Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mi ez az alvási sztrájk?

Mi ez az alvási sztrájk?

Figyelt kérdés

A gyermekem 1,5 éves. Eddig mindig azonnal elaludt, cumival a szájában, mikor letettem ebéd után...pár hete azt csinálja, hogy feláll azonnal az ágyában, ahogy beteszem, kidobja a cumit és ki akar jönni. Nem hajlandó aludni...de ahhoz fáradt hogy játszunk. Aztán kiviszem a babakocsiba és két méter után beájul, de úgy, hogy arra sem ébred meg hogy behozom és levetkőztetem.

miért nem hajlandó aludni magától? Próbáltam ringatni, mesét mondani neki, de csak feláll és duzzog hogy ki akar jönni.

2015. nov. 2. 12:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez van. Az a baj hogy ők még kicsik ahhoz hgy felismerjék hgy fáradtak, álmosak, és túl sok dolguk van mindig, fel kell fedezni a világot :) Segíteni kell nekik lenyugodni, kikapcsolni. Nálatok ha ez a babakocsis módszer beválik akkor ezzel, vagy kitalálhatsz mást is. Én pl lefekszem vele, magamhoz ölelem. Van hogy csak ficereg, van hogy torkaszakadtából üvölt fél percig, aztán beájul és alszik.
2015. nov. 2. 13:58
 2/2 anonim ***** válasza:
Ez normális. Ahogy fejlődik a kis tudata, ráébred, hogy másképp is lehet csinálni, nem csak úgy ahogy eddig. És persze ő már tudja hogy játszani meg a kiságyban "rosszalkodni" sokkal jobb, mint csendben feküdni :-) Csak próbálgatja a dolgokat.
2015. nov. 2. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!