Nappal hogy altattok?
Fáraszd le!
Szaladgáljatok kinn jatszótéren.
Először tereld el a fáradtságról a figyelmét utána szaladgálás aztán biztis kifog dölni.
Ha esetleg nem jó ötlet akkor ne erölrtesd rá. Lehet most áll át abba hogy még több időt akar tudni a vilagból.
Lehet egy későbbre hozott alvás több órás lenne.
Nálunk is vannak ilyen "döccenők" sajnos.
Nekem délelőtt tízórai után simán elalszik, délután is, akkor szopi után. Este viszont mostanában egyszerűen nem akar... 8-kor fürdik, mégis fél 10, mire elaltatjuk.
Néha az segít, hogy kiveszem és még kicsit szopizhat (pedig előtte is szopizott), néha nem kéri már olyankor. Dologel is megnyugtatja, pedig szerintem nem a foga a gond. Mégis, ha már nagyon fáradt, és szenved, akkor a Dologel az utolsó mentsvár mostanában.
Köszönöm a válaszokat,most dölt ki.... delutan 6kor sikerult setaval aludnia 20percet..Nem is az a bajom hogy nem alszik,hanem hogy egyertelmuen faradt es nem alszik!Sir sir es nem erdekli semmi foleg nem az alvas!Kezben ringazas nem megy,mert utal kezben lenni,(2honaposan jottunk ra,hogy nem azert uvolt folyamatosan mert el van kenyeztetve,hanem mert nem akar kezben lenni)Remelem tenyleg atmeneti!
3as valaszolo 9honaposan atalt 1alvasra??? Lehet hogy ez a gond?De meg csak 2hete altunk at a 2 alvasra...
Reggel 8kor kel,11korul faradt akkor is szenvedunk kicsit...12kor ebred es 4tol kezdodik a nyuglodes :( este 9-10korul alszik el akkora mar nagyon tulporogve..
3-as vagyok.
Azért akkor inkább már 10 hónapos volt, de igen, azóta egyszer alszik napközben.. Esetleg próbáld meg, hogy valahogy a délelőtti alvást még elhúzod. 11-kor az enyém is fáradt (szintén 8 körül kel), de akkor még kicsit játszunk - tényleg olyankor csak vele foglalkozom, aztán adok neki egy kis tízórait (az ebédet ilyenkor még nem kéri, inkább alvás után), és délben teszem le aludni.
Általában 4 körül nálunk is elkezdődik a nyűglődés, de én olyankor szoktam vele kimenni egy nagyot sétálni (babakocsiban ülve hosszan elnézeget), játszóterezni (ha jó idő van, viszek plédet, leülünk, nézegetjük a virágokat, gazokat :) ), fél7 körül fürdés, vacsi és általában egyből el is alszik.
Én is próbáltam aszerint altatni, hogy most "itt az ideje", de úgy nem akart. Így lazítottam kicsit, pedig ő is álmos volt, de egyszerűen nem ment. Esetleg próbáld meg ezt, hogy 4 körül nagy séta, és előrébb hozod a fürdést. Lehet, hogy ő is inkább éjszaka alszik többet, nem nappal.
3-as vagyok megint.
4-szer eszik: ébredéskor tápszer, déli alvás előtt gyümölcs gabonával, joghurttal, fél 3 körül ebéd, és fél 7-7 körül megint tápszer. Ebéd és a vacsi között szokott apróságokat kapni, pl. ha elmegyünk sétálni viszünk magunkkal egy kis kekszet vagy kétszersültet és abból közben elrágcsál párat. Néha éjszaka is csak úgy tudom visszaaltatni, ha adok neki egy kis tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!