Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy altassam nappal a 3...

Hogy altassam nappal a 3 hónaposomat?

Figyelt kérdés

Az esti elalvással nincs gond: fürdés, tápszer, majd büfizik és eközben bealszik a vállamon. 10 perc után beteszem hasra a kiságyba és még 20 percet ott ülök mellette, ha mozgolódik megsimoatom és ssss-ssss hangot adok ki.

Nappal viszont hiába látom, hogy álmos, ha felveszem nézelődni kezd. Régebben járkáltam vele, úgy elaludt, de most felélénkül. Ha leülön és úgy tartom, akkor sír. Ha leteszem a kiságyba még ébren, akkor olyan sírásba kezd, hogy alig tudom megnyugtatni. Van egy zenélő hintánk, abban elalszik a babám, de félek, hogy pár hónap és kinövi, akkor meg majd nem tudom elaltatni.

2016. jún. 23. 12:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Próbáld az ágyába fektetni és mellette halk zenét bekapcsolni. Esetleg közben tedd a kezed a hátára és picit símogasd.

Meg elöfordulhat, hogy mire leteszed, addigra ulságosan fáradt és emiatt nem tud leállni, lehet, hogy hamarébb kellene megpróbálni elaltatni.

2016. jún. 23. 12:55
 2/5 anonim ***** válasza:

3,5 hónapos a gyerekem. Egyrészt szerintem az esti elalvással nálatok igenis van gond. 20 percig nem alszik el a gyerek, ez persze kevés annak, akinek 4 órán keresztül, de mivel a válladon elalszik, sok utána az a 20 perc. Én is azt mondom, amit az első, túlpörög a gyerek.

Miért hasra teszed aludni? Mindig is hasra tetted? Az növeli a bölcsőhalál kockázatát és nem is szereti minden baba. Ma már ezért altatnak a kórházakban háton (legalábbis remélem, hogy mindben).

Másrészt a nappali el nem alvást viszont nem látom problémának, mert ők már azért ilyenkor sokat ébren vannak. A zenélő hintában nyugodtan altathatod, ha vízszintesben van benne. Nappal is az esti rituálét kellene csinálnod, beteszed az ágyba (cumit adsz vagy nem adsz, a te dolgod, szerintem tápszer mellett nyugodtan lehet) és simogatod, míg nem alszik el. Ha sír, akkor próbáld ott benn megnyugtatni, adsz neki valami szundikendő félét. A miénk most fedezte fel, hogy az egyik kis játékot a szeme elé tenni segít aludni. Adj neki valami optimálisat erre a célra.

Pár hónap múlva egyébként nemcsak a hinta lesz kicsi, hanem a baba is nagy lesz, szóval mostani szokásokat felesleges volna későbbiekre is feltételezned, szóval a hinta kérdés nem kérdés.

2016. jún. 23. 13:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Azért aszik hason, mert refluxos. Amikor háton fekve bukott, fulladozott tőle. A kórházban is volt olyan csecsemős nővér, aki a hason altatást javasolta, volt aki nem engedte. Egy hetes kora óta hason alszik, van légzésfigyelőnk, még sosem jelzett.

Tegnap este pl a 20 percből még az első 5 percben mocorgott, utána már nem. De azért vagyok ott vele addig, mert van amikor később bukik és felébred rá, akkor így vissza tudom altatni. Különben felébred és újabb 2 órát ébren van, kimegy az álom a szeméből.

2016. jún. 23. 13:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Mi sok mindent probaltunk, de elaludni nappal csak fuggolegesben tud ugy, hogy mozgatom (setalok, ringatom), aztan leteszem, ha elaludt. Ha felebred, cicit kap, es azzal alszik vissza. Cumija van? Ha nem szopizik, esetleg azt is lehetne adni neki.
2016. jún. 23. 14:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha refluxos, az magában lehet ok az altatási problémákra. Tapasztalat. :(

Jártok gasztroenterológiára?

Bár az enyém hasfájós is volt nagyon sokáig, az altatás egy rémálom volt. Teljesen lehúztam a redőnyt, hogy ne tudjon nézelődni altatás közben. Máshogy sajnos nem ment. Így is csak nehezen.

A túlfáradt baba nagyon nehezen alszik el, de ha van egy kis gondja pl hasfájás vagy reflux akkor tökéletes időben sem fog könnyen elaludni. Ha nincs baja, a reflux ha nem zavarja nagyon, akkor tényleg próbáld meg korábban lefektetni. Ezt úgy oldottam meg, hogy az órát néztem. Az álmosság jelei előtt lefektettem, így se aludt el könnyen de sajnos nálunk ugye más volt az elalvási gondok hátterében. Plusz alváshiány. Bár nálunk nem az volt a baj, hogy egyszerre sokat volt ébren, hanem a rossz alvása miatt elég csúnya alváshiányt halmozott fel. Próbáltam azt csinálni, hogy a hossz 20 perces nappali alvásából azonnal visszaaltatni. De mivel a hasa fájt, ez nem jött össze csak néha. De megpróbálhatod. Ha meg zavarja a bukás, gasztroenterológiára menj vele.

2016. jún. 23. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!