Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Normális, hogy 2évesen nem...

Normális, hogy 2évesen nem alussza át az éjszakát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elég nagy problémával küzdök. 2 éves múlt szeptemberben a fiam, de még egy éjszakát nem aludt át. Hol inni kel fel, hol csak úgy hisztizik. Van, mikor 10 percenként kel, van, hogy fél óránként, de max egy óra az, amit alszik egyhuzamban. Próbáltam már nagyon megetetni, kevesebb vacsival lerakni, fürdés nélkül, közvetlen fürdetés után, melegben, hűvösben, fényben, sötétben, zenével, síri csendben, a fél lakásban kipróbáltuk, hátha a hellyel van gond. Hálózsákban, anélkül. De semmi nem használ. Teljesen ki vagyok merülve. Mindig én kelek hozzá. Ráadásul reggelente iszonyat hisztis. Napközben déltől alszik max 15 óráig, este 8kor van lefekvés. Nem altatom, beteszem a kiságyba, 10 perc múlva már alszik, aztán kezdődik a pokol. Átraktam gyerekágyba, de onnan megszökik.

Már nem tudom, mit csináljak. Minden nap sétálunk, oviba, suliba visszük a nagyokat, majd bolt, otthoni teendők, játszunk, ebédel, alszik, majd megyünk a nagyokèrt. Nem èrtem, mi lehet a gond.

Teljesen kiegyensúlyozott, jókedvű kissrác, bár nagyon konok és hisztis, de mindig eléri, amit akar. Ilyenkor örül.

A gyerekorvos ki akarja viszgáltatni, nincs e egészségügyi gondja, de semmi nem utal rá. Nem horkol.

Kérlek adjatok tanácsot, mit tegyek, hova forduljak?

Érzem, hogy sokáig nem bírom már alvás nélkül. 2 éve megy ez, ilyenkor a nagyok már nem keltek fel éjjel. Tudom, hogy minden gyerek más, de ez már nem állapot.

A déli alvásnál fürdök, befejezem a házimunkát, olyankor nem tudok pihenni. Este nem lehet fürödni, mert folyton kel. A többi gyekőc is fáradt, megébrednek rá.

Kèrlek adjatok tanácsot.

2015. okt. 26. 20:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Én nem értem ezt az 5-6 órát. Nekem a 6 éves lányom nyáron még simán aludt délután 2-2,5 órákat úgy, hogy fél 5-kor kelt, ettől fél9-9 között már megint aludt. Szerintem nincs ilyen szabály. Persze azzal én is egyet értek, hogy a gyerekek nem egyformák, és ami bejön az egyiknél, az nem jön be a másiknál...

Képzeljétek amúgy, épp ma a 3,5 évesem közölte, hogy pelus nélkül akar aludni (éjszaka), most kíváncsian várom, ez mit vált ki, hátha jobban alszik, eddig még nem ébredt. :)

2015. okt. 27. 23:00
 22/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat. Próbálkozunk, remélem valami változni fog.
2015. okt. 28. 15:51
 23/30 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy a 2 év elég hosszú idő a nélkülözésből, de mi lenne ha valamelyest bevonnád a párod is a gyereknevelésbe? (Én vagyok a 19 hós fiú anyukája az utolsók valamelyike körül.)

Nálunk sem rózsás a helyzet e téren. Nehéz összehozni az együttléteket, nálunk hetek is eltelnek anélkül, hogy az ölelésen, összebújáson kívül lenne más...

Van, hogy én vagyok fáradt (többnyire), van, hogy a férjem. Maszekol is, két műszakban dolgozik, más az időbeosztásunk. Na, ennyit rólunk. :-)

Mi lenne, ha a déli alvásnál kizárólag magaddal foglalkoznál?(A fürdésen kívül.) Apróságok, mint pl. manikűr, pedikűr, lakkozz körmöt, tegyél fel egy arcpakolást, és feküdj 15 percet az ágyon. Sokkal jobban fogod magad érezni. Nem is muszáj minden nap. Takarítani, főzni sem főzöl minden nap.

Beszéltetek erről a pároddal? Néha nem tud ő felkelni a gyerekhez?

2015. okt. 29. 18:50
 24/30 anonim ***** válasza:
16-os voltam.
2015. okt. 29. 18:51
 25/30 A kérdező kommentje:

A páromat nem fogom belevonni. Lehetetlen. Sajnos vele tényleg nagyon nagy gáz van, de nem szeretnék erről többet írni.

Igazad van, magammal is foglalkoznom kellene, remélem fogok is. Ma éjjel csak egyszer kelt fel. Nem tudom, van e köze hozzá, de délután csak másfél órát aludt, este pedig 9kor tettem le.

Köszönöm neked is a tanácsokat.

2015. okt. 30. 09:03
 26/30 anonim válasza:
Én azt tanácsolnám hogyha belekezdesz egy módszerbe azt csináld pár hétig még akkor is ha eleinte nem vezet célhoz.Az én kislányom is nagyon rossz alvó volt,de egy napon belefáradtam és hosszú napokba telt mire megtanítottam egyedül aludni,de kitartottam és ha néha előjön újra abprobléma akkor visszatérek mindig ugyanahhoz a módszerhez és pár nap alatt általában visszatér minden a régi kerékvágásba.Egyébként még ő se alszik át túl sok éjszakát pedig ő is 2lesz.
2015. nov. 3. 16:06
 27/30 anonim ***** válasza:
Van valamilyen "anyapótlója"? Cumi, plüssállat, alvó rongyi?
2015. nov. 6. 13:58
 28/30 A kérdező kommentje:
Egy nyunyuja van, ahhoz ragaszkodik. Anélkül nem alszik. Emellett van egy kék majom, egy maci, egy oroszlán, amivel alszik, plusz 3 db cumi. De most, hogy megfogadtam, ne ugorjak első pisszenésre, már 2 este volt olyan, hogy csak egyszer ébredt. Meg kapott másik szobát, és nyitott ajtónál, pici zaj mellett alszik. Így megnyugodott. Meg rájöttünk, hogy fél a sötétben, ha csend van.
2015. nov. 9. 22:32
 29/30 anonim ***** válasza:

Remélem azóta sem lett rosszabb a helyzet. Majd csak alakulnak.. :)

A nemtudomhányadik válaszoló, akinél szintén ez volt :)

2015. nov. 12. 14:05
 30/30 anonim ***** válasza:
kerdezo hogy alakult nektek ez a dolog?
2016. nov. 25. 04:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!