Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ki hogyan vette rá a babáját...

Ki hogyan vette rá a babáját hogy éjjel ne akarjon folyton szopni?

Figyelt kérdés
2015. okt. 28. 08:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
29%

A férjem,egyszerűen nem engedte,hogy felkeljek folyton amikor sírt. 2 hét pokol volt,de azóta átalussza az éjszakát.

30/N

2015. okt. 28. 09:03
 2/16 A kérdező kommentje:
miért nem engedte?
2015. okt. 28. 09:07
 3/16 anonim ***** válasza:

sehogy

idővel elhagyta magától

kb 6-8 hónaposan már nem keltek éjjel

olyan 6-7-8 órát átaludtam simán

2015. okt. 28. 09:50
 4/16 anonim ***** válasza:
60%
cumival meg egy jó nagy adag kitartással, arra az egy órára, amit nyűgösködött hogy kapjon cicit....egy órát nyűglődött, fél órát sírt, aztán elaludt, és sem azon az éjszakán sem a többin onnantól nem kérte a cicit, cumival alszik azóta is, varázsütésre
2015. okt. 28. 09:57
 5/16 A kérdező kommentje:
ez vajon működik akkoris ha az ujját szopja?
2015. okt. 28. 10:20
 6/16 anonim ***** válasza:

nekem ujjszopós volt kimondottan mielőtt ezt megtettem...csak az volt a gond, hogy jött a tél, a babakocsiba kesztyűt kapott, és már nem volt ujj...

ezért elkezdtem egyre többet keze ügyébe hagyni a cumit...nagy duzzogva elfogadta a babakocsiban, de estére továbbra sem...aztán amikor ez az említett éjszaka volt, oda betettem mellé az ágyba, és reggel arra mentem be hogy a szájába volt. és azóta már nem szopja az ujját.

nézd, veszteni valód nincs, én úgy voltam vele az éjjeli 6-8 kelés mellett, hogy többet árt az egészségének (és a kapcsolatunknak) ha én két órát ő meg hatot alszik egy nap...mivel nappal is folyton cicivel akart elaludni és így nappal sem tudott se ő aludni rendesen se én. Szóval úgy voltam vele hogy megpróbálom - nem biztos hogy egy hétig sírni tudtam volna hagyni, de szerencsém volt mert egy alkalom alatt átállt.

2015. okt. 28. 10:27
 7/16 A kérdező kommentje:

de úgyértem mondjuk ha felsír éjjel egy idő után bekapja az ujját, és valamennyie gondolom meg is nyugtatja. csak szerintem későn is jut az eszébe, addigra meg felhergeli magát.

szóval szerinted ha megpróbálom a szájábaadni ilyenkor az használhat?

2015. okt. 28. 10:40
 8/16 A kérdező kommentje:

meg nem tudom hogy nem hülyeség-e rászoktatni valami külső eszközre, hamár használja a saját kezét is...

de gonodlkozom rajta, kszi

2015. okt. 28. 10:42
 9/16 anonim ***** válasza:

16 hónapos a kisebbik lányom, éjjel még legalább kétszer felkel, és szopin alszik vissza. Ő is ujjszopizós. Az a tervem, hogy ha addig magától nem hagyja el, akkor megpróbáljuk leszoktatni az éjjeli kelésről, először apa segítségével.

Ujjszopizós egyébként, de hogy én nem fogom már rászoktatni a cumira, az tuti, ha eddig sem tettem akkor most minek?

A nagyobbik lányom egyébként 14 hónapos korára teljesen magától hagyta el az éjjeli szopikat, nem tettem érte semmit. Ő nem volt ujjszopizós és cumis sem.

2015. okt. 28. 11:03
 10/16 anonim ***** válasza:
42%

hidd el, később hálás leszel ha áttér a cumira az ujjáról...amikor majd 4 évesen végig kússza az ovit és utána a szájába veszi az ujját...unoka húgom ujjszopós, 4 éves még szopja..én is szoptam kb. 5 éves koromig, csak nagy kínlódás árán szoktunk le...a cumit elviszi a cica, kisöcsi kukásautó stb. és kész.

hidd el jobban jár vele...

és igen, mindig az ujjával nyugodott le, de mivel akkor éjjel ott volt a cumija, beletettem neki minden alkalommal mikor bementem vigasztalni (3-4 percenként - de nem szabad kivenni az ágyból!!), és azzal aludt végül el. és onnantól mindig.

2015. okt. 28. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!