Hogyan magyarázhatnám el neki, hogy ő már túl nagy ehez?
Figyelt kérdés
Kezdjük ott,hogy van egy 11 éves nagyon anyás lányom.. És van neki egy 5 éves húga. Amíg a most 11 éves lányom benem töltötte a 10 éves kort,addig meséltem neki,énekeltem,simogattam,dúdoltam,beszéltem hozzá,éppen mi.. De amikor megszültetett a húga,azóta minden este sírt,hogy nem meséltem neki meg stb.. Jó,hogy ne sírjon énekeltem,meséltem neki... De egy idő után észre vettem,hogy csak a hangom kell neki,ezért hát dúdoltam,énekeltem. 11 éves lányom altatása kb. tartott vagy 1 órán keresztül. Na,ez nem is lenne probléma. De ott van az 5 éves lányom,neki is mesélni,énekelni,dúdolgatni kell. Mindkettő 9-kor fekszik le aludni,de van hogy a kisebb már 7-kor,akkor minden rendben van.. Ha 9-kor fekszenek,akkor az 5 évesem fennt van vagy 10 óráig.. Neki hála Istennek a altatás egy jó 30-32 perc.. Férjemmel gondolkoztunk,mit kéne már kitalálni.. Volt,hogy 1 hétig nem meséltem neki,akkor meg minden éjszaka sírt,nem aludt,és sorra hozta haza a szaktanárikat,hogy bealudt órán.. Az 5 évesemnek ha 1x 1x kimarad az éjszakai mese,álomba sírja magát,de ott alvós az óvodába. Szerencsére. Kérdeztem már 11 évesemtől,hogy nem lenne-e úgy jó,hogy egy szobája lenne a hugival,és akkor együtt meséhetnék nekik.. De nem,nem jó.. Ezért is kiverte a hisztit. Próbáltam már neki elmagyarázni,hogy ő már nagy ehhez,de őt nem érdekli.. Mondtam neki,hogy már nem 2 éves,hogy cicin aludjon el,hogy meséljek,énekeljek neki. Ja,és az sem normális legalábbis szerintem,hogyha a 11 éves lányom rosszatálmodik,átjön hozzánk aludni. Mondtam neki,hogy ez így nem jó,hogy apa és anya közé fekszik,mert neki is kezd nőni már a cicije,meg stb.. e megpróbáltuk már azt is,hogyha rosszat álmodik,mesélek neki,apa nyugtatja,és ha elalszik,apa átviszi a szobájába,és csak nyitva hagyja az ajtót,de ez sem működik,mert 15-20 percen belül megint ott fekszik. 5 éves lányom ha rosszat álmodik,nem csinál semmit,felkel kinyissa az ajtót,és azt mondogatja hogy ez csak egy álom,ez csak egy álom,és megnyugtatja magát.. 11 évesnél próbáltuk már a kamilla teát,a forró csokit a tv-ben az esti mesét,hogy csak kinyissuk az ajtót,hogyha csak ott ülök.. De tegnap este keservesen sírt, ilyen még nem volt,és azt mondta hogy aludjak vele.. Énekeljek neki. Mert őt csak anyu hangja nyugtatja meg.. ogyan magyarázzam le neki,hogy már nagy?! A válaszokat előre is köszönöm szépen! :)2015. máj. 28. 14:46
1/8 anonim válasza:
akkor miért nem megy át addig a kisebb szobájába,amíg mesélsz? egy összecsukható ágy,akármi beteszel,vagy a kicsi mellé fekszik addig. aztán ha vége a mesének a kicsi alszik,te átviszed a nagyot a saját szobájába.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi.. Próbáltunk már mindenfélét,ezt is.. Átvittem,de 10 pec múlva ott fekszik nálunk.. :)
2015. máj. 28. 14:54
3/8 anonim válasza:
nem álmodik rosszat? csak visszagondolva a gyerekkoromra,én akkor csüngtem úgy anyun este
4/8 A kérdező kommentje:
Nem minden esetben.. Egy héten 1x 2x.. De ha nem álmodik rosszat,ő akkor is átjön. Jó,akkor megértem,ha rosszat álmodik. De az csak egy álom. Nincs mitől félnie a szobájában,tudja jó hogy szellemek nem láteznek,csak meséket néz,életében egyetlen egy horror filmet sem látott! :)
2015. máj. 28. 15:02
5/8 anonim válasza:
a kezdetektől ilyen volt,vagy ez új szokás? messze van a szobája tőletek,nem elég ha a 2 ajtó nyitva van? és ha tudom tök gáz de hát ha muszáj bébiőrt használnátok? jó tudom,kicsit gáz,de te írtad a te hangod megnyugtatja. van olyan is ami kétírányú nem? ő is beszélhet bele.
6/8 A kérdező kommentje:
Új szokás,mióta megszületett a kistesó.. Kértünk tanácsot orvostól is,annyit mondott,majd kinövi. De könyörgöm,az már 4 éve volt.. Hol van az,hogy kinövi? Egyáltalán nincs messze a szoba,mellettünk van. Jobb oldalon a 11 éves,bal oldalon az 5 éves. Nekem azt mondta,mióta megszületett a hugi,kicsit háttérbe szorulva érzi magát. Minennap foglalkozunk vele,még mielőtt jönnének az oltogatók. Vele tanulunk,számítógépen játszunk,sétálunk,biciklizünk,az egész család játszik,együtt tv-zünk,együtt elmegyünk úszni.. Szóval nem értem miért érzi magát háttérbe szorulva.. :/
2015. máj. 28. 15:12
7/8 anonim válasza:
Pedig így érez.Szerintem csináljatok minél több közös csajos programot(hugi nélkül,)Esetleg köthetnél vele kompromisszumot,hogy elmentek valahova,ahova ő szeretné kettesben,de akkor este egyedül kell aludnia.Az nem baj szerintem,hogy ragaszkodik hozzád.Esetleg esti mese helyett beszélgethetnél vele lefekvés előtt(hátha jólesne neki,megbeszélni a problémáit). Szerintem valami elfojtott problémája van azért álmodik rosszat.(esetleg egyedül érzi magát). Sőt ha belefér esetleg azt is kipróbálhatnád,hogy kap valamilyen kisállatot(hörcsögöt,tengeri malacot,nyuszit),hogy ne érezze magát egyedül.
8/8 anonim válasza:
Nekem is egybol az jutott eszembe,h lehet jot tenne neki egy allatka. Rengeteg jot hallottam az allatterapiakrol is, sztem segitene neki. Tudom tudom,h sokak szerint undorito kutya a lakasban,de hidd el nem az. Ha fel egyedul,aludhatna osszebujva a kis kedvencevel,sztem akkor nem felne,nem lenne egyedul,van aki hozza bujik,szereti. En sokaig aludtam kutyaval,hihetetlen jo elmeny,plane egy gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!