Miért ébred sírva?
14 hnapos kisfiam mióta elkezdett járni rendszeresen sírva ébred a déli alvásból. Teljesen leízzad, néha még remeg is. Az éjjelt végig aludja, de hajnalban ugyanígy ébred.
Mi lehet ennek az oka és mit tudok ellene tenni?
Érdeklőtem a védőnőnél, ő is csak találgat, mondta hogy lehet hogy az egyedülléttől elkezdett félni. Azt tanácsolta hogy vagy tegyek be egy tükröt hogy lássa van ott valaki, vagy egy kedvenc játékot. Illetve, hogyha tudom kb mikor ébredhet, akkor menjek be előtte hogy ott legyek mikor felkel.
Köszönöm a válaszokat, picit megnyugodtam, hogy ez előfordul másoknál is és hogy van esély rá hogy elmúljon.
Szia,kisfiam 2,5 éves és ő is gyakran ébredt ilyen idősen sírva,teljesen mindegy volt,h mellette voltam e vagy sem.Még mindig sokszor kel sírva,de már csak akkor ha nem vagyok mellette mikor felébred.Engem is foglalkoztatott a téma,h miért lehet ez és kicsit keresgéltem a neten.
Találtam egy olyan opciót,h vannak gyerekek akik sírva kelnek fel álmukból és ez valószínűleg genetikai alvászavar(a hivatalos nevét nem tudom,konyhanyelven leegyszerűsítve írtam le)..Van egy "betegség" amit 8 éves koruk körül kinőnek általában a gyerekek,az az éjjelente sírva,üvöltve,kiabálva való felébredés,a gyerek félálomba van,nem alszik de nincs is ébren,másnap nem emlékszik,h mi történt az éjjel ès nem tudja megmondani,h mitől fél vagy miért csinálta.Ehhez az alvási rendelleneséghez kapcsolják pl az alvajáràst is!Azt írták gyakorlatilag,h elképzelhető,h ez a sírva felébredés is ennek az alvási zavarnak egy fajtája lehet.Nálunk el is tudom képzelni,h genetikai,m nálam is gondok voltak és a szüleimnél is..Egyik gyerekként alvajárt,másik felnőttként állandóan beszélt álmában,nálam meg az éjjeli üvöltözés volt szinte pontosan 8 éves koromig,majd egyik napról a másikra szűnt meg..Remélem megnyugodtál,h nem akkora rendellenesség ez 😊 Van aki már 3 évesen leszokik erről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!