Mennyi idő alatt szokott le kisgyerekes a
kimászkálásról miután nem rácsos ágyban aludt? És
hogy szoktattad le?
NEm tudom, miért mászkál ki nálad a gyerek, nekem nem jött ki egyik sem éjszaka.
2015. máj. 25. 07:58
2/12 anonim válasza:
Szerintem, ha kimászkál, hagyd még meg neki a rácsos ágyat. 2 évesen még nagyon fiatal. Bár nekem nincs gyerekem.
Az se biztos, hogy feltétlenül el kéne különíteni. Egy ilyen idős gyerek még nagyon erősen ragaszkodik a szüleihez. Nem megoldható az, hogy veletek aludjon?
Példát csak a saját családomról tudok mondani: féltesóm 3 éves, még rácsos ágya van, de általában anyumék ágyában alszik.
Mi tesómmal még 4 éves korunkban is rácsos ágyban aludtunk, amikor már rég át tudtam mászni rajta.
2015. máj. 25. 08:04
én amikor vásároltam a rácsos ágyat, azt mondták 3 éves korig jó, gondolom nem véletlen..
2015. máj. 25. 08:46
Soha nem jött ki (igaz, a kiságyból se hurcoltuk magunk közé, csak reggel ébredés után).
Első éjjel csendben röhögtünk azon, hogy mindent, amit elért a polcokon, szekrényben, összecipelt egy kupacba és úgy kifáradt, hogy a kupacon elaludt :) De ez is csak az első éjjel volt.
2015. máj. 25. 09:06
5/12 A kérdező kommentje:
Mint ìrtam megoldást keresek nem értelmetlen hozzászólásokat. Azért mert 3 éves korig lehet használni nem kötelező. Mellesleg 3 éves nem 2 . Komolyan nem értem ezeket a válaszokat aminek semmi köze a kérdéshez.
Én is két évesen tettem át leesésgátlós ágyba a nagy fiamat, mert folyton beleütközött a rácsos ágy oldalaiba. A délutáni alvásnál mászkált ki sokáig, akkor ott maradtam vele, amíg el nem aludt. Esti alvásnál csak néhányszor próbálkozott kijönni, akkor visszavittük és elmagyaráztuk neki, hogy nem szabad kimászkálni. Minden este megvan a lefekvés "rituáléja", azóta nincs ilyen gond. Most három éves a fiam, ha éjjel fel is ébred, inkább szól, ha valami gondja van, hogy menjek. Legyél következetes, minden alkalommal vidd vissza és magyarázd el, hogy éjjel nincs mászkálás, próbálj nagyon nyugodt maradni. Nem lehet, hogy fél egyedül? Esetleg ha lenne a szobájában éjszakai fény? Vagy alvós állatka, ami megvédi mindentől?
2015. máj. 25. 10:02
7/12 A kérdező kommentje:
igen ugyan igy csinálom már lassan fél éve. Fényben nem tud aludni, állatkája van. Mindig megbeszéljük mindig elmagyarázom akkor azt mondja jó nem mászkál aztán mégis. nem tudom hogy már csak azért is dolog ez vagy mi lehet az oka.
Veled van a gond, ha a gyerekkel is kiabálsz, meg elég ideggyenge módon próbálsz itt is nevelni felnőtteket...
2015. máj. 25. 10:26
Nyilván az az oka, hogy szorong egyedül, ez az ő korában teljesen normális. Talán megoldást kéne találni, nem ordítozni a szerencsétlen ijedt gyerekkel az éjszaka közepén. Ha eleget kiabálsz vele, lehet, hogy nem fog kijönni egy idő után, hanem majd csendben retteg a sötétben, és közben biztos szuperül érzi majd magát.
2015. máj. 25. 11:07
10/12 A kérdező kommentje:
Huh úgy látom sok itt a szöveget értelmezni nem tudó frusztlált nagyon okos anyuka. Nyílván nálatok soha nem szakad el a cérna és mindent tökéletesen csináltok. Hát maradjatok ebben a hitben. Én legalább megoldást keresek hátha volt már valaki ilyen helyzetben nem ráhagyom és rácsukom az ajtót aztán jólvan. Kívánom ha lesz valami gondotok ugyan ilyen értelmetlen válaszokat kapjatok.
Kapcsolódó kérdések: