Hogyan lehet magához téríteni két éves kisfiam, amikor sírva ébred?
Figyelt kérdés
Látszik a tekintetén, hogy nincsen magánál, csak sír, ha kérdezzük, mindenre nemet válaszol, eltol magától. Eddig ha kapcsoltunk villanyt, vagy a tv-t, akkor felébredt. Éjjel nagyon nehezen akart magához térni, arra gondoltam, hogy le kellene kicsit fröcskölni, de nem mertem. Kb havonta előfordul szerintem rosszat álmodhat. Milyen kíméletes, de hatásos módszer lehetne erre megpróbálni?2014. dec. 28. 11:14
1/3 anonim válasza:
Semmit ne csinálj, várj amíg magától felébred. Ebben az életkorban sok gyereknél előfordul. A kisfiamnak is volt egy ilyen időszaka. Éjszakai felriadás a hivatalos neve, van latin neve is, de nem jut eszembe. A lényeg, hogy semmi teendő vele, kinövik.
2/3 anonim válasza:
Kétéves kislányom is szokott így ébredni, ilyenkor csak hagyom az ágyában, simogatom a kis arcát, és nyugodt hangon beszélek hozzá, volt, hogy halkan énekeltem is neki.:) Megvárom, hogy magától felálljon, és felkéredzkedjen a karomba, ez jelenti azt, hogy magához tért. Nem hiszem, hogy lenne nagyon más megoldás. Velünk, felnőttekkel is előfordul, hogy éjszaka felébredve nehezebben térünk magunkhoz. Lehet, nem is kell tenni mást, mint mellette lenni, nyugtatgatni, megvárni a lefutását, nem hiszem, hogy komolyabb gondot okozna, vagy jelezne ez a gyereknél.
3/3 anonim válasza:
ki kellene deríteni mi frusztrálhatja napközben, mert ahogy leírtad ez nem normális.
(csak egy tipp ismerősnek a 3 kismalac mesétől voltak rémálmai gyerekkorában)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!