Nem alszk és sokat nyűgöskődik a babám. Mit tudnék tenni?
3 hetes a babám. És pár napja nem akar aludni, ha el is alszik, akkor nem jól alszik, és hamar fel is ébred. Az első két nap este felébredt, evett, de nyűgösködött. Ott mondjuk én voltam a hibás, mert bablevest ettem, mert elfeledkeztem, hogy nem kéne ilyet ennem, de amint megoldódott a picinél a probléma (büfi, puki), aludt is tovább.
De rászokott arra, hogy hajnal 2 körül felkel, és onnantól nem alszik délután 1-ig, max csak egy fél órákat, vagy szopi közben elszenderedik. Rendesen csak délután és este fürdés, szopi után alszik.De tegnap aludt délután, de este már egyáltalán nem aludt, jó ha elaludt olyan hajnal 2-4 ig. És most még mindig semmi.
És a nyügösködését se értem. Tiszta pelus, szopizott, se melege nincs, nem fázik, volt büfi, puki és sírdogál. Pedig beszélünk hozzá, próbáljuk lefoglalni.
Amúgy olvastam, hogy 2-3 hetes korukban szoktak átállni, ugye több szopi ilyesmi. De mikor kér enni, mindig kap.
Lehet ez az átállás is közre játszik? Vagy a szeles idő ennyire megviselné?
Csak már annyira nem tudom, hogy mit csináljak. Hisz mindent megpróbálok megtenni.. és ezen sajnos az alvás hiány sem segít. Én is kezdek egyre nyűgösebblenni sajnos. :(
3-as vagyok. Az lehet kevés vagy nem elég tápláló a tejed. Nekünk még tejtesónk is van, annyi tejem van ( a tejtesó 4 hét alatt 1,2 kg-t hízott tőle), szóval nálunk ez az ugrás nem tűnt fel.
Utolsó. Nyilván, amikor az ember gyereket vállal, tudja, hogy onnantól egy nyugodt perce se lehet, bármi történhet. Én huszonéves egyetemistaként is voltam olyan beteg, hogy anyunak fel kellett kelnie hozzám. De szerintem minden átaludt éjszakának örülni kell, nem azon aggódni, holnap alszik-e...
Arra már mi is gondoltunk, hogy esetleg nem elég tápláló a tejem. De lehet az is, hogy nem mindig van elég neki. Meg csak az egyik ciciből szeret jobban enni. Néha a másikra hiába rakom át, abbol van, hogy nem is eszik. Szopi után szoktam fejni is. Általában, logikusan a nem szopottból szokott olyan 50 ml lejönni, a másikból épp, hogy valami.
Ma jön a védőnő és átbeszéljük ezeket.
Csak már kezdtem kétségbe esni. Meg éjszaka együtt nyűglődünk sajnos a kicsivel, ami tudom nem a legjobb, de a tegnap éjszakát is már együtt sírtuk át.. de lehet most ez az idő is rátesz neki.. :(
A párom segít, van, hogy este ő marad fent vele egy kicsit míg nem alszik, csak ő meg nap mint nap reggel 5- este 8 ig dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!