Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » A sírni hagyásos módszert...

A sírni hagyásos módszert milyen idős kortól "ajánlott" úgymond elkezdeni?

Figyelt kérdés
Ringatás,peluscsere,sötétség-világosság,hideg-meleg,kiságy-nagyágy,simogatás,éneklés,non stop szopi,betegség,fogzás kizárva és még sorolhatnám a próbálkozásainkat,mind hasztalan... :-( A pici sem nappal sem éjjel nem alszik,teljes kimerültség és hiszti árán max.avagy 20 percig,avagy babakocsiban,autóban.Ennek szeretnénk véget vetni...
2016. nov. 29. 07:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
50%

Gondoltam, majd kemény leszek, és hagyom sírni. Életem leghosszabb 7 perce volt :o

soha többé nem csináltam. miért sírjon utánam a gyerekem???

2016. nov. 29. 10:25
 12/23 anonim ***** válasza:
57%

most olvasom: 2,5 hónapos...

egyáltalán nem hagynám. Miért kell egy ilyen pici babának (vagy később akármekkora gyereknek) megtanulnia azt, hogy hiába hívom anyát, az nem jön? a sírás az egyetlen eszköze, amivel kommunikálni tud.

enyém 6 éves. ha éjjel sír, ott vagyok. nem gondolom ördögtől valónak, hogy a gyereknek megadatik az anyja közelsége éjjel. hozzámbújik, és alszik tovább.

2016. nov. 29. 10:29
 13/23 A kérdező kommentje:
Tehát,ha jól olvasom komfortszopizzon este 8-tól,reggel 7-10-ig úgy,hogy 2-3 egymás utáni szopi után "lerágja" úm.a mellem,mert letenni nem tudom aludni...ha megbüfiztetem felébred,ezt meg meg kell tenni,utána már jaj nekem,ha magam mellé akarom rakni is...nála a lényeg,20 éves koromig nem engedni el a cicit és ölben lenni :-D :-D :-D
2016. nov. 29. 10:42
 14/23 anonim ***** válasza:
73%

Tudom, hogy most így érzel, én is ezt éreztem mind a háromnál :-) Pedig a második és harmadik gyereknél már tapasztalatból tudtam, hogy ez az időszak nem tart örökké.

Nálunk alapból úgy volt, hogy este cicin elaludtak, be a kiságyba aztán a hajnali ébredéskor magunk közé vettem őket.

Ha gond volt (betegség, fogzás, front) akkor már a nagyággyal kezdtünk. Fekve szoptattam, amikor már elernyedtek kivettem a cicit és aludtunk. Volt hogy bealudtam a szoptatásba. Így mindannyian tudtunk aludni.

Van, aki ezt évekig bírja; megmondom őszintén, nekem néhány ilyen nap után mindig felüdülés volt újra a férjemmel kettesben elaludni. De havi pár nap belefért.

A kendős altatás sem volt olyan leányálom, mint ahogy mások beállítják. Elaludt, az ok, de becsempészni utána az ágyba - na az kihívás volt :-) Végül az vált be, hogy a kendőt nem vettem ki mellőle hanem azzal takartam be.

2016. nov. 29. 11:05
 15/23 anonim ***** válasza:
67%

nem fog egy életen át komfortszopizni. e gondold végig: 9 hónapig a pocakodban volt, ti ketten egyek voltatok. 2,5 hónapja fizikailag már nem vagytok egyek, de ezt egy ekkora baba még nem tudja. baba és anya még elég sokáig egyazon személy a pici fejében.

ha nem vagy ott, olyan a számára, mintha megszűnnél létezni. Ő még nem tudja, hogy az, ami egyszer kikerül a látómezejévől, az attól még van. ezt is meg kell tanulni.

már csak az a kérdés, hogy azt tanulja meg, hogy sír mert/és anya nincs, vagy azt, hogy sír, és lám, anya van!

2016. nov. 29. 11:09
 16/23 anonim ***** válasza:
Én sem hiszem, hogy a sírni hagyás hatásos lenne egy ilyen pici babánál. Ez most egy ilyen időszak. Az én babámnál 2-3 hetente változtak az alvási szokások, amíg beállt egy tűrhető rendszer. Ha sokat van kint a friss levegőn, akkor utána jobban alszik, én ezt tapasztaltam
2016. nov. 29. 12:23
 17/23 anonim ***** válasza:
75%
Két gyermekem van, soha nem hagytam sírni Őket...és nagyon jól tettem! A legnagyobb merényletnek azt tartom egy kisgyermek ellen, ha egy édesanya tudna segíteni neki, de nem teszi, mert értelmetlen elvei vannak, nem a szívével lát, hanem az eszével gondolkodik. Ezt természetesen csecsemőkre értem. Eljön az a kor, amikor helye van a keménységnek, de nem a csecsemőddel szemben!
2016. nov. 29. 12:24
 18/23 A kérdező kommentje:
Szerintem azért,mert minden klappol az elalváshoz,egyetlenegy dolog nem,nem tud még egyedül elaludni (vagy mert másra úm.rosszra) szoktatták rá,és ezért van a hiszti (mert ez az nálunk),nem éhes vagyok,beteg,pisi,kaki stb.segíts már anya mert ezt én még nem tudom.Ezeket ugye megcsináljuk mert a gyerek komfortérzete stb.úgy kívánja,ámde:jön a tanulási időszak,a bilire rászoktatjuk,a wc-re is,megtanulja,ha beteg lesz-orvos-gyógyszer egyebek,az alvást is meg kell tanulnia.Én nem érzem magam rossz anyának mert 1-3-5 és így tovább percenként bemegyek hozzá és nyugodt hangon beszélek hozzá,elmondom mi miért.Még ha nem is érti,láthatja...anya nem hagyja el örökre,csak vannak időszakok amikor nincs.Nem ugyanaz.Nekem is van a mai napig édesanyámra van szükségem hirtelen,hívom,de nem ér rá,majd visszahív.Na bumm,várok. :-) Igaz,ő még pici,de azért hisztizni már tud.Sírok,mert éhes vagyok,anya van,ad enni.Sírok,mert beteg vagyok,anya van,elvisz orvoshoz,meggyógyítanak.Sírok,mert bekakiltam,bepisiltem,anya van,tisztába tesz.Sírok,mert nem akarok elaludni egyedül sötétben az ágyamban,anya bejön és megtanít a dolgok folyamatára,értelmére...Mert igenis,a baba el tud egyedül aludni...
2016. nov. 30. 07:36
 19/23 anonim ***** válasza:
72%
Ha szerinted egy ket es fel honapos hisztizik, akkor nincs mirol beszelni...
2016. nov. 30. 08:09
 20/23 anonim ***** válasza:
80%

"Még ha nem is érti,láthatja...anya nem hagyja el örökre,csak vannak időszakok amikor nincs"

egy 2,5 hónaposnál ez nem így van! amit nem lát, az számára nem létezk. még jó sokáig így lesz. nem véletlenül lesz majd olyan időszak, amikor minden egyes alkalommal szívszorítóan sír utánad, még ha csak pisilni is szaladsz el.

azt meg egyszerűen nem értem, miért kell az egyedül alvást megtanulni. nagy átverés az egész... az anya elmagyarázza neki, hogy egyedül kell aludni, mert csak... aztán meg megy és befekszik apa mellé :o

amikor a kisfiamnak mondtam, hogy nézze meg, az unokatesók milyen szépen elalszanak egyedül, annyi volt a válasz, hogy de hát ők nincsenek egyedül. ők hárman vannak.

2016. nov. 30. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!