legnehezebb.

Én sem aludtam hónpokon át, mégsem fordult meg a fejemben, hogy emiatt adjam be egy évesen bölcsibe. Történetesen 7 hónapig keltem éjjelente, hol a foga, hol a forgás, kúszás, mászás miatt.Elmúlik ez a nehéz korszak is és igen, mindig lesz eleinte valami. Türelem és inkább a szép oldalát nézd az anyságnak.

2017. márc. 2. 07:56
 6/16 anonim ***** válasza:
70%

Az most komoly,hogy a bölcsitől reméled a megoldást erre???

Akkor mondok valamit! Számíslts rá,hogy a bölcsi ront rajta,ha a gyerek nem érett meg rá,hogy közösségbe menjen! Igényelné a társaságot? Blvan olyan gyerek,aki igényli 1 évesen van,amelyik 3 évesen sem. Nekem mindkét típusú gyerekből jutott.

Hogy rendszert tanul-e a gyereked,az rajtad múlik! Nem az ovin,bölcsin. Ha ott nem fogja jólérezni magát,úgyis nyűglődés lesz a vége. Nem beszélve az állandó betegségekről!

2017. márc. 2. 08:10
 7/16 anonim ***** válasza:
63%

Nem a licitálás miatt írom, hanem azért, hogy jelezzem, ha nehéz is, túllehet élni: de én kereken hat évig nem aludtam, mert két évente születtek a gyerekek hárman, és mindegyik szopott, fogzott, frontérzékeny volt éjjel.

Amikor a legkisebb volt csecsemő, volt, hogy felváltva hol egyikhez, hol másikhoz keltem 8-10-szer minden

éjjel. Amikor a legnagyobb lett hat éves, akkor először aludtam egyszer egyhuzamban 6 órát. Azt hittem, a föld másik feléből jöttem vissza, amikor fölébredtem:-)! Akkoriban biztos voltam benne, hogy így ki lehet végezni egy embert, hogy nem alszik. De túléltem! Sőt, most újra babázom, a nagyok jól alszanak, a kicsi éjjel gyakran ébred. És nyugodt vagyok, mert már tudom, hogy egyszer elmúlik! Kitartást, ez az anyai sors, áldozatokkal teli, de gyönyörű!

2017. márc. 2. 08:23
 8/16 anonim ***** válasza:
46%

Nekem mindkettő 1 éves kora körül egyik napról a másikra átaludta az éjszakát, de ilyen este 9-től reggel 7-ig. Meg se nyikkannak, pedig anyatejesek voltak, a kicsi 13 hónapos, nappal még sokszor kell neki a cici, de éjszaka hál istennek már nem.

Az első gyerekből kiindulva próbáltam a másodiknál máshogy csinálni, hogy hamarabb átaludja az éjszakát, de nem ment, nem hagyta.

2017. márc. 2. 08:49
 9/16 anonim ***** válasza:
79%

Mert úgy tudsz majd aludni ha bölcsis lesz?

Éjjelre adod be?! 😁

Egyébként akkor meg az elsô időszakban álandóan beteg lesz. Még annyira sem fog aludni.

Emiatt bölcsibe adni.....

Túl lehet élni azért. Itt is vagyunk többen akinek sikerült!

2017. márc. 2. 09:17
 10/16 anonim ***** válasza:
50%

6 hónapos a fiam. Nálunk eddig minden volt. 6 hétig átaludta az éjszakát, azt hittem szét durran a mellem, fejtem hajnalban. Az sem volt jó. Volt h 1x kelt, de akkor 1,5 - 2,5 órát kukorékolt. Volt, hogy sírva ébredt, volt, hogy csak gőgicsélt. Volt náthás, orrszivoztam éjjel, volt fogzás, karomban ringattam. Januártól sokat kel éjjel, eszik is bőven, de 20 perc múlva visszaalszik. Van h 2* volt h 6* kelt.

Nem is álmos vagyok nappal, hanem inkább tompa az agyam. Azért a lakás nem szalad, kaja ha nem is minden nap, de 2-3 naponta van, néha nincs erőm más társaságához. Nappal ritkán alszok, akkor is max 20-40 percet.

A férjem egyszer jött át éjjel, másnap alig élt.

2017. márc. 2. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!