Kisfiunk 7 hónapos lesz a napokban. Születésétől kezdve nehezen megy a lefektetés, sír, amikor lefektetnénk, éjszaka gyakran felsír és sokszor sírva ébred. Mit tegyek?
Szia
Attól is függ, hogyan altatod el. Ha cicin alszik el, akkor elvileg azért ébred éjjel, mert észreveszi eltűnt a cici. A biztonságérzetét kell erősíteni a babának, hogy érezze minden rendben van és aludhat nyugodtan tovább.
Én most épp az Aludj velem c. köny szerint próbálom a 13 hónaposunkat elaltatni és meglepve veszem észre, hogy bár még mindig kel az éjszaka, de határozottan többet alszik, 4-5-6 órákat is egyhuzamban (a korábbi 1-2 órához képest). A könyv lényege, hogy a baba az ágyában, egyedül aludjon el és így amikor éjjel felébred, nem fog meglepődni hova is került. Na most semmi durva módszerre ne gondolj, egy percet sem hagyod sírni a babád, csak szépen megtanítod elaludni magától. De olvasd el a könyvet, nem lehet itt leírni milyen módszereket, hogyan javasol.
Még mondanám az együtt alvást is, bár az ugye ennek az elméletnek az ellentétje. Én eddig együtt aludtam a babánkkal és azért váltottam most módszert, mert ennek ellenére sokszor ébredt éjszakánként. Szóval kinek mi jön be. Lehet nálatok épp az együtt alvás jönne be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!