Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan altassam el hosszabb...

Hogyan altassam el hosszabb időre?

Figyelt kérdés

Lányom lassan 6 hónapos lesz.

Kb 2 hónapja alig alszik napközben. Este fél6 tól pedig nyűgös és így a fürdés sem tetszik neki, amit amúgy nagyon szeret. Bevásárlás is rémálom a férjemmel, mert csak fél6 körül tudunk menni.

Az éjszakát végigalussza, egyszer ébred enni, de rögtön vissza is alszik. Reggel 8 körül kel, alszik kb fél órát délelőtt. délután kb 1 órát.

Próbáltam már csendben, hangzavarban, sötétben világosban. Babakocsiban , hordozóban csak addig alszik míg megy az autó... Járt már így más is? Ugye tényleg kevés ez az alvás még neki?

2015. máj. 12. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, kevés, főleg, ha láthatóan nyűgös. Legalább egy hosszabb alvás kellene még neki napközben, de inkább kettő, de nála már az egy is örvendetes lenne. Be tudsz eléggé sötétíteni? Lakjon jól, jól sötétíts be ebéd után a szobáját és legyen egy rendszer az alvási szokásban. TAnulja meg, hogy ebéd után, tiszta pelus, kis éneklés, ringatás stb aztán alvás. Hidd el, ez csak szoktatás kérdése és persze türelem kérdése. Két gyerekem van, az egyik ritka nagy akarattal rendelkezik, mégis meg tudtam vele taníttatni, hogy alszik egyedül, ebéd után is és este is. Igaz már másféléves, de fél évesen is így volt.
2015. máj. 12. 13:43
 2/7 A kérdező kommentje:

Elalszik, délután, de 1 óra alvás után felébred, és teljesen felpörög. Akkor olyan mintha nagyon kialudta volna magát és egyáltalán nem bírom vissza altatni. Igen, van redőnyünk, full sötét van olyankor.

Tápszeres amúgy.De észrevettem, hogy délelőtt alig akar enni, össze vissza eszik. Lehet a foga miatt?

2015. máj. 12. 14:02
 3/7 anonim ***** válasza:
53%

én pont ennyi idősen alkalmaztam nála a Ferber módszert (csak én bejárkáltam hozzá, cumit adtam neki szóval lehetőleg nem hagytam sírni). Az első éjjel sírt 30 percet, utána soha többet, már másnap átaludta az éjszakát, nappal pedig elkezdett 1,5-2 órákat aludni (előtte, kb. 2 hónapos korától 2*30 perc volt a nappali alvása). Megtanulta, hogyan aludjon el magától, ennyi a lényege, mert ugye ha te altatod, segítséggel alszik el, és felriad, amikor megébred, és nem vagy ott, vagy pl. nem megy az autó...ezért kell úgy altatni, hogy ha felébred, magától is visszaaludjon.

a másik ami fontos, a tartalmas nap: sok játék, sok levegő. De gondolom, ez megvan.

2015. máj. 12. 17:21
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó.

Az éjszakát végigalussza, csak enni ébred fel, de már büfi közben belaszik.Este fél9 körül kerül ágyba, leteszem,betakarom, adok neki cumit, szundikendőt. Ott vagyok kb 5 percet és elalszik. 4kor kel enni, és alszik tovább reggel 8 ig.

A gond a délutáni alvással van. Ugyanúgy altatom mint este, csak nem a kiságyában. Nappal már attól sír, hogy bele akarom tenni, mert pontosan tudja, hogy ott aludnia kell...

ezért a nappaliban altatom. Régebben s ott aludt, nem volt gond. Adok neki ugyanúgy cumit, kendőt... sötét van. el is alszik kb 5 -10 perc kapálózás után. de csak 1 órát alszik és sírni kezd. Nem bírom visszaltatni. kiköpi a cumit , vergődik, és kész...felpörög.

Ha kiviszem kint kb fél órát alszik csak.

Most a fogzás jutott eszembe, mert kb azóta van ez, hogy délelőtt alig eszik. (bár nem éhesen alszik el, hanem kaja után)

Ez esetben hogy érted a módszert?

2015. máj. 12. 20:53
 5/7 anonim ***** válasza:

ez esetben sehogy, azt hittem ugz altatod hogy tologatod vagy ringatod stb.

viszont ha gyakorlatilag vegig alussza az ejszakat es meg amellett napi1,5 orat alszik az ugz szerintem bem keves...

2015. máj. 12. 21:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem 3 ill. 1,5 évesek a fiaim.Mit nem adnék ha végigaludnák az éjszakát!Felváltva éjszakázok,sokszor a totál kimerülés szélén vagyok.

Örülj neki hogy a te babád végigalussza.Így nem kevés a nappali alvás szerintem sem.

2015. máj. 13. 08:17
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Csak azért fura, mert még 6 hónapos sincs, és délutánra, estére nagyon lemerül..

2015. máj. 14. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!