Csak nálunk ekkora probléma a napi 3 alvásról átállni 2-re? Egy délutáni alvást egy ideje kihagyja, de az "álmos vagyok" jelenetet mindig eljátssza, hisztivel, majdnem alvással.
Este 10-től reggel fél 10-ig alszik/aludt, aztán 11-től 1-ig- ez a rendszeres alvása! Aztán eddig aludt egyet fél 4-kor és fél 7-kor, de most valamelyiket mindig kihagyja. Próbáltam már elhúzni, hogy a délután felénél alszik, tehát fél 6-kor és akkor estére újra elfáradna, de nem akar csak fél 7 körül elaludni, de emiatt fenn van 11-ig...
Jajj, remélem érthető voltam és kapok valami jó kis tanácsot.
9 hónapos, eddig soha semmilyen gond nem volt vele, sem az alvásával. Igény szerint szoptatok/szoptattam, és mindig akkor aludt, amikor akart, tehát megvolt a napirendje, amit ő maga alakított ki...
11kor üljetek le ebédelni, így csúszik a déli alvás, azt azért kéne bírni, 2 órát ébren :)
aztán a délutáni f4es alvás is legyen inkább 4-f5 fele, este f8kor meg legyen az esti lefekvés, 11 az nagyon késő egy ekkora babának, hogy ébren legyen :)
Este 10 előtt nem bírt soha elaludni, próbáltuk sokszor! Tegnap történt, hogy 3/4 10-től 11-ig próbált elaludni, szopi, ringatás, egyedül hagyás stb, nem segített, de tök kóma volt, hogy ő milyen fáradt..
Aztán ott hagytam a kiságyba, villanyt kapcsoltam neki (így nem sírt), zenét kapcsoltam és szép lassan fokozatosan sötétítettem és halkítottam a zenét és 11-kor elaludt...
Nem lenne rossz ez a rendszer, csak az egész napot minimum két órával visszafelé kéne csúsztatni, tehát hogy reggel is korábban keljen, olyan fél 8-8 körül, és akkor átrendeződnének a nappali alvásai is.
Biztos nem rögtön, de pár nap alatt beállna a rend. Esetleg próbáld meg kelteni pár napig reggel, ha átáll erre, utána már nem kell majd ébresztgetni.
Jajj..ne aggodj ez nem csak nálatok gond..és hol van még a kettőröl egyre áttérés..
Nagyon sok türelem kell hozzá..idegrendszeri érettség kérdése..nem pedig szokásé..
De ne aggodj! Nemvagy egyedül! Én akkor irtam ki ide kérdést mikor a 2ről 1re térünk át..Én is azthittem egyedül vagyoka földön ilyen béna anya..de vagy 20an irtak hogy nem ez gyakori! Kitartás!
Köszönöm a tanácsokat,kitaláltam hogyan lenne jó neki és már este 9-kor szunya van! Így 8-fél 9 fele ébred, megvan a déli alvása és utána már csak uzsi után, úgy fél 5 tájt egy órácska. Estére rendesen elfárad, nem kell kínlódni...
De tényleg azt hittem végem, nem bírom tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!