Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Milyen módszerrel altatod el...

Milyen módszerrel altatod el 2 év körüli babádat a délutáni altatás során?

Figyelt kérdés

Vagy csak beteszed a kiságyba és már alszik is?

Sajnos nálunk csak a babakocsiban tologatás működik, semmi mással nem tudom rávenni, hogy aludjon. (Az esti altatásnál nincs gond, fürdés, tápszer, mese és utána lefekszik aludni -igaz a mi ágyunkban, majd átcipelem a kiságyba- de napközben semmi nem működik.)

2016. aug. 7. 07:32
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
A rácsoságyban sem érzek semmi szégyellni valót. Tervezünk nagyágyat venni neki nemsokára, de még kényelmesen elfér benne, az oldalrácsa ki van véve.
2016. aug. 7. 10:00
 12/27 A kérdező kommentje:

Ja és igen, még egy fontos információ rólunk. Pici korában nem volt lehetőségem megtanítani aludni, beteg volt, kórházból ki be jártunk. Mire meggyógyult már megszokta a kèzben altatást - betegsége miatt kenyszerültünk kezben tartani...

Szóval, problémáink vannak az altatással, igen, nagy gyerek már,de ettől még meg szeretnem oldani, igen, nem mindent csinálok tökeletesen, de szeretném minél jobban, és olyan anyukák jóindulatú hozzászólasait olvasni, aki nem csak kikoktatni tudnak, hanem van egy kis segítő jószándék is bennük.

2016. aug. 7. 10:11
 13/27 anonim ***** válasza:
43%
Nem érted a lényeget, ha ennyit magyarázkodsz. Nem önmagában a kiságy vagy a babakocsi a gond, hanem hogy ekkora gyereket nem a babakocsiban kellene altatni, hiszen normál esetben egy 2 éves már sima ágyban is képes önállóan elaludni.
2016. aug. 7. 10:11
 14/27 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, te nem értetted meg a lényeget, hiába is magyaráznám:)
2016. aug. 7. 10:15
 15/27 A kérdező kommentje:

És én is tudom, hogy nem babakocsiban kelle, ezzel kezdtem, hogy csak abban tud elaludni, ha ezt így jónak találnám nem tettem volna fel a kérdést.

Na mindegy, inkább nem is olvasom tovább:)

Miattam mar ne fáradjatok a válaszadással, ennyi elég volt :)

Szép napot mindenkinek!:)

2016. aug. 7. 10:23
 16/27 anonim ***** válasza:
87%
Ne rakd a kocsiba, hanem a kiságyban simogasd, olvass neki, rázd a fenekét. Ez nem egy nap alatt oldódik me. Ha hozzászokott a kocsiban altatáshoz, akkor este miért nem kell?
2016. aug. 7. 10:30
 17/27 anonim ***** válasza:
50%
beteszem az ágyba és elalszik magától a cumijával. ehhez lett szoktatva, körülbelül 6 hónapos korától.
2016. aug. 7. 10:35
 18/27 anonim ***** válasza:

Kérdező! Nem kell magyarázkodnod.

Mi 2 évesen is "kínlódtunk"az alvással, meg most 3 évesen is.

Jobb napokon ebéd után a mi ágyunkon olvastam, énekeltem,és egy fél vagy 1 óra alatt el is aludt.(viszont aludt 3-4 órát is, tehát fáradt volt)Rossz napokon meg néha mintha igényelte volna,hogy az egész napi feszültséget sírással vezesse le.Nem akart aludni,hisztizett,átkaroltam hogy ne kaparja ki a szemem és megnyugodjon, és 1 perc üvöltés után kidőlt és szintén 3 órát aludt.Babakocsit akkor már nem használtunk,de ha neked ez jó,altasd úgy.

2016. aug. 7. 12:03
 19/27 anonim ***** válasza:

Gyermemem ujszülötten volt babakocsifüggő, de olyan szinten, hogy ha sirt még ölelve vagy karban ringatva is ugyanugy sirt tovább mintha még a kiságyban lenne.

Azt sem tudta még hogy az ölelés az szeretet meg stb.

a Suttogo titkai c könyvben van hogyan lehet fokozatosan a berögzült rossz szokásokat helyettesiteni joval ami babának anyának egyaránt jo.

Ott irták pl ahhoz sem szerencsés szoktatni hogy felnőtt segitséggel aludjon el.

Minél jobban rögzült a téves szokás az első nap lesz annál nehezebb de irto gyorsan napok alatt megoldhato minden.

Lépésről lépésre le van vezetve.

Először is ugye a napirend fontos es mindig ugyanugy törtenjen minden hogy a gyermek tudja, hogy mi után mi következik.

Ha a nehezebb eset, irto nagy ellenkezés van, akkor ne a kisággyal kezdjük, hanem csak a kiságy közelében.pl hintaszékbe ülni a gyerekkel a kiságy mellé meg stb.

Szoktassuk kabalához.hogy ő is alszik betakarjuk ezt minden nap.

Kiságyba téve ha sir kivesz megvigasztal visszatesz, megint sir megint kivesz megvigasztal visszatesz, ha kell százszor. Másnap már csak husszor kell irto gyorsan redukalodik.

Pár nap mulva már ne vegyük ki vigasztalni csak a hátát simogassuk vigaszul es legyünk még jelen mig elalszik.

Nos. Nálunk mindez ugy működött hogy először kézbe kellett szoktatni hogy egyáltalán bármikor ha sir meglehessen nyugtatni.

3 napon át barátnők jöttek segiteni kézről kézre adtuk ringattuk cipeltük folyamatosan kedvesen beszélve hozzá.és siker nyugtathato lett kézben.

Aztán mikor nem volt segitségem, csináltam teljes napot hogy nem megyunk sehova nincs babakocsi csak én vagyok.szinte 24 órát volt rajtam.rajtam evett aludt.én tv ztem szinte egész nap meg fél kézzel ettem stb.

Es láss csodát másnap ahogy kiságyba tettem, egy hangja sem volt.onnanstol mindig rendszerűen kiságy lett a vége.csak az egyetlen este 10 orási elalváskor vettem magam mellé de igyekeztem mindig félálomban kiságyba tenni hogy tudja hol alszik.ez is benne a könyvben hogy nem jo sunyiban kiságyba csempészni.mi sem szivesen ébrednénk máshol mint ahol lefeküdtünk aludni..

2016. aug. 7. 13:45
 20/27 anonim ***** válasza:

2 évesen már simán elalszik magátol.

Vannak napok ugyan amikor ki kell venni magam mellé, de nem ez a jellemző.

2016. aug. 7. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!