Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 4 éves lesz, velem alszik!...

4 éves lesz, velem alszik! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kisfiam ősszel tölti be a 4. Életévét..

Apukával 2014 karácsonya előtt szakítottam..

2015 január végétől folyamatosan Felsírt éjszaka, át jött hozzám, stb..

Alig aludtam 2-3 órákat hogy próbáltam nyugtatni, mellette maradtam..

De egy idő után már csak mellettem akart elaludni..

Saját szobában aludt akkor már bő fél éve..

Később át vittem az ágyát az én szobámba, hátha úgy már nem lesz gond, de csak sírt 1-2 órát, nagy nehezen elaludt, de továbbra is Felsírt éjjel..

Most már jó ideje velem alszik, egyszerűen nem hajlandó a saját ágyába menni..

Ami a legfurcsább, hogy ha délutáni alvásról van szó, akkor néha ott alszik.. Olyankor szoktam neki mondani hogy oviban is a saját ágyadban alszol, itthon is így kell.. Néha ez sima ügy.. De este hiába mondok bármit is, nem..

Csak sejtem hogy ez azzal függ össze hogy apuka elköltözött egyik napról a másikra.. Illetve én küldtem el ( az ok lényegtelen)

Mit tegyek? Más is volt ilyen helyzetben?

2016. máj. 9. 11:50
 1/10 anonim ***** válasza:
53%

Alapvetően zavar,hogy veled alszik?

Mert ha nem,csak amiatt gyötrődsz ezen a kérdésen,hogy mit szólnak mások vagy hogy normális-e,akkor szerintem nem kellene zavarnia.Én soha nem aludtam a lányommal csecsemő korában,mert nem tudtam de mióta nagyobb 2 éves kora óta kb azóta imádok vele aludni.Ő 5 éves,és ő is imádja.És persze magától le fog róla szokni.

2016. máj. 9. 12:03
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Én is a kisfiammal alszom,Ő 5,5 éves.Kb 3 éves koráig külön aludt,egyikünknek sem volt jó,aztán amikor az apukája éjszakás volt elkezdett velem aludni,rájöttünk hogy így nagyon jó.Mi ketten csendben,sötétben szeretünk aludni,a férjem tv mellett,sokkal nyugodtabban alszunk mindannyian így.Ha majd igénye lesz a külön szobára visszaköltözik.Ha jó mindkettőtöknek, szerintem semmi probléma nincs az együtt alvással
2016. máj. 9. 13:20
 3/10 anonim ***** válasza:
17%
beteg
2016. máj. 9. 13:39
 4/10 Snorri ***** válasza:
100%
Dehogy beteg, miért lenne beteg? Teljesen normális, hogy az anyukájával akar aludni. Én 12 éves koromig felkeltem éjjel, és átmentem a szüleimhez aludni. Biztosan köze van apukához, veled akar lenni, így nyugodtabb. Az elalvás eleve egy szeparációs helyzet. Én a helyedben csak akkor lépnék, ha zavar a dolog, vagy kényelmetlenül alszol. Próbáld ki, hogy elalszik az ágyadban, és átviszed, ha fölkel éjjel, akkor átjön. Vagy ha tudsz, akkor feküdj mellé az ágyába, amíg elalszik, majd gyere ki. Beszéld meg vele, hogy ha felkel nyugodtan jöjjön át, nem lerázni akarod. :) Lehet attól fél, hogy téged is elveszít. :( Nem úgy ment el apa, hogy egyik reggel nem volt ott?
2016. máj. 9. 15:37
 5/10 A kérdező kommentje:

Az apuka úgy ment el, hogy este letettük fiunkat aludni, nagyszülőkre bízva elmentünk karácsonyt ünnepelni..

Apa többet nem jöhetett vissza a házba.. Szóval igen, egyik reggeltől apa már nem volt ott..

A kapcsolatot tartotta a fiával, ahogy most is, szerencsére jól megvannak, alig várja a fiam hogy apa jöjjön érte hétvégén..

Engem nem zavar, igaz egy kis tornádó, mert pörög a francia ágyon :-P

De tartok attól, hogy ha a párom haza hozom éjszakára, ha eljön az ideje hogy itt aludjon, hogyan lesz ez..

2016. máj. 9. 21:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát, ha áthozod a párod, az úgy lesz, hogy majd hárman nyomorogtok az ágyon ki tudja, meddig.

Mostohaöcsém is anyjával aludt, és már jó ideje képben volt apa, meg ott is maradt éjszakára, és bizony hárman voltak, mert a 6! éves gyerek hisztizett, ha kiküldték az ágyból - amúgy jogosan, mert addig az az őő privilégiuma volt (hála az elszakadni képtelen anyukának).

Nem lesz lehetetlen leszoktatnod, de nehéz, féltékenykedős napok várnak majd rád.

Apukát meg így elküldeni, hát, rengeteg eszed van, csoda, hogy a gyereked kissé kattant odabenn? Pszichológus!

2016. máj. 12. 06:44
 7/10 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó..

Fogalmad sincs arról hogy miért küldtem el apukával, szóval arról hogy mennyi eszem van vitatkozhatunk..

De amiről nem tudsz, arról ne alkoss véleményt..

2016. máj. 12. 08:19
 8/10 A kérdező kommentje:
*apukát
2016. máj. 12. 08:19
 9/10 anonim válasza:
Igazad van, tényleg semmi közünk hozzá. Viszont nem megoldás, hogy szerdán a fiaddal alszol, csütörtökön pedig megjelenik az új párod. Nekem 13 évesen rettenetesen furcsa volt, hogy egyszercsak anyám férje velünk élt, hozzánk költözött, miközben már kb. 3 éve ismertem, hibát nem találtam benne. DE nem beszéltük ki egyáltalán ezt az új helyzetet, ez azóta is hiányzik nekem. Nekem nehéz és a fiadnak sem lesz könnyű elfogadni a váltást, az alvást.
2016. máj. 13. 12:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Nincs közöm hozzá, de idióta dolog, márpedig ha a FIAD szemszögéből nézed.

Este még van apa, reggel meg már nincs - ez nagyon... szóval kb. mintha meghalt volna, olyan hirtelen volt a dolog.

Megbeszélted vele az ő szintjén?

2016. máj. 13. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!