Hason altatom, légzésfigyelővel, nem lehet gond, igaz?
Persze ahhoz erintkeznie kell, hogy elkapja- de sokan nem tudjak, hogy pl a ruhan is elel a virus valameddig, vagy ha epp a szajat piszkalta azelott a kezevel, es mar meg is van a baj.
En ettol jobban feltem mint a bolcsohalaltol.
Egeszsegugyes vagyok egyebkent, lehet ezert is van bennem jobban a felelem, mert sajnos lattam mar haldoklo gyerekeket :(
Nehogy hason altasd, bölcsőhalál.
Háton altatod? Nehogy bukjon és belefulladjon!
Oldalt se altasd már, mert tönkreteszed a gerincét!
Egyébként bukós babám van és hason altattam. Ha elég kemény a matrac nem tudja a fejét a matracba fúrni. A légzésfigyelő van amelyik tényleg érzékel mást is, a miénk is olyan, ki kell próbálni. Kiveszed a babát nem érsz a rácsokhoz de nem mész el az ágy mellől. Ha riaszt, akkor jó.
Hasonaltatásnál az öltöztezéssel is figyelni kell, jobban melegíti magát. Annyira, hogy a kisfiamnak ezután a body+rugi+hálózsákból lett body+talpas nadrág+hálózsák. Így jó volt a háta/nyaka, nem volt melege.
1 éves és azóta is hason alszik.
Az En kisfiam is hason aludt kb.4 hetes koratol 4honapos koraig.igaz a kisagy messzebb van.de sokszor mikor kivettem,nem kapcsoltam ki,es amig a kisagy mellett alltunk addig nem riasztott be.
Nekem a vedono tanacsolta a hason alvast.azt is mondta,hogy ezt nem mondhatna,de van legzesfigyelonk igy probaljuk ki.
Nekem gyakran van herpeszem,garantalom mindharmat fogtam herpesszel az elso 6 hetben.de ha terhesseg alatt is volt akkor valamennyire vedett ellene?
nagyok (10-8 evesek) meg sosem voltak herpeszesek.
Érdekes, mikor én voltam csecsemő kizárólag hason tudtam aludni éjjel-nappal. Háton ordítottam. De ezek az ajánlások mindig változnak, régen volt hogy azt vallották és tanácsolták hogy hason kell altatni mert ha bukik kisebb az esélye hogy megfullad tőle. Mikor a nagyobbik gyerekem kicsi volt azt mondták 6 hónapos koráig nem kaphat glutént mert allergiás lesz, most a kistesónál azt mondták 4 hónaposan mindenképp vezessem be különben allergiás lesz.
Én oldalasan altattam, felváltva a 2 oldalán, hátát megtámasztva majdnem háton, de mégsem. Az ember már nem tudja sokszor mit is kéne, hogy is kéne.
Az a jó, ha tudod is, mit csinálj, amikor neadjisten nem tévesen riaszt a légzésfigyelő. Hogy téged érzékel-e, azt elég könnyen kipróbálhatod, ha baba nélkül odafekszel, ahol aludni fogsz.
Egyébként, mint írták is előttem, minden altatásnak megvan a "veszélye" (hason a nagyon ritka bölcsőhalál, háton a fulladás, ha bukik/büfizik, oldalt meg a gerincének nem jó), a végén úgyis a baba dönti el, hogy hajlandó aludni. Az enyémek jobban aludtak hason, háton mindig felriadtak az átkaroló reflexre.
a legzesfigyelot meg teszteld hogy riaszt e ha ti az ágyban vagytok. a miénk igen. mert volt hogy elfelejtettem kikapcsolni a férjem meg az aludt. Nekünk mondjuk a kiságy van a mi agyunk mellett.
Amúgy meg igaza volt az egyik előttem szólnak ha minden tanulmányt elolvasol akkor sehogy sem altathatod a gyerekét maximum lebegve....
Ne idegeskedj örülj hogy alszik és pihenj te is. A legzesfigyelo pont azért van hogy helyetted figyeljen. :)
Pont azt akartam írni, mint a 13-as: sehogy nem "jó" altatni, mindenképp van valami ami miatt aggódhat az anya.
Én ezt a naggyal eljátszottam. Kórházi orvos a lelkemre kötötte, hogy altassam háton. Ok. Ugyan nem aludt, de mindegy. Úgy 2 hetes korában jött a mi gyerekorvosunk, rákérdeztem, hát leszedte a fejem mert ha bukik akkor belefullad. Altassam oldalt, váltogatva az oldalakat..... 6 hetesen csípőszűrés, gondolom egyértelmű mit mondott: oldalt ne. Mivel minden lehetőséget kizártunk a plafonról lógatáson kívül, onnantól úgy alszik ahogy akar :-)
Van légzésfigyelőnk, elvégeztünk egy tanfolyamot is aminek része volt hogy mit kell tenni, ha beriaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!