Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Normális, hogy 2évesen nem...

Normális, hogy 2évesen nem alussza át az éjszakát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elég nagy problémával küzdök. 2 éves múlt szeptemberben a fiam, de még egy éjszakát nem aludt át. Hol inni kel fel, hol csak úgy hisztizik. Van, mikor 10 percenként kel, van, hogy fél óránként, de max egy óra az, amit alszik egyhuzamban. Próbáltam már nagyon megetetni, kevesebb vacsival lerakni, fürdés nélkül, közvetlen fürdetés után, melegben, hűvösben, fényben, sötétben, zenével, síri csendben, a fél lakásban kipróbáltuk, hátha a hellyel van gond. Hálózsákban, anélkül. De semmi nem használ. Teljesen ki vagyok merülve. Mindig én kelek hozzá. Ráadásul reggelente iszonyat hisztis. Napközben déltől alszik max 15 óráig, este 8kor van lefekvés. Nem altatom, beteszem a kiságyba, 10 perc múlva már alszik, aztán kezdődik a pokol. Átraktam gyerekágyba, de onnan megszökik.

Már nem tudom, mit csináljak. Minden nap sétálunk, oviba, suliba visszük a nagyokat, majd bolt, otthoni teendők, játszunk, ebédel, alszik, majd megyünk a nagyokèrt. Nem èrtem, mi lehet a gond.

Teljesen kiegyensúlyozott, jókedvű kissrác, bár nagyon konok és hisztis, de mindig eléri, amit akar. Ilyenkor örül.

A gyerekorvos ki akarja viszgáltatni, nincs e egészségügyi gondja, de semmi nem utal rá. Nem horkol.

Kérlek adjatok tanácsot, mit tegyek, hova forduljak?

Érzem, hogy sokáig nem bírom már alvás nélkül. 2 éve megy ez, ilyenkor a nagyok már nem keltek fel éjjel. Tudom, hogy minden gyerek más, de ez már nem állapot.

A déli alvásnál fürdök, befejezem a házimunkát, olyankor nem tudok pihenni. Este nem lehet fürödni, mert folyton kel. A többi gyekőc is fáradt, megébrednek rá.

Kèrlek adjatok tanácsot.

2015. okt. 26. 20:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Szia! Részvétem, nálunk ugyanez volt, csak a délutáni alvásnál is megébredt a fiam 1-2-3x. A 3. szülinapjára már normalizádott a helyzet. 3 és fél volt, mikor született a húga, addigra már max 1x ébredt, de többnyire csend volt. Nekünk annyit mondott a háziorvos és a védőnő, hogy idegrendszeri éretlenség okozhatja ezt.

Mi is próbáltunk mindent, ágycsere, matrac csere többször, szoba átrendezés, világítással variáltunk, hőmérséklettel. Kakaó, tea, víz bekészítve...ááá katasztrófa volt. Onnantól javult igazából rohamosan a helyzet, h nem ugrottam az első nyekkenésére. Vártam először csak 1 percet, aztán mikor már hozzászoktam a hanghoz, akkor 2-t...így tovább. Nekem fura volt ez a kis idő is, mert nem hagytam soha sírni percekig sem. A párom szerint itt rontottuk el. Nem mindig hallgatott el, de mondjuk 5ből.egyszer igen. Már ez is hatalmas eredmény volt.

2015. okt. 27. 00:34
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, de a férjed milyen családtagként funkcionál? Lakótárs?
2015. okt. 27. 08:59
 13/30 anonim ***** válasza:
Szegény , nagyon nehéz lehet neked! Lehet nappal ne aludjon és este is később rakd le aludni 9-10 fele. Lehet úgy jobban kifárad és nyugodtabban fog aludni éjszaka ! Én is 8 óra fele tettem le aludni a kislányomat és nem tudott aludni így húzom legalább 9:30 ig. Így alszik... Bár szokott néha felébredni .. De az mar ritka . Kitartást neked, egyszer ennek az időszaknak is vége lesz !
2015. okt. 27. 09:21
 14/30 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Szerintem ez nem jó taktika. Én azt tapasztalom, hogy minél jobban kifárad/túlpörög nappal és minél később fekszik le este, annál nyugtalanabbul alszik, és annál korábban van az első sírós ébredés is, és reggel is annál korábban ébred.

2015. okt. 27. 10:28
 15/30 anonim ***** válasza:
Nálunk bevált , amikor jól kifárad akkor jol alszik ! Ezért is nem erőltetem mar az alvást 8kor ! Minden gyerek más .
2015. okt. 27. 11:35
 16/30 anonim ***** válasza:

Minden gyerek más, ez tény.

Az utolsó hozzászólókkal tudok egyetérteni. A napirenddel nincs gond, viszont ami nekem szemet szúrt, hogy azt írod, délután kb. 3-ig alszik, ehhez képest 8 órakor teszed le aludni este. Ez 6 óra ébrenlétet jelent, ami szerintem kevés már 2 évesen. Ilyenkor 7-8 órát is ébren tudnak lenni. De akár az is segíthet, ha 9-fél 10 felé teszed le aludni.

Biztos nehéz lesz kicsit, ha a nagyok 8-kor fekszenek... de most a Te érdekedet kell nézni. :-)

Nincs a gyereknek semmi baja!

Lehet, ami bevált a másik kettőnél, nála nem igazán, rögzülhetett valami rossz szokás akár.

2015. okt. 27. 13:43
 17/30 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, bocsánat 5 óra ébrenlétet, nem 6-ot, ami extra kevés.

Még az jutott eszembe, hogy ha fáradt is, és el is alszik azonnal 8-kor, nemhiába ébred hamar utána, mégsem eléggé fáradt. Vidd ki egy kicsit még elalvás előtt a levegőre, akár csak 15-20 percre, ártani nem árthat. :-)

2015. okt. 27. 13:46
 18/30 A kérdező kommentje:

Nem a férjem, élettárs csak, de nem túl jó a kapcsolatunk, valószínű szakítás lesz a vége. A kialvatlanság miatt feszült vagyok, ez kihatott a kapcsolatunkra, és úgy tűnik menthetetlen.

Azon gondolkoztam, mi lenne, ha egy-másfél órát hagynám csak aludni nappal, meg mondjuk 9kor fektetném le. Mit gondoltok erről?

2015. okt. 27. 19:03
 19/30 anonim ***** válasza:
Egy próbát megér. Hátha... Nalunk sajna ez sem változtatott a dolgon. De kívánom, h megtaláld a megoldást!
2015. okt. 27. 21:29
 20/30 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező. Az utolsó kommented szerintem a legfontosabb. Ha szakítás is kinéz, biztos nagyban befolyásolja a pici állapotát is. Ez a kialvatlanság, kapcsolati válság sajnos egy ördögi kör tud lenni. Kívánom hogy minél hamarabb rendeződjenek a dolgok.

A 8 óra tényleg korai lehet. De szerintem ne egyszerre rövidítsd le a délutánit és toldd ki az estit. Legyen egy kis fokozatosság. Ha a pici nappal alszik, te is pihenj mindenképp!

2015. okt. 27. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!