Normális, hogy 2évesen nem alussza át az éjszakát?
Sziasztok!
Elég nagy problémával küzdök. 2 éves múlt szeptemberben a fiam, de még egy éjszakát nem aludt át. Hol inni kel fel, hol csak úgy hisztizik. Van, mikor 10 percenként kel, van, hogy fél óránként, de max egy óra az, amit alszik egyhuzamban. Próbáltam már nagyon megetetni, kevesebb vacsival lerakni, fürdés nélkül, közvetlen fürdetés után, melegben, hűvösben, fényben, sötétben, zenével, síri csendben, a fél lakásban kipróbáltuk, hátha a hellyel van gond. Hálózsákban, anélkül. De semmi nem használ. Teljesen ki vagyok merülve. Mindig én kelek hozzá. Ráadásul reggelente iszonyat hisztis. Napközben déltől alszik max 15 óráig, este 8kor van lefekvés. Nem altatom, beteszem a kiságyba, 10 perc múlva már alszik, aztán kezdődik a pokol. Átraktam gyerekágyba, de onnan megszökik.
Már nem tudom, mit csináljak. Minden nap sétálunk, oviba, suliba visszük a nagyokat, majd bolt, otthoni teendők, játszunk, ebédel, alszik, majd megyünk a nagyokèrt. Nem èrtem, mi lehet a gond.
Teljesen kiegyensúlyozott, jókedvű kissrác, bár nagyon konok és hisztis, de mindig eléri, amit akar. Ilyenkor örül.
A gyerekorvos ki akarja viszgáltatni, nincs e egészségügyi gondja, de semmi nem utal rá. Nem horkol.
Kérlek adjatok tanácsot, mit tegyek, hova forduljak?
Érzem, hogy sokáig nem bírom már alvás nélkül. 2 éve megy ez, ilyenkor a nagyok már nem keltek fel éjjel. Tudom, hogy minden gyerek más, de ez már nem állapot.
A déli alvásnál fürdök, befejezem a házimunkát, olyankor nem tudok pihenni. Este nem lehet fürödni, mert folyton kel. A többi gyekőc is fáradt, megébrednek rá.
Kèrlek adjatok tanácsot.
Uh, minden tiszteletem a tiéd!
Nehéz bármit mondani hisz valószínűleg már mindent kipróbáltatok.
Menjetek el neurológiára, alváslaborba és akár gyerekpszichológushoz.
Te pedig fürödj meg este, addig üljön apa az ágya mellett, ennyi kikapcs neked is jár!
A déli alvásnál alszik rendesen?
És mit ér el az éjszakai hisztivel?
Ha ott alszol az ágya mellett úgy sem alszik?
Bábozzatok napközben plüssökkel, állatokkal az alvásról, alvási szokásokról, fektesse le az állazokat aludni, hátha látsz benne valamit vagy mond valamit róla.
Van külön szobája. Nem marad meg mellettem, olyankor ütöget, rugdos, sikít. Nem tud velem aludni, de nem is akar.
Napközben nyugodtan alszik ott, ahol èjjel viszont nem.
Ugyanez van nalunk is.
Az en fiam juliusban volt 2 eves!
En is eljutottam oda, h talan nem normalis amit csinal.
Szerintem mar megszokasbol kel.
9-fel 10 korul fektetem le. 11 korul ebred meg eloszor, akkor meg sikerul visszaaltatnom. A kovetkezo ejfel kor van. Ez mar hisztivel parosul. Tudom, elrontottam, de mivel mar nem birtam az ejszskazast ezert befektettem kozenk. Mostanra viszont ott tartunk, h kozottunk sem alszik nyugodtan. Vergodik, fel-felsir.
Aztan 7 ora korul mar ebren van.
Deltol alszik meg egy bo orat es ennyi.
En a lefektetes elott furdok.
Most is epp felkelt... Megyek is! :-(
Nálunk is hasonló, annyi a különbség hogy már 3,5 éves.
Vannak néha jobb hetek, akkor nem jön át hozzánk, csak kimegy a kanapéra.
A két nagy nálunk is jó alvó (most már, korábban nálunk sem volt minden sima).
Mondjuk nálunk más a helyzet abból a szempontból, hogy ételallergiás, és amíg pici volt végigüvöltötte az éjszakákat egy fél éven át, mert görcsölt a hasa. Akkoriban 20 perc volt a maximum amennyit egyben tudott aludni, mi váltottuk egymást a férjemmel, én fenn voltam 2-ig, aztán cseréltünk, de néha csak 3-4 felé, mikor hogy sikerült, de volt hogy már csak mellettünk üvöltött és nem bírtunk megmozdulni.
Mára ez nincs, mert kiderült mire allergiás és tartjuk a diétát. Viszont pocsék alvó maradt. Eddig egyetlen egyszer aludt reggel 7-ig (valamikor egy éve), de azóta sem soha. Vagyis a nagyinál igen, de ott is nagyon rapszodikus.
Én is gondolkodom kivizsgáláson, de még várunk vele.
a gyerekem 3 hét múlva lesz pont másfél éves, de még mindig gyakori, hogy felébred cicizni. mondjuk azt hiszem 2 éves korától csak már csak 1x ébredezik éjszaka, kivéve ha valami be nem zavar (mondjuk náthás, front van, éhesebb, szomjasabb, nől, stb.)
azt olvastam, hogy 3 éves korig teljesen normális és várható is az éjszakai ébredezés. biztos megvan rá az okuk.
amúgy meg azért nem lehet megítélni, hogy mi a normális, mert eleve vannak olyan gyerekek, akiket már kicsi koruktól arra nevelnek, hogy oldják meg egyedül az alvásgondjukat (pl. akikre este 8-kor rácsukják a gyerekszoba ajtaját, és reggel 7-kor nyitják ki...)
meg az idegrendszertől is függ. én ma este vágtam le a gyerek kétkezén, kétlábán a körmöket, úgy, hogy egy erős fényű kislámpa világított, mindez az elalvás után 10 perccel és a gyerek meg se rezzent. úgy alszik néha, hogy ágyút lehetne mellette sütögetni (én is ilyen típus vagyok)
annyi, de annyi mindentől függ, én biztos nem aggódnék.
én együtt alszom amúgy a gyerekkel és még mindig szoptatom. sok anyukával beszéltem már, aki így alszik, így szoptat, annak nincs gondja az éjszakával... ez tuti tipp, de már csak a következő gyereknél tudod kipróbálni...
báár... mi lenne, ha veled aludna? azt nem tudod bevállalni? lehet, eljönne az az idő, mikor kipihenten tudsz reggel ébredni. (tudom, sokan aggódnak a házasélet és a magánidejük elvesztése végett, de ha végig gondolja az ember azt, hogy mindig minden megváltozik egy gyerek érkezésével, és hogy mindent meg lehet oldani ha akarja az ember, akkor mégsem lehet jó érvet felhozni az ellen, hogy miért ne aludhatna a gyerek a szüleivel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!