Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy szoktathatnám vissza?

Hogy szoktathatnám vissza?

Figyelt kérdés

A kisfiam 2 eves múlt májusban.

6hetes korától a kiságyában aludt, külön szobába tőlünk.

A 2. születésnapjára rendes ágyat kapott, a rácsoságy pedig kikerült a szobájából. Az átszokás sem volt problémás, minden további nélkül aludt az uj ágyban.

Tehat semmi problemánk nem volt az alvassal EDDIG.

Az utóbbi 2 hétben csak velem meg az apukajával hajlandó aludni, es csak a mi ágyunkban. Ugy alszik el, hogy valamelyikünk ott fekszik mellette. De "átverni" sem lehet ugy hogy elalszik es átvisszük a szobájába, mert felébred es mar szalad is vissza hozzánk.

A délutáni alvás ugyan ez...

Egyszerűen nem ertem miert van ez igy, mikor eddig semmi ilyen problémánk nem volt. Hogy szoktathatnám vissza a szobájába? Egyatalan mitől alakulhatott ez most igy?

Köszönöm a válaszokat!

2015. júl. 4. 09:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Valamiért tetszik neki, hogy veletek alhat. Ne vegyétek az ágyatokba, tegyétek a sajátjába, és ne menjetek be hozzá. Ha kijön, vigyétek vissza. Akkor is, ha sír, hisztizik. Pár nap után el fog aludni újra a kiságyában.

Minden gyerek megpróbálkozik az ilyesmivel.

2015. júl. 4. 09:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Hahó, 1-es! A Kérdező nem egy kiskutyát akar idomítani, hanem a 2 éves kisgyermekét!

Szerinem nem arról van szó, hogy tetszik neki, ha veletek alhat, inkább arról, hogy nem tetszik neki, ha nélkületek. És ez óriási különbség! Valami történt, ami miatt szüksége van a közelségetekre. Én próbálnám kideríteni az okot. Lehet, hogy elkezdett félni /ebben a korban már jelentkezhet a sötétségtől, képzeletbeli dolgoktól való félelem/. Az biztos, hogy erőszakkal nem venném rá az egyedül alvásra, főként nem hagynám sírni egyedül a szobájában. Nekem is kétévesem van, bár Ő szépen alszik egyedül)de ha bármi ilyen problémánk lenne, nem hagynám magára. A kisgyerekek nem gépek, akár máról holnapra változtathatnak egy olyan szokásukon, amiről azt hittük, hogy stabil. Lehet egy rossz álom, egy kép, amit a tévében látott vagy egy beszélgetés, amit elcsípett. Én próbálnék beszélgetni a fiammal, már elég szépen beszél, a maga módján el tudná mondani a problémáját.

ÉS megpróbálnám egy pár napig a vele alvást a szobájában. Még csak két éves, nagyon kell neki még a szülő közelsége.

2015. júl. 4. 13:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszt! :)

Egy párszor mar mondta nekünk, hogy sétálgat egy néni a szobájában éjszaka. Egy fekete néni, akinek mindig mondja hogy menj ki. Kérdeztem tőle hogy erre mond valamit a néni, azt mondta hogy azt, hogy szereti.

Azon kívül hogy megijedtem, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Beszéltem neki rola, hogy nem kell ettől félni, de ugy vettem észre hogy nem is fél.

Meg ez kicsit "régebbi történet", mint a velunk alvás.

2015. júl. 4. 15:17
 4/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Húúú... ez nagyon meredek történet! Frászt kapnék, ha a fiam ilyennel állna elő! Lehet, hogy eszébe jutott a fekete néni, vagy mondott esetleg mást is, amitől megijedt. Szerintem egy pár naoig aludjon veletek vagy te aludj vele a szobájában!
2015. júl. 4. 17:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Mert megengedtétek neki...már 1. alkalommal vissza kellett volna vinni a helyére...A fantáziájuk nagyon élénk,csak kitalálja,mert tudja,hogy akkor ott aludhat veletek....Az ismerősöm lánya 2 éves múlt,de hazudik,mint a vízfolyás...neveld meg!!!!
2015. júl. 21. 22:22
 6/6 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Mi a helyzet, Kérdező? Milyenek az éjszakáitok?

5-ös! Te is egy észlény vagy, te anyák gyöngye!

2015. júl. 23. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!