Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Van olyan akinek úgy aludt el...

Van olyan akinek úgy aludt el babája/kisgyereke, hogy szájába vette az alvós plüssállatot? Hogyan szokott le róla?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1 éves, egy plüsskutyussal alszik. Elalváskor vagy ha megébred úgy alszik el/vissza, hogy a szájába veszi és rágcsálja. Hogyan lehetne leszoktatni erről? Cumit soha nem fogadta el, az ujját nem szopizza.

Van valakinek ötlete vagy hasonló tapasztalata?

2015. szept. 8. 20:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért akarod leszoktatni erről?
2015. szept. 8. 20:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Mert egy plüsskutya fülét rágni nem túl higénikus, hiába mosom sokszor. Attól félek valami problémát okoz, pl. szájfertőzést.
2015. szept. 8. 20:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Értem. Esetleg nem próbáltad meg textilpelusra cserélni a plüss kutyát? Azt minden nap cserélni tudnád. Én nem aggódnék a helyedben, főleg ha sűrűn kimosod a játékot.
2015. szept. 8. 20:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom a plüss bohóca műanyag szemét rágta alvás közben. Féltem, hogy annyira kirágja, hogy lenyeli. Ezért kivágtam és textil szemet varrtam helyette. Ahogy nőtt magától leszokott róla kb két éves korára. A fiam a takaró csücskét rágja álmában mind a mai napig. 13 éves. Még soha semmilyen fertőzést nem kapott tőle. Ne vigyétek ki a lakásból a kutyát és időnként mosd ki.
2015. szept. 8. 21:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem fogja akarni lecserélni, ha már azt szokta meg, főleg nem egy textilpelusra.

Nekem is volt saját alvási rituálém és egyszerűen kinőttem. A higiénia az egyetlen, ami valóban probléma lehet, viszont ezt se tartom valószínűnek, főleg, hogy írtad, hogy gyakran mosod.

Esetleg nekem az jutott eszembe, hogy be lehetne szerezni még egy ugyanolyan plüss kutyust, hogy ameddig egyik mosásban van, addig a másikat tudja használni. Így gyakrabban tudnád mosni. De szerintem hatalmas kárt nem okozhat a dolog. :)

2015. szept. 8. 22:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Nagyobbik gyerekem is rágta, egyszercsak abbahagyta, leszokott magától. A kicsi is rágja. Majd elfelejti egyszer, inkább mosom az alvósát sokszor. Már be is szereztem egy másodpéldányt belőle. Nem cumiztak sosem, ahogy beért a szájukba köpték ki, ujjukat se szopták, maradt az alvósállat.
2015. szept. 9. 07:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Hagyd már a hüyeségedet, SEMMI baja nem lesz tőle - hacsak nem extra dzsuvában éltek.

Én a macim orrát - aztán a helyét - rágtam, és szájfertőzésem 16 éves koromban lett, isten tudja, mitől.

Rengetegen a párnájuk, palusuk csücskét csócsálják, cumit, stb, és ezek sem higiénikusabbak, sőt...!

2015. szept. 10. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!