2,5-3 év körüli gyereketeket hogyan, milyen módon, mikor fektetitek le, altatjátok este, hogy viszonylag gyorsan el is aludjon?
Nálunk ez egy rémálom...talán a módszeremmel van a baj.
Mesélnétek, segítenétek?
Nem sokára 3 évesek, ikrek.
Fürdés után vagy dvd-n néznek mesét, vagy én olvasok nekik könyvből-ők választják-, utána még egy 5 percet beszélgetünk, majd mennek a szobájukba, betakarom őket, jóéjt puszi, szép álmokat, ahogy jövök ki, becsukom az ajtót, elfordulnak és már alszanak is.
Ismerősünk a 6 éves kisfiát még mindig altatja, fél10től-11ig.. mert "szófosása" van a gyerekének -az ő szavaival írva-, és ilyenkor beszélik meg az élet nagy dolgait..
Szerencsésnek érzem magam ebből a szempontból, nekem sosem kellett altatni őket..
Te hogyan próbálkozol? Mikor van fürdés, vacsora, szoktál nekik olvasni.. stb?
3 éves, de nagyon rég így altatom:
Fürdés után felöltözik, megissza a tejét (kisbabát játszva még mai napig cumisüvegből... :D ), majd lefekszik, egy mesét olvasok neki (ebből a kezdetektől nem engedek, mert akkor sose lenne vége, alvás előtt csakis egy mese), utána ő is megnézegeti, vagy elolvassa nekem a mesét, aztán lefekszik, picit mellébújok, beszélgetünk, utána kimegyek a szobájából. Az egész altatás a mesével, beszélgetéssel kb. 15-20 perc.
Utána vagy rögtön elalszik, vagy még beszélget a plüsseivel, babáival, de szerencsére soha nem mászik ki az ágyából.
Fürdés után 1 mese megy DVD ről (míf felöltözünk, bújunk egy kicsit) majd a kedvenc könyvéből jöhet a mese. Ez kb 5-10 perc. Megissza a tejét, puszi, elköszönés, és szépen lefekszik. 2.5 éves.
Már így megy ez kb 10 hós kora óta de a meseolvasással most egészült ki, mert már leköti. A DVDtől meg lassan elszokunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!