Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Folyamatosan megy a nyafogás,...

Folyamatosan megy a nyafogás, hoyg nem alszik el a gyerek de éjszaka mesét néz. Miért sértődik meg ha tanácsot kér?

Figyelt kérdés

Egyik rokonom mindig nyafog, hogy fáradt mert a fél éves gyereke nem alszik el hajnali 2-3 előtt és hát mit csináljon.

Miután mondtam neki, hogy éjszaka ne ültesse le a tv elé a gyereket mert attól nem fog elaludni... Hanem csend és sötét legyen.

ezek után megsértődött.

2015. dec. 17. 11:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Á, dehogy vagyok mintaanya :) Ez az egy amiben igaza van a sógornődnek, a többi amit írtál valóban nem helyes.
2015. dec. 17. 13:09
 12/17 anonim ***** válasza:

"ő szerintem depressziós,de ezen úgyse lehet segíteni."

De lehet, és kell is, de még véletlenül se segítetek azzal, ha mindent jobban tudóként folyton megmondjátok neki a "tutit", hogy mit csinál rosszul (főleg, ha csak kívülről osztjátok az észt, és valóban semmi tapasztalatotok).

"de igenis az anyának takarítani kell, főzni,"

Nem és nem. Az anyának nem az a dolga, hogy takarítson, főzzön, hanem az, hogy a gyerekével foglalkozzon. A járóka helyes használata pedig nem az, hogy beledobom pár játékkal a gyereket, "oszt örülök, ha elvan magának..."! Vészhelyzetekre, ha épp nem tudsz figyelni rá, de nem egész nap.

2015. dec. 17. 13:09
 13/17 anonim ***** válasza:
én csak mondom, mert ő takarít és főz(ez a hepje, szerinte ő ettől igazi feleség/anya) a depressziót felvetettük,de nem akarja elfogadni és soha nem mondtuk a hibáit vissza csak az elején a járókásat vagy amikor egyenként meghámozta a lencséket a kicsinek és közöltem vele, hogy ez hülyeség, de ennyi.Azóta úgy nevel ahogy akar, ő jár rosszul ha elneveli(persze a kicsi is,de a nagyszülők ellensúlyozzák a hülyeségét)
2015. dec. 17. 13:15
 14/17 anonim ***** válasza:
54%
ja és én se egész napra értettem a járókát, csak már a wc-re is vitte magával meg mindenhova és kikészült idegileg, hogy nincs egy szabad perce(nálunk pölö bevált dolog volt az ajtófélfába szerelt hinta amit imádott az öcsém és csak néha ringatni kellett, főleg esős időben jött jól)
2015. dec. 17. 13:17
 15/17 anonim ***** válasza:

"Miután mondtam neki, hogy éjszaka ne ültesse le a tv elé a gyereket mert attól nem fog elaludni... Hanem csend és sötét legyen.

ezek után megsértődött."

Teljesen biztos vagy benne, hogy a tv elé ülteti azért nem alszik? Nem lehet, hogy azért sértődött meg, mert fogalmad sincs, miért nem alszik a gyerek, csak elintézted egy ilyen válasszal?

2015. dec. 17. 16:40
 16/17 A kérdező kommentje:
A facebookra is töltötte fel a fotót, hogy hajnali 1-kor nézi a mesét.
2015. dec. 17. 16:42
 17/17 A kérdező kommentje:

Plusz mondta is ha nem alszik el akkor beülteti a tv elé.

De addig is végig fel van kapcsolva náluk a lámpa.

2015. dec. 17. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!