Folyamatosan megy a nyafogás, hoyg nem alszik el a gyerek de éjszaka mesét néz. Miért sértődik meg ha tanácsot kér?
Egyik rokonom mindig nyafog, hogy fáradt mert a fél éves gyereke nem alszik el hajnali 2-3 előtt és hát mit csináljon.
Miután mondtam neki, hogy éjszaka ne ültesse le a tv elé a gyereket mert attól nem fog elaludni... Hanem csend és sötét legyen.
ezek után megsértődött.
"ő szerintem depressziós,de ezen úgyse lehet segíteni."
De lehet, és kell is, de még véletlenül se segítetek azzal, ha mindent jobban tudóként folyton megmondjátok neki a "tutit", hogy mit csinál rosszul (főleg, ha csak kívülről osztjátok az észt, és valóban semmi tapasztalatotok).
"de igenis az anyának takarítani kell, főzni,"
Nem és nem. Az anyának nem az a dolga, hogy takarítson, főzzön, hanem az, hogy a gyerekével foglalkozzon. A járóka helyes használata pedig nem az, hogy beledobom pár játékkal a gyereket, "oszt örülök, ha elvan magának..."! Vészhelyzetekre, ha épp nem tudsz figyelni rá, de nem egész nap.
"Miután mondtam neki, hogy éjszaka ne ültesse le a tv elé a gyereket mert attól nem fog elaludni... Hanem csend és sötét legyen.
ezek után megsértődött."
Teljesen biztos vagy benne, hogy a tv elé ülteti azért nem alszik? Nem lehet, hogy azért sértődött meg, mert fogalmad sincs, miért nem alszik a gyerek, csak elintézted egy ilyen válasszal?
Plusz mondta is ha nem alszik el akkor beülteti a tv elé.
De addig is végig fel van kapcsolva náluk a lámpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!