Hogy altassam vissza a kislányom ha felriad nappal a felületes alvásából?
2 hónapos a kislányom. Az elejétől kezdve kevés volt az alvásigénye nappal, viszont 3 napja az etetések utáni 15-20 perces alvások után (vagy van olyan, hogy nem is alszik 2 etetés közt) fent van egy 30 percet, és minden előjel nélkül elkezd ordítani, hogy álmos. Ilyenkor nem használ semmi, ami egyébként sikeres altatashoz szokott vezetni. Ráadásul 2 hómap alatt 3-szor sírt ilyen keservesen, vérvetelek alatt és füllyukasztáskor. Igazi Kezdő szülők álma baba, türelmes és nyugodt. Se az orvos se a védőnő nem tudott tanácsot adni. Rajtam meg eluralkodik a kudarc érzés, hogy nem bírom megvígasztalni. Kizárólag anyatejes baba, és semmi változás nem történt, ami miatt fusztráltabb lehet.
Van, hogy nagy nehezen félálomba szenderülne, de elkehd kalimpálni a kezeivel vagy rázza a fejét balra-jobbra amire felriad, és elkezd sírni megint. Ezeket csinálta régebben is, csak akkor nem sírt, hanem vidáman felkelt és érdeklődve nézelődött. Viszont délután 6-tól reggel 5-ig alszik, egyszer keltem fürdeni, meg egyszer hajnalban felkel enni.
Tudtok esetleg valami tanacsot adni?
Nálunk 2 hónapos korban lett ez az addig jó alvó babával. Nem tudott elaludni. Gyakran sírt az álmosságtól nem tudtam megnyugtatni volt mikor másfél órát járkáltam vele. Azt olvastam egy könyvben ilyenkor a szokásos módon kell altatni őket (nálunk ez a szobájában járkálás + cumi) és hamar álomba sírja magát. Ez így is volt. Ébren ha nem volt álmos mosolygott, nem jelzett, hogy bármi baja lenne. Kiderült, hogy a hasa fáj. Valószínűleg a pukik nem hagyták elaludni illetve normálisan aludni mert többször felriadt. Most 4 hónapos és visszatért minden bár kevesebbet alszik de ennyi különbség meg van alvásigényben a 6-8 hetes meg a 4 hónapos baba között és jól van, már nem is sír se álmosság miatt, se fájdalom miatt.
Én kipróbáltam hogy alszik a szélcső előszedése után.. 3 órát lehúzott egyben egy hang nélkül, ezután egész nap újra megvolt, másnap nem de újra segítettem neki.. (jelentem, nem szokott rá és újra el tudtam tenni a szélcsövet, már nem kell.)
De lehet sok más egyébként csak azt írtam le, hogy nálunk mi volt.
Azért gondolom, hogy álmos, mert habár nagy nehézségek árán, de visszaalszik, és eddig igénye sem volt 2 etetés között több alvásra, mint 15-30 perc.
De olvasva a 2. hozzászóló válaszát, megeshet, hogy pocakbaj lesz az ok.
Köszönöm a válaszokat, legalább mostmár van kiinduló pontom, amivel próbálkozhatom, hátha nyugodtabban alszik.
Lehez, hogy ezidáig is ez gátolta meg a hosszabb alvásban, csakmkszanra elfogyott a türelme, és mostmár ràmszól, hogy: Anya! Vedd már észre, hogy fáj valamim!
Remélem mihamarabb megoldódik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!