Ti milyen módszerrel altatjátok el a picikéteket? Cumit használtok? Ringatjátok? Vagy magától elalszik a kiságyban? Milyen idős?
Fú az én lányom mindjárt 8 hónapos és cici-cumi-cici-cumi-cici-cumi... ismételve néha százszor, máskor csak tízszer, és emellett még megy egy ventillátor.
Ezt ne csináld! :)
Én vagyok a Ferberes. Akik lehurrogják, valószínű meg sem próbálták rendesen. Nekem 3 nap kellet hozzá és 3 X 10 perc sírás.A 4 . naptól a lányom nyugodtan aludt, most 2 éves és lényegében a kezdetektől csak beteszem az ágába, kap egy puszit és becsukom az ajtót este fél nyolckor. Reggel boldogan kurjongat. A délutáni alvás is így zajlik.
Ráadásul előbb "Ferbereztem" mint olvastam róla. Valahogy logikusnak tűnt.
A cumit sosem támogattam, köszönhetően Ranschburg Jenőnek :-)
nekem 3 éjszaka sem kellett hozzá...első éjjel, első alkalommal sírt, aztán sem azon az éjszakán sem azt követően nem sírt többet csak egyszerűen megtanulta hogy altassa el magát a cumijával.
a kapcsolatunk nagyon jó, a környezetem ámul bámul milyen nyugodt baba (persze még dackorszak előtt vagyunk) szóval egyenlőre csak dícsérni tudom a módszert...az elvet meg...értem, valaki úgy gondolja ekkora babának nem szabad nemet mondani...én meg úgy gondolom, 4-5 hónapos kor felett igen is szabad. nem vagyunk egyformák.
Letettem, meséltem neki, néha már itt elaludt, máskor még kúszott, dumált a nyuszijának, stb., akkor kimentem.
Babfigyelő mellettem volt, így ha a gagyogása sírásba váltott, visszamentem, simogattam, dúdoltam.
Legtöbbször viszont magától elaludt, sírás és egyebek nélkül, álomba "beszélte" magát. Szerencsém volt vele :)
És ha a Ferber NEM működik..? Két éjszakát bírtam...Első éjjel másfél óra kőkemény kétségbeesett sírás, üvöltés után a fáradtságtól majdhogynem összeesve aludt el. Második éjjel ugyanígy ment egy órán keresztül, aztán feladtam, mert ezt képtelen lettem volna végigcsinálni.
9 hónapos volt akkor, most 13. 8 hónapos koráig cicin aludt el, egyszer kelt enni éjjel és már aludt is tovább reggelig. Aztán minden megváltozott és azóta apával elalszik majd 11kor ébred és onnantól képtelenség visszaaltatni a szobájában, szintén másfél-2 óra próbálkozás után mondom ezt.
Azóta együtt alszunk, ötletem sincsen hogyan fog valaha is egyedül elaludni, valószínűleg majd ha megérett rá ő dönt úgy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!