Elméletileg hogyan kéne ébrednie a kisbabának?
Mindig sirva ébred, mindig úgy, mintha nem aludta volna ki magát. Hason alszik, általában ha hátraforditjuk, feltételezve hogy felébredt akkor jobban sir. Időbe telik mire kinyitja a szemét. Sokszor percegis sir mire megnyugszik, akkor jókedvre derithető. Mindig az ágyban próbáljuk előbb megnyugtatni és csak utána kivenni.(Eddig azt gondoltuk hogy nem tudja még hirtelen hogy hol van, most már azt gondolom hogy sosem alussza rendesen ki magát.)
Újabban kipróbáltam hogy inkább visszaforditom hasra és akkor egy kis sirdogálás után megnyugszik és visszaalszik újra. Ugye az nem lehetséges hogy a hasrafektetéssel ráerőszakolok valami altatásfélét? Ha nem akarna aludni felkelne igaz? Illetve ha valami baja lenne, nem nyugodna meg igy, igaz? Kicsit sokrétű a kérdés. De tulajdonképp tényleg az a fő kérdés, hogy hogy néz ki egy kisbaba aki felébredt. (Bénaság)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__altata..
volt már egy ilyen kérdésem. részben összekapcsolódik.
Köszönöm.
(kicsit olyan érzés, mintha az idők végezetiéig tudna hason felkelni-sirdogálni-aludni. gondolom hogy nem, de egyszerűen még nem sikerült kivárni a végét sose, mert mindig gondolnám hogy mostmár csak felkelne. de lehet hogy még mindig nem)
Azt nem értem, hogy miért nem veszed fel ha sír. Én mindig felvettem ha ilyen volt, aztán ölben szépen visszaaludt és letettem, aztán vagy maradt háton vagy elfordult és összekucorodva aludt tovább, így aztán a tényleges ébredéssel nem volt gond. Még most 1 évesen is ha nyűgösen kel felveszem, kicsit tutulygatom az ölemben van amikor visszaalszik van amikor már nem, de akkor utána nyugodtan van ébren. Nekem a nagyobb pl soha nem aludt hason, sírt ha hasra fordítottuk (2x próbáltuk, aztán a gyerekorvos azt mondta, ha nem akar hason lenni, ne erőltessük), a kisebbem viszont imád így aludni.
Szóval szerintem próbáld meg néha felvenni megnyugtatni, mert lehet csak félálomban, félébren van és keres valami megnyugtatót, ami ugye te lennél, aztán lehet szépen visszaalszik is utána nyugodtan tud kelni.
Nincs erre szabály.
Én is babaként mindig sírva ébredtem. Azóta se tudjuk, hogy miért, mert kifejezetten kiegyensúlyozott gyerek, majd felnőtt lett belőlem.
Amúgy sírás és sírás között is van különbség. Ha nem panaszos, hanem inkább magában nyekergős, akkor békén hagynám, mert elképzelhető, hogy félálomban van.
Jól teszed.
Nálunk pl. a felveszem és úgy altatom vissza - mint 2-esnél - nem működött, mert teljesen éberré vált, aztán fél órán belül meg ordított, mert nem aludta ki magát.
Ha viszont megsimogattam, picit változtattam a testhelyzetén, akkor újból elaludt, és utána már vidáman gagyogva ébredt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!