Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy lehet ezt idegekkel bírni?

Hogy lehet ezt idegekkel bírni?

Figyelt kérdés
Mit lehet akkor tenni, hogy lehet azt kezelni, hogy a gyerekek nem akarnak aludni, miután lefektetem őket?
2016. máj. 3. 21:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Két dolog jutott eszembe a helyzetedről. Az egyik, hogy alszanak délután? A nagyobbiknak már nem biztos, hogy szüksége van rá. Mondjuk a leírásodból nekem úgy tűnik, hogy dolgozol, de ha mégsem, elhozhatnád az óvodából délben, akkor nem kellene aludnia már, és könnyebben menne az esti fektetés.

A másik, hogy valahogy felcserélném az események sorrendjét, hogy ne közvetlenül lefekvés előtt tévézzenek, az nem tesz jót az alvásnak. Fürdés után már csak olvasott mese legyen, utána esetleg egy kis beszélgetés a sötétben (ez akár el is maradhat, de mi szeretjük), akkor sokkal nyugodtabb állapotban lesznek már lámpaoltáskor.

2016. máj. 4. 10:52
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Juj, nagyon nagy hibát követsz el, hogy fekvés előtt még hagyod őket játszani! Attól pörögnek fel!! Fordítva kell, játék, vacsora, fürdés. A vacsora már lassú tempójú, nyugalmas cselekvés, a fürdés még inkább. Sőt, még akár nyugtató hatású illóolajokat is használhatsz a végeredmény érdekében.

Képzeld csak el magad, ha így lenne az estéd, hogy lefekvés előtt még elmész futni, vagy táncolni, vagy bármilyen játékot játszanál. Kizárt, hogy utána egyből el tudnál aludni.

És korai az időpont is, bár kérdés, hogy mikor kelnek reggel, és a délutáni szunya van-e, mikor van.

2016. máj. 4. 11:26
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem is az tűnt fel, hogy elalvás előtt még játszanak. Én is azt javaslom, hogy fordítsd meg a sorrendet: játék, vacsi, fürdés, alvás - (esetleg) előtte még meseolvasás már az ágyban.
2016. máj. 4. 15:53
 14/15 A kérdező kommentje:
Erre nem is gondoltam, hogy a játék lenne a ludas. Ki fogom próbálni. Most ágyba vannak, mesét néznek. Néha én mesélek nekik, de nem mindig hallgatnak meg. Van, hogy rám szólnak, anya ne mesélj,inkább játszunk. Pedig szívesen mesélek nekik, de mit tegyek, ha nem szeretik?
2016. máj. 4. 20:36
 15/15 anonim ***** válasza:
Ki nevel kit?:) Egyszerűen közlöd velük, hogy vagy meseolvasás és alvás van, vagy ha ez nem jó, akkor rögtön fekvés. Pár nap és hozzászoknak.
2016. máj. 18. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!